Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones με ώθηση από τα μάκρο

Dow15.409,39106,29 0,69%  



  Nasdaq3.488,8929,75 0,86%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος, αν και μακριά από τα υψηλά της ημέρας, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να σημειώνει και νέο ιστορικό υψηλό μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την αμερικανική στεγαστική αγορά.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναρριχήθηκε το Μάιο σε υψηλό πέντε ετών στις 76,2 μονάδες από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 69 μονάδων το Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο Conference Board.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το δείκτη στις 72 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική στεγαστική αγορά επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις ότι συνεχίζεται η ανάκαμψη των τιμών μετά τη βουτιά των προηγούμενων ετών.

Ειδικότερα, οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν να κινούνται ανοδικά το Μάρτιο, με τους δείκτες Case-Shiller να καταγράφουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό αύξησης από τον Απρίλιο του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία των δεικτών Standard & Poor΄s Case-Shiller.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές αυξήθηκε 10,3% σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές ενισχύθηκε 10,9%.

Σε μηνιαία βάση και οι δύο δείκτες σημείωσαν άνοδο 1,4% το Μάρτιο.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με τίτλο: "Η στρατηγική της Ανθρωπότητας"

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λυγερού "Ανθρώπινα κάρβουνα".
Διάλεξη με τίτλο: "Η στρατηγική της Ανθρωπότητας". 
Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, Αντωνίου Καμάρα 1, Θεσσαλονίκη. 
Εγκαίνια: Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, ώρα: 20.30.

Ο Αριστοτελης Ωνάσης για τις τράπεζες

Από τον  Δημήτριο Ζερβό

Αποκάλυψη: 130 αγάλματα άθικτα σε υπόγειο αρχαίο χώρο στην Αθήνα και το ήξεραν εδώ και 25 χρόνια και το έκρυβαν..Τι κάνει το Υπ. Πολιτισμού;

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια.
Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και...
25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση και πολλά άλλα πράγματα και το κρατάνε μυστικό τόσα χρόνια..


Τι κρύβεται εκεί;;
Τι φοβούνται να μην αποκαλυφθεί και το κρύβουν 25 χρόνια;
Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει και το χρυσελεφάντινο άγαλμα. Εκεί υπήρχαν ανάγλυφα παντού στον χώρο γεμάτο σαν αυτά που έχει ο Παρθενώνας γύρω γύρω. Τα αγάλματα και ο χώρος τουλάχιστον τότες πριν το ξανακλείσουν ήτανε άθικτος.

Οι Ισπανοί διαφημίζουν καλύτερα την Ελλάδα από ότι εμείς οι ίδιοι (Βίντεο)

Το γύρο της Ισπανίας κάνει ένα εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.
Εικόνες από τα ελληνικά νησιά, την ύπαιθρο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί μια όμορφη ολιγόλεπτη διαφήμιση της χώρας μας.

Το παραμύθι περί ομοφυλοφιλίας στην Αρχαία Ελλάδα

Το διαβάσαμε στο: Τα λόγια της πένας...(talogiatispenas.blogspot.com)

Κανείς δεν αρνήθηκε την ύπαρξη ομοφυλόφιλων στις αρχαίες κοινωνίες. Άλλο όμως η ύπαρξη και άλλο η αποδοχή. Η εμμονή κάποιων φιλελεύθερων ή αντιρατσιστών κατά τα άλλα, με την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα ως μια ανοιχτά αποδεκτή ιδιαιτερότητα, είναι τουλάχιστον εκνευριστική. Αυτό που αρχικά φαίνεται να θέλουν να θίξουν ως ανάρμοστο και διεστραμμένο στην συμπεριφορά των αρχαίων Ελλήνων, καταλήγει να δείχνει μια υπερπροσπάθεια να εκθειάσουν την ομοφυλοφιλία για να καταστεί προφανώς αποδεκτή η δική τους ιδιαιτερότητα και να προβληθεί ως ένα χάρισμα.

Τελειωτικό χαστούκι στην ΝΤΠ από ανάλυση DNA!Καταρρίπτονται οι νεοταξικες ηλιθιότητες!

