Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Παπαί Μαρδόνιε!

Νίκος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
Από το voicenews

 
Ταξιδεύουμε στο 480 π.Χ., τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, στο Αρτεμίσιο της Β. Εύβοιας. Λίγο μετά τη μάχη των Θερμοπυλών. Ο Πέρσης στρατηγός Τριτανταίχμης μαθαίνει ότι οι Έλληνες αγωνίζονται στους ολυμπιακούς αγώνες με βραβείο ένα δάφνινο στεφάνι. Και αναφωνεί: «Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ’ άνδρας ήγαγες μαχησόμενους ημέας, οί ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής» (Ηρόδοτος 8, 26). Δηλαδή: «Αλίμονο, Μαρδόνιε, με ποιους άντρες μας έφερες να πολεμήσουμε, με αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή»!

Πάτρα 12 Δεκεμβρίου 2015 Δείτε φωτό από τον Πατραϊκό Ουρανό

Πάτρα 12 Δεκεμβρίου 2015 Ωρα 13.30
Όχι δεν πρόκειται για αεροψεκασμούς…
το σχέδιο χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής είναι…
Το φωτογραφίσαμε και σας το παρουσιάζουμε…

Ο πλούτος του Τατοΐου σε κουτιά – Τα 17.000 αντικείμενα του ανακτόρου είναι ασφαλή αλλά αναξιοποίητα

Το μεγάλο λευκό κουτί ανοίγει.

Η Μαρία Μερτζάνη και η Μαρία Αργυροπούλου σηκώνουν με ευλάβεια το χάρτινο καπάκι, σαν να φοβούνται ότι θα σπάσει.


 Μέσα στο κουτί, απλωμένος με φροντίδα, βρίσκεται ένας πίνακας. Το πρόσωπο είναι εύκολα αναγνωρίσιμο.

Είναι η τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία, ζωγραφισμένη το 1965.

Βρισκόμαστε στις αποθήκες του υπ. Πολιτισμού, εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί τα 17.000 αντικείμενα (και ομάδες αντικειμένων) που βρίσκονταν στο ανάκτορο του Τατοΐου. Η φθορά του χρόνου έχει πια σταματήσει, χάρη στην πολυετή εργασία μιας ομάδας ειδικών επιστημόνων του υπ. Πολιτισμού, υπό τον συνταξιούχο σήμερα Νικόλαο Μίνω.

Δεκάδες άγνωστα αντικείμενα περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο (Βίντεο)

Το τελευταίο διάστημα τα άγνωστα αντικείμενα που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο φαίνεται πως καθημερινά όλο και πληθαίνουν.

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2015 σύμφωνα με λήψεις που έχουν καταγραφεί από την NASA δεκάδες άγνωστες δομές κατέκλυσαν την άλω του αστέρα που φωτίζει την Γη και ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Ανάμεσα στα άγνωστα αντικείμενα, με των οποίων την εμφάνιση έχουμε -αs πούμε- εξοικειωθεί.

Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας!

Από τα σωθικά της, η Ελληνική γη συνεχίζει να τους διαψεύδει με τα ίδια τα ευρήματά τους.
Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο της Ιλλυρόπελασγορωμαϊκής ιστοριας. Ας το πει κάποιος στο δίδυμο Γκιτσάλι-Σπαχίου.. αλλά με τρόπο!

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται... την ελληνική προέλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αλβανία! Ο σπουδαίος αρχαιολόγος παρουσίασε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο.

ΠΩΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Η ρωσική περικύκλωση της Τουρκίας, όπως δείχνει και ένας χαρακτηριστικός χάρτης που δημοσίευσαν τα ρωσικά μπλογκς έχει ολοκληρωθεί και τώρα η Άγκυρα αισθάνεται από παντού την καυτή ανάσα της Αρκούδας, που έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται με τα τουρκικά «παιχνίδια».

Ήδη όπως αναφέρεται. επτά χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες που υπάγονται στο 58ο στρατιωτικό σώμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν μετακινηθεί και έχουν πιάσει θέσεις στο αρμενικό έδαφος στα σύνορα με την Τουρκία. Τις δυνάμεις αυτές συνοδεύουν μεγάλο αριθμός αρμάτων μάχης, ενώ ο ρωσικός στρατός είναι εξοπλισμένος με ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς.

Μονάδα χριστιανών γυναικών συστάθηκε στην Συρία(ΦΩΤΟ)


Μια στρατιωτική μονάδα χριστιανών γυναικών έχει συσταθεί στη Συρία για να πολεμήσει ενάντια στο ισλαμικό κράτος.

