Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κωνσταντίνος Δαβάκης (1897 – 1943)

Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, από τις θρυλικές μορφές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου (1940-1941).
Ο Κωνσταντίνος Δαβάκης γεννήθηκε το 1897 στα Κεχριάνικα Λακωνίας και ήταν γιος του δασκάλου Δαβάκη. Σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1916. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του συμπλήρωσε τη στρατιωτική του κατάρτιση στη γαλλική Σχολή Αρμάτων και την Ανώτερη Σχολή Πολέμου των Παρισίων.
Πήρε μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και πολέμησε στις μάχες του Σκρα (17 Μαΐου 1918) και της Δοϊράνης (5 Σεπτεμβρίου 1918), όπου η υγεία του υπέστη βαρύτατη βλάβη από ασφυξιογόνα οβίδα. Προβιβάσθηκε σε λοχαγό επ’ ανδραγαθία το 1918. Με αίτησή του ζήτησε και πήρε μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία και τιμήθηκε με το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας για τη γενναιότητα που επέδειξε στη μάχη των υψωμάτων του Αλμπανός.

H «πανσέληνος του λύκου» όπως φάνηκε από την Κύπρο (Εικόνες)

Μοναδικές εικόνες από την υπερ-πανσέληνο, γνωστή και ως «πανσέληνο του λύκου», απαθανάτισε η φωτογράφος του ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου.

Οι φωτογραφίες από τη συννεφιασμένη Λευκωσία, το βράδυ της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, που δείχνουν τα τρία μοναδικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα: πανσέληνος, υπερ-πανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη.

Η πανσέληνος ήταν η πρώτη του έτους, η οποία και συνδυάστηκε με την ολική έκλειψη σελήνης. Ταυτόχρονα, το φεγγάρι βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη και έτσι φαινόταν πιο μεγάλο και φωτεινό.

Ψαριανός – Αμυράς: Το Ποτάμι διαλύεται

Τη διάλυση του Ποταμιού προαναγγέλλουν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς μέσω ανάρτησης του πρώτου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
«Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος.

Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», αναφέρουν οι δύο βουλευτές.
Ολόκληρη η ανάρτηση:

Διαλύει το πολυκομματικό ΚΙΝΑΛ η Φώφη -Τελεσίγραφο σε ΔΗΜΑΡ-Παπανδρέου - ΑΦΟΡΜΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Σε νέα ρότα βάζει το Κίνημα Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά, ρίχνοντας ταυτόχρονα το γάντι στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και σε όσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ την υποστηρίζουν, μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου ο οποίος αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ να βάλουν λουκέτο
Απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ είναι στο επερχόμενο έκτακτο Συνέδριο του κόμματος -που θα γίνει τον Μάρτιο- να μπει τέλος στον πολυκομματικό χαρακτήρα του ΚΙΝΑΛ: με άλλα λόγια,

Καιρός: «Προσοχή το επόμενο τετραήμερο»! Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου (Φωτο)

Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για την ραγδαία επιδείνωση που θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός, τονίζοντας ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών...
Αναλυτικά όσα έγραψε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:
ΠΡΟΣΟΧΗ το επόμενο τετραήμερο!
Ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών κατά τόπους είναι μεγάλος!
Καλημέρα φίλες και φίλοι!
Προσοχή θέλει γενικά το ερχόμενο τετραήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς η χώρα μας δείχνει να εισέρχεται σε μια τροχιά

Χαμός στην επιτροπή της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών Διακόπηκε η συνεδρίαση και συνεχίστηκε αργότερα και πάλι με φωνές και ένταση(Βίντεο)

Λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής με αντικείμενο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Λίγο μετά τις 18:00, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Δουζίνας ζήτησε την πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη συνεδρίαση επικρατούσε ένταση με τους βουλευτές να φωνάζουν και να έχουν σηκωθεί όρθιοι, με αποτέλεσμα η συζήτηση να μην μπορεί να συνεχιστεί.

Το Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία, 20/01/2019

Το Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία, 20/01/2019
Ν. Λυγερός

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία - Μήνυμα από το Ελσίνκι

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Λοιπόν, θα τα πούμε απλά, λαϊκά, ντόμπρα και σταράτα για να καταλάβουν όλοι, ακόμα και αυτοί που μιλάνε την ώρα που μιλάμε. Για το θέμα της Μακεδονίας όπως ξέρετε είναι ένα τέχνασμα, το οποίο δεν υπήρχε ποτέ ως χώρα, σιγά σιγά εμφανίστηκε σαν θέμα μετά από τον Τίτο και τώρα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θεωρεί ότι θα ήταν καλό να συνεχίσει αυτό το έργο το οποίο είναι εναντίον του Ελληνισμού. Ευτυχώς οι Έλληνες στο εξωτερικό, στην Ελλάδα διάβασαν το κείμενο, διάβασαν το Προσύμφωνο, κατάλαβαν ακριβώς τι έχει και θα σας πω μερικά σημεία έτσι ώστε να είναι κατανοητό σε όλους.