Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

H Σφαγή της Χίου (1822) - Βίντεο

Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.
Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.

Ποιο Άλλο ΕΘΝΟΣ στην Ευρώπη Έχυσε ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ, Για τον Αγώνα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;

Από το 1821 μέχρι το 1944 ΕΧΟΥΜΕ 5.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!
ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΥΣΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ, ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ; ΑΠΟ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944 ΕΧΟΥΜΕ 5.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ! ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Toῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ιστορία μαρτυρεί ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε από τα αρχαιότερα έθνη της Ευρώπης και θα έπρεπε ως εκ τούτου να έχουμε αυξηθεί δια μέσου των αιώνων και να είμαστε σήμερα ένα από τα πολυπληθέστερα έθνη της γης.

Ο ΟΗΕ παίρνει τα Φώκλαντ από τη Βρετανία και τα δίνει στην Αργεντινή

Ήταν στις 2 Απριλίου του 1982 όταν η Αργεντινή ξεκίνησε τον πόλεμο στη Μεγάλη Βρετανία, διεκδικώντας τα παγωμένα βράχια των νήσων Φώκλαντ. Έπειτα από 74 μέρες πολέμου, στις 14 Ιουνίου 1982, το Λονδίνο της Μάργκαρετ Θάτσερ αποκατέστησε την κυριαρχία του στα νησιά του Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού, που αποτέλεσαν μήλο της έριδας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά ο πόλεμος για τα Φώκλαντ αναζωπυρώνεται και πάλι, αφού η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Όρια της Υφαλοκρηπίδας, βασιζόμενη σε μία έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής, αύξησε το εύρος των υδάτων της χώρας κατά 1,7 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, βάζοντας εντός συνόρων της και τις επίμαχες νήσους Φώκλαντ.

Στις δύο τα ξημερώματα βγαίνει η Πάολα, όχι ο Πρωθυπουργός


Δεν βγαίνεις στις δύο τα ξημερώματα για να αφυπνίσεις τον ελληνικό λαό, αλλά για να τον ξενυχτίσεις. Και να πεις ότι μάθαμε και τίποτα από τη συζήτηση στη Βουλή; Εκατέρωθεν κουτσαβακισμοί και ούτε μία συνθετική πρόταση κατά της διαφθοράς

Κώστας Γιαννακίδης

Είναι τρεις και κάτι ψιλά και νομίζω ότι αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ερχόταν να μου τα πει από κοντά, πάλι θα είχε καλύψει το σύνολο του τηλεοπτικού κοινού. Βουλή πρέπει να βλέπω μόνο εγώ, εκτός και αν είναι η κούραση που δεν μου επιτρέπει πια να βλέπω καθαρά. Ακούω, όμως, μια χαρά.

Ένα ξεχασμένο νοητικό σχήμα

Του Ν. Λυγερού

Αυτήν την περίοδο μιλάμε πολύ για την έννοια του πολιτικού ασύλου που παρέχεται από ένα κράτος, όταν υπάρχει αίτηση από έναν πολίτη που κινδυνεύει στο δικό του κράτος. Αυτό το πλαίσιο, αυτήν την περίοδο, αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τουλάχιστον έχουμε αυτήν την εντύπωση, διότι δεν εξετάζουμε τις λεπτομέρειες του θεσμού. Έτσι η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συνορεύει με τη Συρία και το Ιράκ, χώρες οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεύτερη παρατήρηση, η Τουρκία που συνορεύει με αυτές τις δύο χώρες, δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Τρίτη παρατήρηση, η αίτηση για πολιτικό άσυλο γίνεται στην πρώτη χώρα που συνορεύει με τη χώρα που κινδυνεύει αν δεν υπάρχει κρίσιμη κατάσταση στην ίδια.

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια διαλύθηκε και επίσημα το ανατολικό μπλοκ

Στις 31 Μαρτίου 1991 έπαυσε να υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Οι χώρες που ανήκαν στην πρώην ανατολική συμμαχία βρήκαν στη συνέχεια ασφάλεια στο ΝΑΤΟ, το οποίο όμως με τη σειρά του δεν κατάφερε να μεταρρυθμιστεί
Adtech Ad
Κανείς δεν θρήνησε όταν πριν από 25 χρόνια, στις 31.03 του 1991, έπαυσε να υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Η διάλυση της ανατολικής συμμαχίας ήταν «ένας από καιρό αναμενόμενος θάνατος», είχε πει ο τότε πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ. «Ένα τέλος χωρίς πόνο» είχε κάνει τη διαπίστωση και ο τσεχοσλοβάκος ομόλογός του Βάτσλαβ Χάβελ. Μόνο από τη Ρωσία ακούστηκαν επικρίσεις. «Δεν λυπάμαι για το τέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας, λυπάμαι για το ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να υπάρχει» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής βουλής Βλάντιμιρ Λούκιν.

Συρία: Τα σύνορα του νέου Κουρδιστάν χαράσσουν τώρα τα αμερικανικά μαχητικά - ΧΑΡΤΗΣ

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Από το onalert
 
Αμερικανικά αεροσκάφη ανοίγουν από το πρωί της Δευτέρας δρόμο στου Κούρδους της Συρίας για να ανακτήσουν εδάφη από τους τζιχαντιστές.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει 25 αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Στόχος είναι η περιοχή κοντά στην πόλη Αζάζ η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου. Η Αζάζ είναι εξαιρετικά στρατηγικό σημείο, καθώς συνδέει το Χαλέπι με την νότια Τουρκία.

Ντοκουμέντο: Η κλήση του Ρώσου Spetsnaz Alexander Prokhorenko για να τον... βομβαρδίσει η ρωσική Αεροπορία!"ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ"(Βίντεο-Εικόνες)

Των Θεόφραστου Ανδρεόπουλου και Βασίλη Καπούλα
Από το pronews


Δέος προκαλούν οι τελευταίοι διάλογοι του ηρωικού Ρώσου αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων Spetsnaz Alexander Prokhorenko που σκοτώθηκε στην Παλμύρα και δημοσιεύει σήμερα το pronews.gr, ο οποίος επέλεξε να πεθάνει με τιμή για να μην σκυλευθεί και διαποπεμφθεί η σορός του από τους ισλαμιστές,oι οποίοι τον είχαν περικυκλώσει την στιγμή που τελείωναν τα πυρομαχικά του,αιτούμενος από την ρωσική Αεροπορία να βομβαρδίσει ανηλεώς στις συντεταγμένες που βρίσκονταν ο ίδιος ώστε να πάρει μαζί του στον "άλλο κόσμο" τους επίδοξους δολοφόνους του.

Παγκόσμιος διατροφικός συναγερμός: Φορμόλη σε κοτόπουλα, κρέας πιθήκου και ελιές με γαλαζόπετρα!

Έντονη είναι η ανησυχία των καταναλωτών ολόκληρου του πλανήτη μετά την αποκάλυψη ενός διατροφικού σκανδάλου εφιαλτικών διαστάσεων.
Εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, κρέας πιθήκου: περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων κατασχέθηκαν σε 57 χώρες, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από κοινού από την Interpol και τη Europol.
AdTech Ad
Η επιχείρηση με την ονομασία «Opson V» κατέγραψε μάλιστα ιστορικό ρεκόρ όσον αφορά στις ποσότητες των κατασχεθέντων υλικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/3) η διεθνής αστυνομική οργάνωση.