Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΥΠΑΤΙΑ η Αλεξανδρινή (370 - 415 μ.Χ)


Η Αλεξάνδρεια του 4ου αιώνα μ.Χ. ήταν ο χώρος μιας μικρής επιστημονικής αναγέννησης και αυτή φωτίστηκε από την πιο διάσημη ανάμεσα στις γυναίκες επιστήμονες και φιλοσόφους.

Για δεκαπέντε αιώνες η Υπατία θεωρείται ότι ήταν η μόνη γυναίκα επιστήμονας στην ιστορία. Ακόμα και σήμερα συχνά είναι η μόνη γυναίκα που αναφέρεται στην ιστορία των μαθηματικών και της αστρονομίας. Αυτή η ευγενής γυναίκα ξεχωρίζει στις σελίδες της ιστορίας σαν η μεγαλύτερη από τους μάρτυρες Εθνικούς.

Δείτε το σκίτσο-γροθιά στο στομάχι Στάθη που κάτι μας λέει πως θα ενοχλήσει τους Γερμανούς...

http://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/styles/article_full/public/stathis2.jpg?itok=jsUsvUbt
Δείτε το συγκλονιστικό σκίτσο του Στάθη που δημοσιεύεται στο αυριανό «Παρόν της Κυριακής» και το οποίο κάτι μας λέει πως θα ενοχλήσει πάλι τους Γερμανούς.

Η κρατική γερμανική τηλεόραση πήρε θέση υπέρ των πολεμικών αποζημιώσεων! (Βίντεο)

Μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να αρνείται να συζητήσει το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά η γερμανική τηλεόραση επαναφέρει το θέμα, παίρνοντας θέση υπέρ της Ελλάδας!

Δεύτερο θέμα στην εκπομπή Frontal 21 στο κανάλι ZDF ήταν τα “Γερμανικά πολεμικά χρέη προς την Ελλάδα” (“Deutsche Kriegsschulden bei Griechenland”). Στην εκπομπή, που μεταδόθηκε σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, φιλοξενήθηκε και συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος πρωτοστατεί στην ελληνική προσπάθεια.

Έλληνας φοιτητής βάζει τα γυαλιά στον Ντάισελμπλουμ σε τετ α τετ (Βίντεο)

Το μάστορά του στο πρόσωπο έλληνα φοιτητή βρήκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια διάλεξης του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ στην Ολλανδία.

Ο νεαρός επικρίνει τις τακτικές που ακολουθούν οι εταίροι όσον αφορά την Ελλάδα, κυρίως σχετικώς με τις περικοπές σε κομβικούς τομείς όπως η παιδεία και η υγεία, αλλά και την αναποτελεσματικότητα των δανείων που πηγαίνουν για την αποπληρωμή προηγούμενων και στις τράπεζες.

Η καινοτομία στην εκπαίδευση

Του Ν. Λυγερού


Η καινοτομία στην εκπαίδευση προέρχεται από την εισαγωγή της παιδείας. Πιο συγκεκριμένα η παιδεία που λειτουργεί σε ελεύθερο πλαίσιο μετά από τη διπλή επιλογή του Δασκάλου και του μαθητή, μπορεί να επηρεάσει τόσο ριζικά και ριζοσπαστικά την υποχρεωτική εκπαίδευση, που αποτελεί καινοτομία. Διότι ουσιαστικά χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο ως τεχνολογία αιχμής και δεν τον περιορίζει μόνο στο ρόλο του διαχειριστή μιας βάσης δεδομένων. Έτσι η γνώση των δομικών στοιχείων του εγκεφάλου, είναι απαραίτητη για να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά και στρατηγικά. Κατά συνέπεια, δίνουμε έμφαση σ’ ένα εργαλείο που θεωρείται απλώς ως ένα μαύρο κουτί για την εκπαίδευση.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο ζεόλιθος: η καλλιέργεια της καινοτομίας"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ο ζεόλιθος: η καλλιέργεια της καινοτομίας". 
Λεβίδι-Φιλοτεχνικός Όμιλος. 
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Μαθηματική προσέγγιση του επαγγελματικού προσανατολισμού"(Bίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Μαθηματική προσέγγιση του επαγγελματικού προσανατολισμού". 
Εκπαιδευτήριο Homo educandus - Αγωγή, 
4ο χλμ. ΠΕΟ Κορίνθου-Αθηνών, Διώρυγα Κορίνθου. 
Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, ώρα: 09.05

Αυτοκίνητο του WRC βυθίζεται στο νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα (Βίντεο)

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Ράλι στο Μεξικό, ο οδηγός Ott Tanak και ο συνοδηγός Raigo Molder είχαν ένα ασυνήθιστο ατύχημα με το Ford Fiesta τους.
Οι δύο Εσθονοί είχαν μια θεαματική συντριβή πέφτοντας σε μια λίμνη που βρισκόταν μόλις 3 χιλιόμετρα από τη γραμμή εκκίνησης.

ΝΔ: Παραίτηση με αιχμές του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη θέση του αντιπροέδρου

Ζήτησε να γίνει «γενναία αυτοκριτική» και «να τελειώνουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ» - Ήταν ενήμερος ο πρόεδρος της ΝΔ για τις προθέσεις Αβραμόπουλου;
Η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, το μεσημέρι της Κυριακής, στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι παρών στη συνεδρίαση και μετέχει στις εργασίες.

Σαμαράς: Το θέμα ηγεσίας έκλεισε - Ντόρα: Όχι ακόμη...Ανεβαίνει το πολιτικό «θερμόμετρο» στη Συγγρού(Βίντεο)

Δείτε βίντεο με την αντίδραση της κυρίας Μπακογιάννη, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έκλεισε το ζήτημα της ηγεσίας - Η ίδια επέμεινε για Συνέδριο: «Γιατί το φοβάται ο κ. Σαμαράς; Ή θα βγει πιο ισχυρός ή θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος» Ζήτημα διεξαγωγής έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ έθεσε εκ νέου η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Ο Σαμαράς φοβάται το συνέδριο, για να μην τεθεί θέμα ηγεσίας» εκτίμησε η βουλευτής της ΝΔ, διερωτώμενη: «Γιατί το φοβάται; Ή θα βγει πιο ισχυρός ή θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος».