Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

13 Ιανουαρίου 1822... Η Α' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.

Το 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, λαμβάνει χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο. Το "Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος" που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό σύνταγμα. 

Στις παραγράφους ρδ' και ρε' υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της ελληνικής σημαίας. Το Πολίτευμα καθιέρωσε τα χρώματα κυανό και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.

Ύμνοι του «Guardian» για τα νέα ευρήματα της Κέρου - Εκτενές δημοσίευμα

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια τεράστια βαθμιδωτή πυραμίδα και, κάτω από αυτή, στοιχεία από ένα συγκρότημα αποστραγγιστικών σηράγγων
Πριν από τουλάχιστον 4.000 χρόνια, κατασκευαστές σκάλισαν όλη την επιφάνεια του Δασκαλειού, του αρχαίου φυσικού ακρωτηρίου της νήσου Κέρου, που έχει σχήμα πυραμίδας. Το διαμόρφωσαν σε επίπεδα, που κάλυψαν με 1.000 τόνους ειδικής εισαγόμενης αστραφτερής πέτρας για να δώσουν την εμφάνιση μιας τεράστιας βαθμιδωτής πυραμίδας, η οποία ανυψωνόταν στο Αιγαίο, σχηματίζοντας την πιο επιβλητική ανθρωπογενή δομή σε όλο το αρχιπέλαγος των Κυκλάδων.

Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα πέντε ονόματα για τα Σκόπια που προτείνει ο Νίμιτς

Συνολικά πέντε διαφορετικές ονομασίες που συμπεριλαμβάνουν ως όρο τη λέξη «Μακεδονία» στην περιγραφή τους κατέθεσε την Τετάρτη (17/01/2018) ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, στους διαπραγματευτές Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, σύμφωνα με το «Βήμα».

Οι συγκεκριμένες ονομασίες δημοσιεύονται ήδη και στη σκοπιανή ιστοσελίδα www.MKD.mk, στη σλαβική γλώσσα και είναι τα εξής:

«Παραλήρημα» Κιλιτσντάρογλου: Η Ψέριμος είναι δική μας (Βίντεο)

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το «βιολί» του με τις απαράδεκτες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας συνεχίζει ο επικεφαλής των Κεμαλιστών και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να αμφισβητεί την ελληνικότητα της Ψερίμου, αλλά και άλλων 17 νησιών και νησίδων του Αιγαίου.
Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στις 16/01/2018 σε μέλη του κόμματός του και επιτίθεται εναντίον του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρεώνοντάς του ευθύνες για το ότι δεν διεκδικεί τα νησιά που βρίσκονται στο Αρχιπέλαγος.