Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Νέα ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής


Η γη είναι ανεξάντλητη, αποκαλύπτει τον τεράστιο θησαυρό του παρελθόντος, προσδιορίζοντας το παρόν και το μέλλον.

Η λεσβιακή βία και η απόκρυψη της από τον φεμινισμό


Ο φεμινισμός αποκρύπτει μεθοδευμένα την λεσβιακή βία για να διαιωνίζει της μισανδρική του ατζέντα. Ένα φυλλάδιο φορέα για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο New Jersey γράφει.

Φεμινίστριες ζητούν δικαίωση των γυναικών που εκτελέστηκαν στο κυνήγι μαγισσών μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα


Golden Goddess Glorifying Abortion to Stand at University of Houston 


Δυο μηνες πριν εκανα μια ιστορικη αναδρομη στο "κυνηγι των μαγισσων". Σας εδειξα οτι κυριως γυναικες συκοφαντουσαν αλλες γυναικες και τις εστελναν για εκτελεση Ποια δικαιωση απαιτουν τωρα οι φεμινιστριες;; Μαλλον να γραφτει η ιστορια οπως θελουν αυτες

Η «ειρήνη» του ισλαμοφασισμού στην Ανατολική Μεσόγειο


Κύπρος 2024 Διαμαρτυρία για τα πενήντα χρόνια τουρκικής κατοχής
NurPhoto via Getty Images
Τι είδους λύση επιδιώκουμε και τι είδους ειρήνη π.χ. λύση για ένα κανονικό κράτος εντός της ΕΕ; Ειρήνη που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο ή «την ειρήνη» και «λύση» που ζητά ο ισλαμοφασισμός;

Κώστας Μαυρίδης, Αρθρογράφος
Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Στην Άγκυρα ο Τατάρ.Θα δει τον Τούρκο Αντιπρόεδρο


Συνάντηση με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο στην Άγκυρα θα έχει ο Ερσίν Τατάρ

Κυπριακό: Γρίφος η επόμενη κίνηση από τον ΓΓ του ΟΗΕ

Ανδρέας Πιμπίσιης

Γρίφος για όλους παραμένει η επόμενη κίνηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Οδικός χάρτης για τις επόμενης κινήσεις από πλευράς Αντόνιο Γκουτέρες φαίνεται να είναι ο άτυπο έγγραφο που ετοίμασε η Ολγκίν, το περιεχόμενο του οποίου γνωρίζει μόνο ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Φειδίας Παναγιώτου: Όντως πήγε στην κατεχόμενη Κερύνεια για να …ξεκουραστεί;


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Είπα ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με τον φαιδρό νεαρό ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, αλλά οι πληροφορίες που μας έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι έντονα ανησυχητικές. Με πληροφορούν λοιπόν ότι:

Γιατί αγοράζονται τα Switchblade 300/600 – Πόσα είναι

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η έγκριση από την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, στις 17 Σεπτεμβρίου, του προγράμματος προμήθειας περιπλανώμενων πυρομαχικών Switchblade από τις ΗΠΑ, προκάλεσε αρκετές συζητήσεις. Από τα κυριότερα ερωτήματα που τέθηκαν, ήταν η απόφαση για άλλη μία απευθείας ανάθεση προμήθειας αλλά και των ελληνικών προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα.

Ο Νίκος Δένδιας με τον Αρχηγό ΓΕΝ στο κατάστρωμα του THAON DI REVEL – Δείτε φωτογραφίες

Πάνω στο υπεράκτιο πλοίο «THAON DI REVEL» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (ADRION), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βενετία.

του Χρήστου Μαζανίτη

Amiral Ronarc’h: Ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα η πρώτη γαλλική φρεγάτα FDI

Η πρώτη φρεγάτα FDI για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, η «Amiral Ronarc’h», ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές (Sea Trials), όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Μπελέρης στο Ευρωκοινοβούλιο για την δημογραφική κρίση: «Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί λύσεις που στηρίζουν τα νέα ζευγάρια»


«το 2070 η Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει μόλις το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού - Τώρα πρέπει να δράσουμε» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατά την παρέμβασή του

Δεν φαντάζεστε πόσο είναι το ποσοστό των μεταναστών επί του πληθυσμού που ζουν στην Αθήνα!

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει για τα καλά στην Αθήνα!

Βαγγέλης Λάσκαρης

Τα «αγκάθια» στη σύνοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια - Το κρίσιμο ταξίδι του Μητσοτάκη στη Γερμανία


Βασικό θέμα της συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός, θα αποτελέσει η ενταξιακή προοπτική των κρατών.

