Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μια αποκάλυψη-ντοκουμέντο: Από πότε γνώριζε την ύπαρξη πετρελαίου το Ελληνικό κράτος;


Του Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ συνταξιούχου εκπαιδευτικού 

Τα δύο τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσεως, ενεφανίσθησαν διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι-«ερευνητές» και άλλοι… «ειδήμονες» κι άρχισαν να ομιλούν με ύφος περισπούδαστο για τον πλούτο που κρύβει μέσα της η ευλογημένη ελληνική γη, σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.τ.λ. Ποια είναι η αλήθεια, την οποία κρύβουν επιμελώς οι έμμισθοι παπαγάλοι του συστήματος της «δημοκρατίας»-ξενοκρατίας; Το ελληνικόν κράτος εγνώριζε για την ύπαρξιν των πετρελαίων από τα προπολεμικά χρόνια!

Uprising: 2012 (Βίντεο)


Η διαφθορά και η αδικία μαστίζουν τον κόσμο μας,τώρα περισσότερο από ποτέ.Παίζεις απλά τον ρόλο του καταναλωτή μέσα σε αυτό το σύστημα.Σαν πειραματόζωο των εταιριών και των παγκόσμιων τραπεζών.Αυτή είναι η ζωή που ονειρευόσουν;
Ανοίξτε τα μάτια σας,είναι όλα εκεί έξω,όλα μπροστά στα μάτια σας.

Δικαστές κατά του μνημονίου!

                       
Δικαστές κατά του μνημονίου!
Το λάβαρο της… «επανάστασης» σήκωσαν τρείς δικαστές βάλλοντας ουσιαστικά κατά των συναδέλφων τους που έκριναν συνταγματικό το Μνημόνιο !
Για πρώτη φορά δικαστικοί λειτουργοί, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είναι εν ενεργεία Διοικητικός Εφέτης, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και ανίσχυρες οι διατάξεις του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων με τους οποίους επιβλήθηκαν δραματικές περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις.
Παρά το γεγονός ότι ήδη με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το Μνημόνιο θεωρώντας ότι δεν παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις εντούτοις οι τρεις δικαστές επέμειναν να προσφύγουν στο Μισθοδικείο.

Έγγραφο-ντοκουμέντο για τη Siemens

Έγγραφο ντουκουμέντο αποκαλύπτει ότι παρότι η ελληνική βουλή έχει εγκρίνει το Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens Α.Ε., μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.
Κι όλα αυτά προκύπτουν από την σαφή απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά σε ερώτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.
Η απάντηση του κ. Ζανιά με ημερομηνία 11 Ιουνίου έχει ως εξής:
"Με το άρθρο 324 του Ν. 4077/2012 εγκρίθηκε το Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens Α.Ε. Σχετική Σύμβαση Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας Siemens Α.Ε δεν έχει υπογραφεί".
Με τον νόμο, στον οποίο περιλαμβάνεται η έγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας Συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens Α.Ε. και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 11 Απριλίου, είχε παραχωρηθεί η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράψει τη σχετική συμφωνία Συμβιβασμού.

Fitch:Παγκόσμια απειλή η Ελλάδα

Νέα προειδοποίηση στέλνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι η περαιτέρω ένταση της κατάστασης στην οικονομία της ευρωζώνης και τονίζει ότι οι συνέπειες από μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι σημαντικές.

Σύμφωνα με τον οίκο Fitch, ακόμη και μια "ελεγχόμενη" εξόδος της Ελλάδας, αναφέρει, μπορεί να οδηγήσει την ευρωζώνη σε μία βαθύτερη και πιο παρατεταμένη ύφεση.  Οι συνολικές απώλειες για την Ευρώπη να εκτιμώνται στα 150 δισ. ευρώ μέχρι το 2014, ενώ η επίπτωση στο παγκόσμιο ΑΕΠ θα είναι της τάξεως του 1% μέχρι το 2014.

Μια λύση για την Ευρώπη: Επαναχάραξη των συνόρων

Μια λύση για την Ευρώπη: Επαναχάραξη των συνόρων
Η παλιά θεωρία του οικονομολόγου Λέοπολντ Κορ ξανασυζητιέται με αφορμή την κρίση χρέους: Η Ευρώπη σπάει σε μικρά κομματάκια, αλλά η Ελλάδα μεγαλώνει, προσαρτώντας τη Βόρειο Ήπειρο.
Δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλά κράτη τη σήμερον ημέρα που να σκέφτονται προσαρτήσεις ή να έχουν το φόβο ότι κάποιος γείτονας επιβουλεύεται τα εδάφη τους.
Μετά και την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και, οριστικά, μετά και την διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τα σύνορα των χωρών έχουν πάνω-κάτω οριστικοποιηθεί. Κι όμως, μια επαναχάραξή τους ίσως να έδινε λύση σε πολλά από τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου (και σίγουρα στην ταλανιζόμενη σήμερα από την κρίση χρέους Ευρώπη). Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν διάφοροι οικονομολόγοι που ξαναθυμούνται μια παλιά θεωρία, όπως την είχε αναλύσει ο Αυστριακός Λέοπολντ Κορ στο βιβλίο του «Η κατάρρευση των Κρατών» το 1957.

Οι επόμενες 100 ημέρες

Οι επόμενες 100 ημέρες
Οι κεντρικές τράπεζες των 20 ισχυρότερων κρατών στον πλανήτη προετοιμάζονται για τυχόν κραχ στην ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.Οι κεντρικές τράπεζες των 20 ισχυρότερων κρατών στον πλανήτη οργανώνουν σχέδια εκτάκτου ανάγκης για ένα τυχόν κραχ στην ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Πιο ψύχραιμη , δηλώνοντας όμως σε συνεχή ετοιμότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ( FED) θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δεν θα είναι το κρισιμότερο σημείο , για το τι θα επακολουθήσει στην Ευρώπη.
Απότοκος όλων αυτών μαζί με τις παρεμβάσεις του Γάλλου προέδρου Ολαντ και του Ιταλού πρωθυπουργού Μόντι ή τις απειλές από το Βερολίνο ή και την Σλοβακία , τις προτροπές του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα ή του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Γκαιτνερ, είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός.