"Φασίστας" καθηγητής χρησιμοποιώντας (άκουσον, άκουσον) ανάλυση DNA : Απόγονοι των Μινωιτών οι Κρητικοί.
Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι πολύ φασίστας, ίσως και ναζιστής...

Πρώτον , γιατί στις έρευνές του χρησιμοποίησε το DNA
και δεύτερον ,και σημαντικότερο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι... η ανάλυση μιτοχονδριακoύ DNA από 37 σκελετούς χιλιάδων ετών που βρέθηκαν σε μια σπηλιά στο οροπέδιο του Λασιθίου στην Κρήτη
έδειξε υψηλό ποσοστό συγγένειας των Μινωιτών με τον σύγχρονο πληθυσμό της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το εξπρές του μεσονυχτίου «ζει» ακόμη στις τουρκικές φυλακές

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Από το onalert


Βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση υφίστανται ανήλικοι κρατούμενοι στις φυλακές Şakran, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Cumhurriyet.Η εφημερίδα επικαλείται σχετικές καταγγελίες του βουλευτή του κουρδικού κόμματος BDP, κ. Ερτουγρούλ Κιουρκτσού.
 Η σχετική καταγγελία δεν είναι η μόνη : Πέρυσι δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία από άλλη, ανεπίσημη,  έκθεση που διεξήγαγαν βουλευτές του  BDP.

Μαίνεται πόλεμος ΑΚΕΛ – Οικολόγων για τα τσεκ του Χριστόφια

- «Από πού χρηματοδοτείτο το Ταμείο Αλληλεγγύης που δημιούργησε ο τέως Πρόεδρος»
 - «Επιστολή Κατσουρίδη προς Πρόεδρο Βουλής, με απειλητικές αναφορές στο πρόσωπο μου».
 - «Αντισυνταγματικά μπλοκάρει τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου»
- Κλήθηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας στη Βουλή»

Το Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο δημιουργήθηκε επί διακυβέρνησης Χριστόφια, προκαλεί τριγμούς μεταξύ ΑΚΕΛ και Οικολόγων.

Κωνσταντίνος Λοϊζίδης: Το Eurogroup επέβαλε τη συμφωνία για πώληση παραρτημάτων

Ρεπορτάζ: Ηρώ Ευθυμίου
Από το newsit.com.cy


-Αποκαλύπτουμε την επιστολή που κατέθεσε στη Βουλή
-Καμία τράπεζα στην Ελλάδα δεν μπορούσε να αλλάξει τους όρους εντολής
 -Τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών θα κατέρρευσαν

Απαραίτητος όρος του μνημονίου, η πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αναφέρει σε επιστολή που κατέθεσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, Κωνσταντίνος Λοϊζίδης.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΑL DUVAIR Τούρκοι, Τσετσένοι και Σαλαφιστές έσφαξαν ένα ολόκληρο χωριό Eλληνορθοδόξων στην Συρία

Ένα ολόκληρο χριστιανικό χωριό έπεσε θύμα της εκδικητικής μανίας των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων που τους συνεπικουρούν, οι οποίοι ήθελαν να "ξεπλύνουν" την ήττα που υπέστησαν στην Κουσέιρ: Εκατοντάδες Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι και νεογέννητα σφαγιάστηκαν από τους εγκληματίες της «επανάστασης» σήμερα στο χωριό al-Duvair, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο κοντά στην πόλη Χομς.
Οι ένοπλοι αντάρτες που συνεργάζονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εισέβαλαν στο χωριό και το πλημμύρισαν στο αίμα, πριν προλάβει να επέμβει ο συριακός Στρατός.
Περίπου 350 μισθοφόροι αντάρτες μπήκαν στο χωριό και άρχισαν να σπάνε τις πόρτες, πολυβολώντας μέσα στα σπίτια των χριστιανών. Όσους γλίτωσαν από το πρώτο κύμα δολοφονιών τους συγκέντρωσαν στην κεντρική πλατεία και τους εκτέλεσαν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ Στήριξη από Τουρκία σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: "Ρατσιστική η ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων"...