Η μονάδα θα λειτουργεί κατά μήκος της γραμμής της κουρδικής γυναικείας πολιτοφυλακής.

Η μονάδα είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Σύριων χριστιανών γυναικών οι οποίες θέλουν επίσης να λάβουν μέρος στην άμυνα της χώρας τους.

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Kατάσταση πανικού για την Σουηδική κυβέρνηση μετά από τις δεκάδες απειλητικές επιστολές υπογεγραμμένες από το »Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας » (ISIS/Daesh) που έλαβαν Σουηδοί πολίτες. Η οργάνωση απαιτεί από τους παραλήπτες να εξισλαμισθούν, διαφορετικά θα πρέπει να πληρώνουν κεφαλικό φόρο ή να αποκεφαλισθούν.

Σύμφωνα με την κρατική σουηδική τηλεόραση η Σουηδική Αστυνομία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις επιστολές, κυρίως λόγω της αποστολής τους σε διάφορες πόλεις και σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ταυτόχρονα. Οι επιστολές βρέθηκαν από τους κατοίκους πολυκατοικιών μέσα στα γραμματοκιβώτια ενώ εκατοντάδες Σουηδοί έλαβαν παρόμοιο έγγραφο μέσω της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης.

Ρωσική στρατιωτική "τανάλια" γύρω από την Τουρκία - Πως ο Β.Πούτιν μπορεί να την σφίξει και να "πνίξει" τον Ερντογάν - ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ S-400, S-300 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

Η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές της κινήσεις μετά την κατάρριψη του Su-24 γύρω από την Τουρκία δημιουργώντας μία “τανάλια” που σε περίπτωση που χρειασθεί να την σφίξει, κόβοντας το βήχα μία και καλή του θρασύτατου Ερντογάν και της κυβέρνησης του. Οι ενέργειες μάλιστα αυτές συναρτώνται πλήρως με τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων σε πολιτικό επίπεδο και βεβαίως από την απόφαση του Β. Πούτιν να μην συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο μέχρι η χώρα του ζητήσει συγνώμη, δώσει αποζημίωση για την κατάρριψη του αεροσκάφους και τιμωρήσει τους ενόχους.

Πρωτοφανής πρόκληση: Συνοδεία τουρκικών μαχητικών ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η Ολλανδή ομόλογός του πέταξαν στην Χίο! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ(ΒΙΝΤΕΟ)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Από το pronews

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η ΤΗΚ όταν τουρκικά μαχητικά έφτασαν πολύ κοντά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και την Ολλανδέζα ομόλογό του Jeanine Hennis-Plasschaert αλλά και τον υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας Klaas Dijkhoff και επιχείρησαν να παρεμποδίουν την πορεία του προς την Χίο.

Κύπρος: ΠτΔ: Όταν έρθει η ώρα οι εγγυήτριες δυνάμεις θα πρέπει να διαβουλευτούν

Λευκωσία: «Όταν θα έρθει η ώρα των εγγυήσεων, χωρίς αμφιβολία οι εγγυήτριες δυνάμεις θα πρέπει να διαβουλευτούν», ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι είναι θέμα πολυμερούς διάσκεψης που αφορά οπωσδήποτε μια διεθνή συνθήκη στην οποίαν εμπλέκονται, πέραν της Κύπρου και κάποια άλλα κράτη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την αναχώρηση του για το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό και κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό περί πενταμερούς διάσκεψης στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ο μεταξύ μας διάλογος αυτή την ώρα είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, αυτό που πάντοτε λαμβάνουμε υπόψη είναι η νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Συναγερμός στο Λος Άντζελες: Εκλεισαν τα σχολεία λόγω «σοβαρής τρομοκρατικής απειλής» - Την ίδια απειλή έλαβε και η Νέα Υόρκη όμως ο δήμαρχος τη θεώρησε αναξιόπιστη(Βίντεο)

Εχουν ήδη κλείσει πάνω από 1.000 σχολεία - Σχεδόν 640.000 μαθητές θα μείνουν στο σπίτι
Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ όπου δόθηκε εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία λόγω «σοβαρής τρομοκρατικής απειλής».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Αστυνομία έδωσε την εντολή αυτή καθώς ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού συστήματος του Λος Άντζελες ανέφερε ότι υπήρξε απειλή για βόμβα, όχι μόνο για ένα ή δύο σχολεία, αλλά για περισσότερα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, είπε ακόμη πως οι αρχές των ΗΠΑ έλαβαν ηλεκτρονική απειλή, την οποία ακόμη αναλύουν.