Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Αμφίπολη: Στον Τύμβο Καστά επιστρέφουν τα αποκομμένα μάρμαρα του περίβολου έπειτα από 2.100 χρόνια


Μετά από 2.100 χρόνια, οι μαρμάρινοι όγκοι (δόμοι) με τους οποίους ήταν επενδυμένος ο εξαιρετικής τέχνης εξωτερικός περίβολος του εντυπωσιακού Tύμβου Καστά επιστρέφουν και πάλι στη θέση τους, χάρη στη μελέτη και εποπτεία του αρχιτέκτονα Δρ. Μιχάλη Λεφαντζή.

Σαν σήμερα, στις 25 Ιουλίου 1903, έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο Μακεδονομάχος Σπύρος Παρασκευαΐδης


Προτομή του Μακεδονομάχου Σπύρου Παρασκευαΐδη, στο Λαιμό Πρεσπών στο ν. Φλώρινας (πηγή: el.wikipedia.org/ wiki/Σπύρος Παρασκευαΐδης)

Ήταν υπαρχηγός του Σώματος ανδρών του Καπετάν Κώττα

Το φονικό καλοκαίρι του 1943 στην Ήπερο… Γερμανοί φονιάδες της “Edelweiss”


«Κάθε καλοκαίρι, στα περισσότερα χωριά των Ιωαννίνων, γονατίζουμε ευλαβικά στα μικρά κενοτάφια για να τιμήσουμε λιτά και απέριττα, τους ανθρώπους μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς και τους συγχωριανούς μας, που έγιναν τα θύματα, της Ναζιστικής βαρβαρότητας. Δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1943, από τους Γερμανούς καταδρομείς, της 1ης ορεινής, μεραρχίας “Εντελβάις”  της Wehrmacht».

Για τις έμφυλες ταυτότητες και τις τροπές τους


του Ευάγγελου Κοροβίνη από τον νέο Λόγιο Ερμή τ. 18

Α. Η μετατόπιση του ενδιαφέροντος της αριστεράς από τις πολιτικές αναδιανομής στις πολιτικές αναγνώρισης, τα αίτιά της και οι δύο προσεγγίσεις του φεμινιστικού κινήματος

Ο Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο και… ο «μεγαλύτερος Τούρκος εθελοντής»


της Φανούλας Αργυρού, Ερευνήτριας/δημοσιογράφου, μέλους του ΙΗΑ.

Ήλθε και πάλι ο εγκάθετος της κατοχικής Τουρκίας Ερσίν Τατάρ στο Λονδίνο. Να πουλήσει τρέλα με το καντάρι, ψευτιές, φωνασκίες με το μικρόφωνο στο χέρι, την άκρατη τουρκική τους προπαγάνδα.

Ερντογάν: Την ειλικρίνεια στο σχέδιο Ανάν η Τουρκία μπορεί να επιδείξει ξανά


Την ειλικρίνεια που υπέδειξε η Τουρκία την περίοδο του σχεδίου Ανάν «για να βρεθεί μια διαρκής και δίκαιη ειρήνη στην Κύπρο», μπορεί να την επιδείξει ξανά, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος χθες βράδυ, μετά την λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό μέγαρο.

Γερμανία: Περνάει νομοθεσία για ταχεία έγκριση εξαγωγής οπλικών συστημάτων σε συμμαχικές χώρες


Ταχεία διαδικασία έγκρισης εξαγωγών οπλικών συστημάτων προς τους εταίρους και τους συμμάχους της σχεδιάζει η κυβέρνηση στη Γερμανία. Από τη νέα νομοθεσία αναμένεται να ωφεληθούν ιδιαίτερα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και του NATO, αλλά όχι και η Ουκρανία, διευκρινίζεται.

Πυρκαγιές: Ο «κόκκινος συναγερμός» στις Ένοπλες Δυνάμεις και η μάχη με τον χρόνο στο έδαφος για Canadair και Chinook


Τα Canadair βρέθηκαν ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα της χώρας, ενώ τα Chinook έδωσαν τη δική τους από αέρος μάχη. Πηγή εικόνας: ΓΕΕΘΑ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ – HELLAS JOURNAL

Τα πύρινα μέτωπα στην χώρα παραμένουν ενεργά και εκτός από τα τμήματα του πυροσβεστικού σώματος και της πολιτικής προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι από τους φορείς που δηλώνουν ενεργά το «παρών».

Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά – Παίρνει άλλα 24 το Κατάρ και γιατί παραμονεύουν οι Τούρκοι


Τι θέλουν οι Τούρκοι και γιατί.

 Διονύσης Αντωνέλλος

Νέα σύμβαση στην IDE για ηλεκτρονικά υποσυστήματα του IRIS-T


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Diehl Defence, με την λήψη νέας παραγγελίας για την παραγωγή κρίσιμων ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της οικογένειας του πυραυλικού συστήματος IRIS-T.

Πολεμική Αεροπορία: Ενημέρωση από τον καθηγητή κ. Λάππα, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί του προγράμματος κατασκευής νανοδορυφόρων «EΡΜΗΣ»

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση του Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κ. Βάιου Λάππα (Πρόεδρος του Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας), με αρμόδιους επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση επί του προγράμματος κατασκευής νανοδορυφόρων «EΡΜΗΣ».

Ο πόλεμος των φατριών ρομά και οι απίστευτες διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους για τα σίδερα: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην Καθημερινή


Μπετόβεργες διακρίνονται στο σημείο όπου κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Πάτρα, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή για την θανατηφόρα κατάρρευση της γέφυρας έξω από την Πάτρα καταγράφει εξωπραγματικές ιστορίες. Και εξηγεί πως και γιατί βρέθηκαν τόσοι ρομά κάτω από τη γέφυρα την ώρα της πτώσης.

Τον σεκιουριτά που σκότωσαν οι “ευπαθείς” ποιος άραγε τον κλαίει;


Φύλαγε μια αποθήκη με σιδερικά σε μια περιοχή της Αττικής υψηλού κινδύνου. Προφανώς, όταν διαπίστωσε πως κλέφτες μπήκαν στην αποθήκη ή στο εργοτάξιο για να κλέψουν το εμπόρευμα, προσπάθησε να τους εμποδίσει, αυτοί τον κτύπησαν με σιδηρολοστούς και τον άφησαν κλινικά νεκρό. Πριν από λίγες ημέρες πέθανε. Η οικογένειά του, μέσα στο πένθος της, βρήκε τη δύναμη να δωρίσει τα όργανά του για να σωθούν άλλες ζωές.

Φωτιές: ανθρωποκυνηγητό της ΕΥΠ με φόντο την πύρινη κόλαση που καίει τη χώρα


Ενας μυστηριώδης πόλεμος μεταξύ των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και ενός σκοτεινού μηχανισμού που λαμβάνει όλα τα πιθανά και απίθανα μέτρα ώστε να παραμένει στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη τουλάχιστον τα τελευταία 10-15 χρόνια. 

Αυτοί είναι οι ήρωες πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο -Ανασύρθηκαν νεκροί


Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στον Πλατανιστό Εύβοιας επιχειρώντας να σβήσει την πυρκαγιά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναβάλλεται η επίσκεψη στην Κύπρο


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Κρατάει «ζεστό» θέμα Θράκης η Άγκυρα


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν με την χήρα και τον γιό του Αχμέτ Σαδίκ

του Νίκου Μελέτη 

Η Άγκυρα συνεχίζει να έχει στραμμένο το βλέμμα στη Θράκη και με την ευκαιρία της επετείου από τον θάνατο Σαδίκ, ο Τούρκος Αναπληρωτής ΥΠΕΞ περιοδεύει σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ και το Τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του δεσμεύεται στον αγώνα για τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας Δ. Θράκης».

Προκλητικός ο ιμάμης της Αγίας Σοφίας: Είναι σύμβολο της κατάκτησης της Πόλης και της νίκης του Ισλάμ


Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη μετατροπή της σε τζαμί – Δείτε βίντεο

Δανία: Διαδηλωτές καίνε αντίτυπα του Κορανίου μπροστά από τις πρεσβείες Αιγύπτου και Τουρκίας στην Κοπεγχάγη


Μία μικρή ομάδα διαδηλωτών κατά του Ισλάμ έκαψαν σήμερα αντίτυπα του Κορανίου μπροστά από την αιγυπτιακή και την τουρκική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη έπειτα από παρόμοιες διαδηλώσεις στη Δανία και τη Σουηδία τις τελευταίες εβδομάδες που έχουν προκαλέσει οργή σε μουσουλμάνους.

Φρέντι Μπελέρης: Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης


Ο Φρέντι Μπελέρης κατά την προεκλογική εκστρατεία του (φωτ.: facebook/Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris)

Επόμενο βήμα η κύρια δίκη, η οποία όμως ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετά

Λιβύη: Συνάντηση Χάφταρ με εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τις εκλογές στη χώρα


Ιούλιος 25, 2023. Ελλάδα.