Στήριξη από την Τουρκία λαμβάνουν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και βέβαια η απίθανη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταθλήτρια των ιστορικών αναθεωρήσεων, Μαρία Ρεπούση αναφορικά με τις θέσεις τους για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο:
Σε ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικό (υπ'αριθμ. 150) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες» τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας ενώ καλεί τη Βουλή των Ελλήνων να «απορρίψει τους χαρακτηρισμούς αυτούς που δηλητηριάζουν την ελληνο-τουρκική φιλία» και να συνταχθεί με τις θέσεις της Μαρίας Ρεπούση.

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Γ. Παπακων/νου

Της Λώρας Ιωάννου 
Από το real.gr

Προς διεύρυνση του κατηγορητηρίου προσανατολίζεται η Προκαταρκτική Επιτροπή. Το κείμενο είναι πολύ πιθανό να σταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής ακόμη και μέσα στην ημέρα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Χ. Μαρκογιαννάκη.

Επισήμως, το πόρισμα του ΣΔΟΕ αναμένεται να φθάσει στη Βουλή στις 6-7 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, φαίνεται να επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων που είχαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Νομοθετική ρύθμιση για τις διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων ζητά ο Δένδιας

Ειλικρινή και εποικοδομητικό χαρακτήρισε το διάλογο που είχε με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας.

Στο «τραπέζι» της συνάντησης, η οποία έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, βρέθηκε το θέμα της οριοθέτησης των μικρών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας για το 2012, είχαμε 796 πορείες με λιγότερα από 200 άτομα, οι οποίες «έκλειναν» το κέντρο της πόλης.

Εκφοβισμό του κοινού καταγγέλλει ο ΕΟΜ Δεν θα αφαιρούμε όργανα χωρίς συναίνεση, λέει ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Σε ισχύ τίθεται το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουνίου το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δωρεά οργάνων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτό, ενεργοποιείται για πρώτη φορά η περίφημη εικαζόμενη συναίνεση του δότη αλλά και η συναίνεση των οικείων του ως προϋποθέσεις για τη διαδικασία κατ’ εφαρμογή των δύο τελευταίων σχετικών νόμων (Ν.3984/2011 και 4075/2012).

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύο νομοθετήματα που έχουν ψηφιστεί προ πολλών μηνών ώστε να υπάρχει το περιθώριο της επικοινωνίας του νέου θεσμικού πλαισίου για τη δωρεά οργάνων, κι ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή τους, το τοπίο παραμένει θολό.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δράσης του «Δράκος» των Πετραλώνων: Φεύγοντας τους έπαιρνα και τα εσώρουχα

Δύο φορές, κατάφερε να ξεγελάσει την ελληνική Δικαιοσύνη παρουσιάζοντας το προφίλ του μετανοημένου.

Ακόμα και στην ίδια του τη γυναίκα, που ζούσαν μαζί για είκοσι χρόνια, την έπεισε ότι δεν ήταν σάτυρος αλλά θύμα μιας αστυνομικής πλεκτάνης, κρύβοντας καλά μέσα του τον αρρωστημένο του χαρακτήρα. Πατέρας ενός 18χρονου αγοριού, ο 40χρονος δράκος των Πετραλώνων, φέρεται μέχρι στιγμής να έχει επιτεθεί σε 21 κοριτσάκια ηλικίας 8 έως 14 ετών, όμως αυτό που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι η λίστα των θυμάτων του είναι πολύ μεγαλύτερη.

100.000 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο εξαιτίας της πίστης τους

100.000 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο εξαιτίας της πίστης τους
Πέρα από την εκατόμβη των νεκρών, χιλιάδες είναι οι εκτοπισμοί, οι βιασμοί, οι απαγωγές και οι καταστροφές τόπων λατρείας
Κάθε χρόνο 100.000 Χριστιανοί πληρώνουν με τη ζωή τους την πίστη τους στο Χριστό, ενώ χιλιάδες άλλοι εκτοπίζονται, βιάζονται, διώκονται και βασανίζονται.
Τον 21ο αιώνα η ανεξιθρησκία είναι έννοια που ειδικά για τους Χριστιανούς αποδεικνύεται ανεφάρμοστη, ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ισλαμιστών.
Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία κατήγγειλε αξιωματούχος του Βατικανού, ο οποίος είναι μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτή είναι η πανέμορφη Σύρια δημοσιογράφος θύμα των ισλαμιστών(Βίντεο)

Από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή των αντικαθεστωτικών ανταρτών έπεσε νεκρή η 26χρονη Σύρια δημοσιογράφος, Γιάρα Αμπάς.