Μουσουλμάνος υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ καλλιεργεί το μίσος στη Θράκη

                    
Μουσουλμάνος υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ καλλιεργεί το μίσος στη Θράκη
Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής που υποτιμά τους μειονοτικούς συναδέλφους του και καλλιεργεί το φανατισμό εναντίον των χριστιανών υποψηφίων!Κλίμα έντασης και μισαλλοδοξίας καλλιεργούν διάφορα φερέφωνα του τουρκικού κατεστημένου με τη συνεργασία προσώπων που υποτίθεται πως εκφράζουν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες που δεχόμαστε για τη δραστηριότητα του υποψηφίου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ (και τέως υποψηφίου με τον πολιτικό σχηματισμό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη), τον κ. Ιλχάν Αχμέτ.

FT της Γερμανίας: "Αντισταθείτε στον δημαγωγό"!

Πρωτότυπο πρωτοσέλιδο  των FT Deutschland στα ελληνικά καλεί τους Έλληνες να αντισταθούν στον δημαγωγό Τσίπρα και τονίζει ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά,

Η γερμανική εφημερίδα μέχρι τώρα έχει κάνει ανάλογες παρεμβάσεις στις γερμανικές εκλογές, αλλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για εκλογές άλλης χώρας. Οι FT το αιτιολογούν καθώς υπάρχει «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ».

Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι Βρυξέλλες για τις ελληνικές εκλογές

Κορυφώνεται η ανησυχία των Ευρωπαίων ηγετών για τα αποτελέσματα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου. Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών φοβούνται μία κλιμάκωση της κρίσης και μία σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της ευρωζώνης μετά την ανακοίνωση των εκλογών.

Μάλιστα δεν είναι λίγα τα διεθνή ΜΜΕ που παρακολουθούν στενά την εκλογική αναμέτρηση, σημειώνουν τον φόβο που επικρατεί ανάμεσα στους Έλληνες ψηφοφόρους και αναγάγουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Μικρές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρές απώλειες, μετά τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη πέρα του 10%, καταγράφει το κυπριακό χρηματιστήριο στην τελευταία συνάντηση της εβδομάδας και πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του 1,6 δισεκατομμυρίου Δικαιωμάτων Προτίμησης της Λαϊκής Τράπεζας, στόχος της οποίας είναι η άντληση 1,8 δισ. ευρώ για ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Στις 13:33, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 137,97 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,88%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε απώλειες της τάξης του 0,79% και βρισκόταν στις 51,81 μονάδες.

ΧΑ: Εναλλαγές προσήμου ο ΓΔ, έντονη διακύμανση στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις κάλπες της Κυριακής (σημειώνεται ότι σήμερα είναι ημέρα λήξης ΣΜΕ και δικαιωμάτων σε μετοχές και στον δείκτη FTSE20, καθώς και ΣΜΕ στον FTSE/ XA-XAK Τραπεζικό Δείκτη) ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κινείται με εναλλαγές προσήμου, πάνω από τις 530 μονάδες.

Με… κεκτημένη ταχύτητα από τη χθεσινή άνοδο, ο ΓΔ βρέθηκε στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών να ενισχύεται έως και 1,36%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης «σκαρφάλωσε» έως το +6,31%, για να βρεθεί 30 λεπτά αργότερα να υποχωρεί έως 4,87%, σε… «φόντο» κατοχύρωσης μέρους των πολύ υψηλών κερδών της χθεσινής συνεδρίασης.

Από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχωρίζουν τα κέρδη των έως και άνω του 9% για τη μετοχή της ΔΕΗ, καθώς και η άνοδος του ΟΤΕ έως τα 1,62 ευρώ, ενώ σε θετικό έδαφος ακολουθούν, μεταξύ άλλων, και οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ.

Κέρδη στη Wall εν μέσω προσδοκιών για δράση από τις κεντρικές τράπεζες

Dow12.651,91155,53 1,24%  



  Nasdaq2.836,3317,72 0,63%  

Η Wall Street χθες
Ώθηση στους δείκτες της Wall Street έδωσε σημερινό δημοσίευμα του Reuters ότι οι κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται για συντονισμένη δράση στο ενδεχόμενο που εκδηλωθούν αναταράξεις στις αγορές τη Δευτέρα μετά τις ελληνικές εκλογές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρέθηκε αμέσως μετά την είδηση να καταγράφει άλμα 200 μονάδων για να περιορίσει στη συνέχεια τα κέρδη του. Οι κεντρικές τράπεζες από τις μεγαλύτερες οικονομίες είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση για να σταθεροποιήσουν τις χρηματοοικονομικές αγορές και να αποτρέψουν μια πιστωτική κρίση στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών την Κυριακή προκαλέσει αναταράξεις, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Οι αμερικανικοί δείκτες είχαν κινηθεί ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών εν μέσω προσδοκιών για την ανάληψη δράσης από την Fed μετά τα αδύναμα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική αγοράς εργασίας.

Η υποχώρηση του πληθωρισμού το Μάιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, διευκολύνει παράλληλα την αμερικανική κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.

Στο προσκήνιο διατηρήθηκαν και σήμερα οι ανησυχίες για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας από δύο διαφορετικούς οίκους την Τετάρτη και την εκτίναξη της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου της χώρας σε νέα υψηλά πάνω από το κρίσιμο επίπεδο του 7%.