Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Απαράδεκτος ραγιαδισμός

Του Ν. Λυγερού

Ενώ στο Κυπριακό μάς εξηγούν ότι προσπαθούν συνεχώς να βρεθεί μια λύση, τώρα έχουμε φτάσει στο επίπεδο να εξετάζουμε απλώς αν τα κατεχόμενα θα πληρώσουν το ρεύμα που τους παρέχουμε τόσο εύκολα, ενώ κάθε βράδυ είναι το ηλεκτρικό ρεύμα που φωτίζει τη βάρβαρη σημαία πάνω στον Πενταδάκτυλο.

Η συμπεριφορά μας δεν έχει κανένα νόημα αν πραγματικά θέλουμε να επιλύσουμε το Κυπριακό. Και στις πιο βασικές σχολές του στρατού, μαθαίνουμε ότι σε φάση επίθεσης πρέπει να απενεργοποιηθούν τα κέντρα που παρέχουν ενέργεια στον εχθρό.

Εδώ μιλούμε για εισβολή και κατοχή που διαρκεί από το 1974.

Νέα πλήγματα στην Τουρκία

Του Ν. Λυγερού

Όσο και να θέλει να πείσει τη Διεθνή Κοινότητα ότι ελέγχει την κατάσταση, η Τουρκία δεν καταφέρνει να κρύψει την αλήθεια. Οι επιθέσεις που γίνονται στην Ανατολική Τουρκία είναι ενδεικτικές. Διότι ακόμα και περιοχές που θεωρούσε σίγουρες όσον αφορά στην εξουσία. Όμως το πιο καθοριστικό είναι ότι μετά το πραξικόπημα ακόμα και αν αυτό θεωρείται ότι είναι μια τελειωμένη υπόθεση, οι επιπτώσεις συνεχίζουν και το βλέπουμε ειδικά με τις αμερικανικές σχέσεις διότι η Αμερική αποφάσισε να μεταφέρει τα πυρηνικά όπλα που είχε στην Τουρκία, στην Ρουμανία. Δεν υπάρχει πια πλαίσιο εμπιστοσύνης όσον αφορά σ' αυτόν τον ειδικό οπλισμό.

Η Αυστρία επιμένει

Του Ν. Λυγερού

Η Αυστρία επιμένει όσο αφορά στη μη αποτελεσματικότητα της Τουρκίας να διαχειριστεί το προσφυγικό. Ο Υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την έχει ανάγκη. Και κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Αυστρία δεν ξέρει για ποιο θέμα μιλά αφού όλοι ξέρουν ότι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ πολέμων ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κι ότι άντεξε δύο πολιορκίες στην ίδια τη Βιέννη.

Πόλεμος στο Ιράκ και Συνθήκη Σεβρών - Tupolev-22M3 και Sukhoi-34 εντός Συρίας

Πόλεμος στο Ιράκ και Συνθήκη Σεβρών
Του Ν. Λυγερού


Όσοι δεν πιστεύουν στη Συνθήκη Σεβρών, επειδή τους έχει επηρεάσει η Συνθήκη Λωζάννης, είναι τώρα αναγκασμένοι να τη ζήσουν, θέλουν δεν θέλουν, στο Ιράκ με τον πόλεμο. Οι μαχητές πεσμεργκά ξέρουν κι αυτοί ιστορία και ξέρουν για ποιο πράγμα παλεύουν με τη βοήθεια των Αμερικανών. Έτσι ακόμα κι αν στην Ελλάδα πολλοί από τους δικούς μας δεν έχουν κατανοήσει τι γίνεται ακριβώς, η πραγματικότητα συνεχίζεται κι αυτή δημιουργεί καθημερινά το όραμά της.

Η Άγκυρα βαφτίζει με ΝΟΤΑΜ "τουρκική", την περιοχή Ρόδος -Καστελόριζο! (ΧΑΡΤΗΣ)

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
ΑΠΟ ΤΟ onalert


Στην πρώτη μετά το πραξικόπημα άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, η Τουρκία φρόντισε να προχωρήσει σε μια σοβαρή πρόκληση. Βάφτισε με ΝΟΤΑΜ, ως "τουρκικό" τον εναέριο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Πιο συγκεκριμένα, με την τουρκική ΝΟΤΑΜ A3647/16, που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 19 Αυγούστου, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ασκήσεων με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο, για τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Δήλωση-έκπληξη από Γιούνκερ: Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση! ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ

Σε μια δήλωση-έκπληξη προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ χαρακτηρίζοντας τα σύνορα ως «την χειρότερη εφεύρεση στην ιστορία».
Ο Γιούνκερ ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν τα σύνορα σε όλη την ΕΕ παρά το κόμα μεταναστών και τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γηραιά Ηπειρο.
Μιλώντας στο Media Academy Alpbach το πρωί της Δευτέρας, ο Γιούνκερ ήταν σαφής: «Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση που έγινε ποτέ από τους πολιτικούς».

Αυτό είναι το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης και βρίσκεται στην Ελλάδα

Αυτό είναι το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης και βρίσκεται στην Ελλάδα
Στην οροσειρά της Πίνδου, κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ζει εδώ και 1.075 χρόνια το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή της Πίνδου βρίσκονται τουλάχιστον δέκα ακόμη δέντρα που ζουν περισσότερο από 1.000 χρόνια.

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από αύριο, Τρίτη (23/08/2016) ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πότε και πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα.
Φθινοπωρινός ο καιρός από αύριο, Τρίτη. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα η ΕΜΥ, το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν»» ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Μήνυμα με νόημα από την Κατερίνα Στεφανίδη: "Δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια"

Για τον θρίαμβό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ μίλησε η Κατερίνα Στεφανίδη, πως έζησε τα τελευταία λεπτά του αγωνίσματος κατά τη διάρκεια του άλματος της Αμερικανίδας, έχοντας γυρισμένη την πλάτη της για να μην κοιτά και πως συνειδητοποίησε ότι τελικά
Η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στον σύζυγό και προπονητή της Μιτς Κρίερ.
Πως εκείνος την βοήθησε "να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου", κόντρα στις διαφωνίες που υπήρχαν από το περιβάλλον της, να την αναλάβει ως προπονητής.