Βίαιες διαδηλώσεις στα Τίρανα- πετάξανε μολότοφ στο γραφείο του πρωθυπουργού


Οκτώβριος 8, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Φωτό: από τη ρίψη μολότοφ έπιασε φωτιά το δέντρο μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο

Πάιατ: Επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία - Στο επίκεντρο η περιφερειακή ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια


Επίσκεψη στην Ελλάδα και την Τουρκία θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για τους Ενεργειακούς Πόρους, Τζέφρι Πάιατ, με προτεραιότητες την περιφερειακή ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια.

Τουρκία: Η κυβέρνηση Ερντογάν υπό πυρά εθνικιστών μετά τις δηλώσεις Γεραπετρίτη


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

«Η Τουρκία υποχωρεί!»

Παραδίδουμε τον «τριθέσιο καναπέ των πατριωτών»

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

Πριν λίγες ημέρες ο Στέργιος Γιαλάογλου με ανάρτηση του στο Facebook και τίτλο «Για την Θράκη» έκανε γνωστό σε όλους πως σταματά να ασχολείται με το σχετικό θέμα (για τους Θρακιώτες έχει σημασία) και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ηρθε η ώρα να σταματήσω, αφού πλέον δεν έχει κάποιο νόημα, η περαιτέρω ενασχόληση μου με θέματα που ίσως να ακούγονται κουραστικά και μονότονα.»

Οι θαλάσσιες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ ανησυχούν (και) την αντιπολίτευση στην Τουρκία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η αντιπολίτευση εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων

“Μαγειρεύει” κάτι η Τουρκία στο Ισραήλ;


Από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Χακάν Φιντάν και Γιασάρ Γκιουλέρ θα ενημερωθούν σήμερα τα μέλη της Ολομέλειας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης σχετικά με τις εξελίξεις στη Γάζα και τον Λίβανο, καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν για το Ισραήλ.

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Πραγματικός στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία – Αναγκαία η χρήση βίας


Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νεβλέτ Μπαχτσελί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή (φωτ.: Habertürk TV)

Οι πύραυλοι, σε επόμενη φάση, θα χτυπήσουν την Ανατολία, είπε

Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Προτρέπει στην εγκαθίδρυση σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας


«Μπορούμε να περάσουμε μια συνθήκη στη Γερουσία μεταξύ των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, μια αμυντική συμφωνία όπως έχετε με την Ιαπωνία» 

IDF: Εξουδετερώθηκαν τρεις τρομοκράτες που συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου - Μπαράζ ρουκετών στη Χάιφα


Τρεις τρομοκράτες της Χαμάς που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσαν οι IDF και η Shin Bet.

Γάζα: Έληξε η σιγή ασυρμάτου του Γιαχία Σινουάρ


Ξαφνική μετάβαση αντιπροσωπείας της Χαμάς στο Κάιρο για συνομιλίες με την Φατάχ

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για απάντηση στο Ιράν


Η Χεζμπολάχ λέει ότι έχει εκτοξεύσει περισσότερες από 100 ρουκέτες προς τις πόλεις Χάιφα και Krayot στο βόρειο Ισραήλ, με τον IDF να ισχυρίζεται ότι οι περισσότερες από αυτες αναχαιτίστηκαν

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πάνω από 100 ρουκέτες κατά της Χάιφα – «Η μεγαλύτερη επίθεση από την έναρξη του πολέμου»


Με περισσότερες από 100 ρουκέτες επιτέθηκε σήμερα Τρίτη (08.10.2024) η Χεζμπολάχ στην παραλιακή πόλη Χάιφα του Ισραήλ, με τις δυνάμεις του IDF να αναφέρουν ότι ενεργοποιήθηκαν στα συστήματα αεροπορικής άμυνας για την αναχαίτιση των βλημάτων.

Παρά τους λεονταρισμούς ο προσωρινός ηγέτης της Χεζμπολάχ αλλάζει γραμμή: Θέλουμε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, λέει * Για πρώτη φορά δεν αναφέρεται η Γάζα…


epa11648744 A person watches a speech by Sheikh Naim Qassem, deputy leader of Hezbollah, broadcasted on Hezbollah’s al-Manar TV channel, on their mobile phone in Beirut, Lebanon, 08 October 2024. EPA/WAEL HAMZEH

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό διάγγελμα πως το κίνημά του υποστηρίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο, αλλά για πρώτη φορά δεν αναφέρθηκε σε μια συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα ως προϋπόθεση για να σταματήσουν τα πυρά της οργάνωσης εναντίον του Ισραήλ.

Μέση Ανατολή: Έρχονται σκληρά αντίποινα από το Ιράν - Ποια τα σενάρια που μελετά το Ισραήλ


Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ κατά επιθέσεων με στόχο την Ισλαμική Δημοκρατία, μια εβδομάδα αφότου η Τεχεράνη εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος οδηγώντας τη Μέση Ανατολή στο χείλος της καταστροφής.