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, συζήτησε με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, Αμπντουλάχ Μπατίλι και τους πρεσβευτές χωρών στη Λιβύη τη σημασία της διεξαγωγής προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών.

Μολδαβία: Καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο πρεσβευτή για «κατασκοπευτικό» εξοπλισμό στην πρεσβεία της χώρας


Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας σκοπεύει να καλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσίας Όλεγκ Βάσνετσοφ για εξηγήσεις, μετά τα ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία στη στέγη της ρωσικής πρεσβείας έχει τοποθετηθεί εξοπλισμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία.

Η Λιθουανία προτείνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Βαλτικής


Σε επιστολή τους προς τους Ευρωπαίους Επιτρόπους, τρεις Λιθουανοί υπουργοί επισημαίνουν ότι οι υποδομές της χώρας τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν «μια βιώσιμη εναλλακτική και αξιόπιστη λύση» για τη μεταφορά ουκρανικών προϊόντων.

Κρεμλίνο: Η επιστροφή στη συμφωνία σιτηρών είναι πλέον αδύνατη


Ηεπιστροφή στη συμφωνία σιτηρών είναι πλέον αδύνατη, καθώς οι όροι της σχετικά με τη Ρωσία δεν έχουν εκπληρωθεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επισιτιστικό «πόλεμο» κάνει τώρα ο Πούτιν με βομβαρδισμούς στην Οδησσό

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Το Ανώτατο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (η απόφαση για την συγκρότησή του ελήφθη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ) συνέρχεται, μετά από κοινή πρόταση των Ζελένσκι και Στόλτενμπεργκ, αύριο στις Βρυξέλλες.

Γιατί έπεσε το καναντέρ;

 
Γιατί έπεσε το καναντέρ;

"ΤΥΦΩΝΑΣ": Το ελληνικό καινοτόμο σύστημα πυρόσβεσης το οποίο έχει αγνόησε η Ελληνική Πολιτεία.


"ΤΥΦΩΝΑΣ": Το ελληνικό καινοτόμο σύστημα πυρόσβεσης το οποίο αγνόησε η ελληνική πολιτεία.

Αυτό είναι το σχέδιο της Τουρκίας για το Καστελλόριζο (24-7-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό είναι το σχέδιο της Τουρκίας για το Καστελλόριζο

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της πτώσης του Καναντέρ στην Κάρυστο | Έκτακτη Επικαιρότητα | 27/07/2023

 
1. Έπεσε Καναντέρ στην Κάρυστο, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης | Έκτακτη Επικαιρότητα
2. Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της πτώσης του Καναντέρ στην Κάρυστο | Έκτακτη Επικαιρότητα
3. Εικόνα από τα συντρίμμια του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο

Συμπαράσταση Ερντογάν για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα


Συμπαράσταση Ερντογάν για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ρόδος: Στο μικροσκόπιο της διεύθυνσης εγκλημάτων εμπρησμού η φωτιά | Καλοκαιρινή Ζώνη | ACTION 24


Ρόδος: Στο μικροσκόπιο της διεύθυνσης εγκλημάτων εμπρησμού η φωτιά | Καλοκαιρινή Ζώνη | ACTION 24

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ


Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ

Η Άγκυρα μιλάει για «τουρκική μειονότητα της Θράκης» - Στη Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρθηκε ο Ερντογάν | Σήμερα | 25/07/2023


1. Ερντογάν: Περαστικά στους Έλληνες - Στείλαμε αεροσκάφη και ελικόπτερο
2. Μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη,Μακρόν,Μπάιντεν:Οι παρεξηγήσεις θα εξαλειφθούν,οι διαφορές θα επιλυθούν
3. Παναγία Σουμελά:Δόθηκε προφορική άδεια για θεία λειτουργία στις 15 Αυγούστου – Θα υπάρξει και γραπτή
4. Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά ως τζαμί είναι σύμβολο του αγώνα μας να κάνουμε πατρίδα την ανατολή
5. Η Άγκυρα μιλάει για «τουρκική μειονότητα της Θράκης» - Στη Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρθηκε ο Ερντογάν

Ισραήλ: Η βουλή ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση


1. Ισραήλ: Η βουλή ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση

2. Χρήστος Ζερεφός: Χρειάζεται μία νέα στρατηγική δασοπροστασίας