Η Γιάρα Αμπάς, παρά τη νεαρή ηλικία της, ήταν διακεκριμένη πολεμική ανταποκρίτρια για το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Ιχμπαρίγια».
Τελευταία της αποστολή έμελλε να είναι η κάλυψη των μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και των ισλαμιστών ανταρτών για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ. Κοντά στη στρατιωτική αεροπορική βάση Νταμπάα η δημοσιογράφος και το τηλεοπτικό της συνεργείο δέχτηκαν την επίθεση ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ήταν εμφανές ότι επρόκειτο για εργαζόμενους στον Τύπο. Ο θάνατος της 26χρονης ήταν ακαριαίος, ενώ τραυματίστηκαν και μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.

ΟΟΣΑ:Μέτριες στον μέσο όρο παγκοσμίως οι αποδοχές των Ελλήνων

ΟΟΣΑ:Μέτριες στον μέσο όρο παγκοσμίως οι αποδοχές των Ελλήνων
Οι Αυστραλοί πληροφορήθηκαν σήμερα ότι για τρίτη συνεχή χρονιά είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο. Οι Έλληνες κατατάσσονται, μέτρια προς χαμηλά αλλά κοντά στον μέσο όρο.
Η Αυστραλία ήρθε πρώτη στον κατάλογο ευτυχίας των ανεπτυγμένων και αναδυομένων χωρών που συντάσσεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενώ ακολουθούν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ. Ο Δείκτης Καλύτερης Ζωής του ΟΟΣΑ συγκρίνει 36 χώρες βάσει 11 κριτηρίων: στέγαση, εισόδημα, εργασία, κοινότητα, εκπαίδευση, περιβάλλον, στράτευση των πολιτών, υγεία, ικανοποίηση από τη ζωή, ασφάλεια και ισορροπία εργάσιμης ζωής.

Βενιζέλος και Κουβέλης καταθέτουν μαζί τον αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη

Βενιζέλος και Κουβέλης καταθέτουν μαζί τον αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη
-Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών -Βαθαίνει το ρήγμα με το Μαξίμου
Να καταθέσουν από κοινού στη Βουλή το νομοθέτημα που έχει προετοιμάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισαν οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Προεδρικές διευκρινίσεις για έγγραφο Ντάουνερ και Κυπριακό

Της  Παναγιώτας Χαραλάμπους
Από το philenews


Λευκωσία: Διευκρινίσεις σε σχέση με το έγγραφο Ντάουνερ, που περιγράφει τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις της περιόδου 2008-2012, αλλά και για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα αρχίσει ένας νέος κύκλος συνομιλιών για το Κυπριακό, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν τον δεσμεύουν προτάσεις που υποβλήθηκαν από την ε/κ πλευρά, αλλά απορρίπτονται από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και το λαό.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει τα ακόλουθα:

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Χωρίς καμία μεταβολή διεξάγεται την Τρίτη η συνεδρία στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει μηδενική διακύμανση τις τελευταίες δύο ώρες.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:59) τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 97,61 μονάδες, χωρίς να παρουσιάζει καμία μεταβολή. Αντίθετα, βαριές απώλειες, της τάξης του 3,62%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, οποίος υποχωρούσε στις 38,06 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παρουσιάζεται σημαντικά αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη χθεσινή περίοδο, φτάνοντας στις €50.505.

Με οριακές απώλειες και μειωμένο τζίρο το κλείσιμο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε μία αισθητά πιο υποτονική συνεδρίαση σε σχέση με την εικόνα των προηγούμενων ημερών, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έκλεισε την Τρίτη με οριακές απώλειες.

Με τη μετοχή της ΕΤΕ να παραμένει σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι και αύριο («επιστρέφει στο ταμπλό την Πέμπτη) και με την διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Alpha Bank να έχει ολοκληρωθεί από χτες, ο τζίρος παρέμεινε σήμερα κάτω από τα 54 εκατ. ευρώ.