Νεκρός σε ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό ο διάδοχος του Νασράλα, πιθανολογεί ο Γκάλαντ

Μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατά τη διάρκεια άσκησης. AP Photo/Hassan Ammar

Πιθανόν να σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα (30/9-6/10) ο Χασέμ Σαφιεντίν που ήταν ο επικρατέστερος «διάδοχος» του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Politico: Τα μοιραία λάθη του Νασράλα έδωσαν το πλεονέκτημα στο Ισραήλ -Το «δώρο» του Ιράν στον Νετανιάχου


Η θέση στην οποία έχει περιέλθει η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, καθώς το Ισραήλ μοιάζει να πετυχαίνει έναν έναν τους στόχους του, καταδεικνύει ότι ίσως τελικά να τα υπολόγισε όλα λάθος όταν μπήκε στη σύγκρουση στο πλευρό της Χαμάς.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Παγίδα για το Ισραήλ ο Νότιος Λίβανος


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Τα εντυπωσιακά χτυπήματα του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ τις τελευταίες εβδομάδες υποδηλώνουν ότι είναι απίθανο να επαναλάβει τις ίδιες τακτικές και καταστροφικές επιλογές του 2006, αλλά η επίλυση των ευρύτερων στρατηγικών διλημμάτων που θέτει η Χεζμπολάχ θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

NYT: Το Ισραήλ δεν θα χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν


Tο Ισραήλ δεν αναμένεται να στοχεύσει άμεσα τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ως αντίποινα για την επίθεση της Τεχεράνης με βαλλιστικούς πυραύλους τo βράδυ της περασμένης Τρίτης , αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times. 

Axios: Όλο και πιο δύσπιστες οι ΗΠΑ απέναντι στο Ισραήλ για τα σχέδια που ετοιμάζει


Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι όλο και πιο δύσπιστη σε όσα λέει το Ισραήλ αναφορικά με τα στρατιωτικά και διπλωματικά του σχέδια.

Πασκάλ Μπρικνέρ: Ουκρανία και Ισραήλ σώζουν σήμερα την τιμή του ελεύθερου κόσμου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JIM URQUHART/POOL

«Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τους μουλάδες της Τεχεράνης», γράφει στο περιοδικό Le Point ο Γάλλος στοχαστής και συγγραφέας Πασκάλ Μπρικνέρ, με αφορμή την επετείο χθες για τη δολοφονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023 και την ισραηλινή αντεπίθεση κατά της Χεζμπολάχ.

Σχέδιο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για «διαρκές χάος» στην Ευρώπη αποκαλύπτει η ΜI5


Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών έχει αποστολή να δημιουργήσει «διαρκές χάος στους βρετανικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους», δήλωσε ο επικεφαλής της MI5.

Ecofin: Συζήτηση για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ουκρανίας και τη συμφωνία των G7 για δάνειο περίπου 50 δισ. δολ.


H χρηματοδοτική στήριξη της Ουκρανίας (Ukraine Facility) και η εφαρμογή της συμφωνίας των G7 για δάνειο περίπου 50 δισεκ. δολαρίων, που θα αποπληρωθεί από τα έκτακτα έσοδα των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας στην ΕΕ, συζητήθηκαν σήμερα στο Ecofin στο Λουξεμβούργο.

Η Γαλλία θα στείλει Mirage στην Ουκρανία το πρώτο τρίμηνο του 2025


Τα Mirage 2000-5 που θα πετούν με τα ουκρανικά χρώματα πρέπει προηγουμένως να αποκτήσουν «νέο εξοπλισμό», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Οι όροι της Ρωσίας για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία


To όλο πλέγμα των όρων που θέτει σήμερα η Ρωσία για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία παρουσιάζει ξεκάθαρα ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό Newsweek. Κυρίαρχος όρος η αποστρατιωτικοποίηση και η απόλυτη ουδετερότητα της Ουκρανίας.

Η Ρωσία μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους σε θέση μάχης


Οκτώβριος 8, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Συστήματα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνική ικανότητα έχουν μεταφερθεί στις «οδούς μάχης περιπολίας» της Ρωσίας, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Χρόνια πολλά στον πιο στενό μου σύντροφο» - Οι ευχές του Κιμ στον Πούτιν για τα γενέθλιά του

O Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κιμ Γιον Ουν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Kristina Kormilitsyna, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Τις ευχές του στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τα 72α γενέθλιά του έστειλε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζοντας τον πιο στενό του σύντροφο. 

Ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου στον Ειρηνικό Ωκεανό για Ρωσία και Κινα: Κοινές περιπολίες με πολεμικά πλοία των δύο χωρών


FILE PHOTO Russian Navy warships take part in the Main Naval Parade as part of the Russian Navy Day celebrations in St. Petersburg, Russia, 28 July 2024. EPA/ANATOLY MALTSEV

Πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Κίνας διεξήγαγαν ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στο πλαίσιο κοινής περιπολίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, μεταδίδουν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.