Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μαίνεται πόλεμος ΑΚΕΛ – Οικολόγων για τα τσεκ του Χριστόφια

- «Από πού χρηματοδοτείτο το Ταμείο Αλληλεγγύης που δημιούργησε ο τέως Πρόεδρος»
 - «Επιστολή Κατσουρίδη προς Πρόεδρο Βουλής, με απειλητικές αναφορές στο πρόσωπο μου».
 - «Αντισυνταγματικά μπλοκάρει τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου»
- Κλήθηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας στη Βουλή»

Το Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο δημιουργήθηκε επί διακυβέρνησης Χριστόφια, προκαλεί τριγμούς μεταξύ ΑΚΕΛ και Οικολόγων.



Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, καταγγέλλει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Νίκο Κατσουρίδη, ότι προσπαθεί να σταματήσει τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η οποία αποφάσισε να καλέσει τον ίδιο τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, να δώσει εξηγήσεις για τη δημιουργία του ταμείου.

«Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία εντοπίζω και απαράδεκτες απειλητικές αναφορές, διότι κάνει λόγω - ότι εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά - θα οδηγηθούμε σε συμπεριφορές εκδίκησης και αντεκδίκησης, επιχειρεί να σταματήσει τη συζήτηση του θέματος ενώπιον της επιτροπής».

Ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις στη Βουλή, μετά τη σημερινή συνεδρία της επιτροπής, χαρακτηρίζει ύποπτες τις δραστηριότητες του εν λόγου ταμείου, και καλεί την πρώην κυβέρνηση, να εξηγήσει από ελάμβανε τα λεφτά και που τα έδινε προσθέτοντας ότι «δεν είναι δικαιολογία να μας λένε ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό».

Παράλληλα διευκρινίζει ότι «η συνέχιση της συζήτησης του θέματος έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, στην Επιτροπή Ελέγχου, στην παρουσία του ίδιου του κ. Χριστόφια, στόχος είναι να εξετάσουμε το θέμα που αφορά τη δημιουργία του ειδικού ταμείου αλληλεγγύης και από πού αντλούσε τα λεφτά».

«Εντούτοις μετά τη λήξη της συνεδρίας» πρόσθεσε «πληροφορήθηκα ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκο Κατσουρίδης, απέστειλε επιστολή, προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας αντί να συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή, να συζητηθεί, στη μεθαυριανή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, παρακάμπτοντας και παραβιάζοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο τους νόμους και το σύνταγμα».

Ο κ. Περδίκης χαρακτήρισε τις αναφορές του κ. Κατσουρίδη, στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, φοβερές και λυπηρές εκφράσεις, προειδοποιώντας ωστόσο δεν θα σταματήσει να καταγγέλλει στους πολίτες αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή εδώ

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου