Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Συναγερμός στο Λος Άντζελες: Εκλεισαν τα σχολεία λόγω «σοβαρής τρομοκρατικής απειλής» - Την ίδια απειλή έλαβε και η Νέα Υόρκη όμως ο δήμαρχος τη θεώρησε αναξιόπιστη(Βίντεο)

Εχουν ήδη κλείσει πάνω από 1.000 σχολεία - Σχεδόν 640.000 μαθητές θα μείνουν στο σπίτι
Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ όπου δόθηκε εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία λόγω «σοβαρής τρομοκρατικής απειλής».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Αστυνομία έδωσε την εντολή αυτή καθώς ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού συστήματος του Λος Άντζελες ανέφερε ότι υπήρξε απειλή για βόμβα, όχι μόνο για ένα ή δύο σχολεία, αλλά για περισσότερα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, είπε ακόμη πως οι αρχές των ΗΠΑ έλαβαν ηλεκτρονική απειλή, την οποία ακόμη αναλύουν.


Έτσι, έχουν ήδη κλείσει πάνω από 1.000 σχολεία αλλά και οι βοηθητικές τους εγκαταστάσεις λόγω της απειλής που έρχεται σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την φονική επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο. Από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των σχολείων στο Λος Άντζελες επηρεάζονται σχεδόν 640.000 μαθητές οι οποίοι σήμερα υποχρεώνονται να μείνουν στο σπίτι.

Αξιωματούχοι της δημοτιής αρχής της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι έλαβαν την ίδια απειλή, όμως σύντομα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αναξιόπιστη. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε πως είναι απολύτως πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές και έτσι τα σχολεία της μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης παρέμειναν ανοιχτά σήμερα, σε αντίθεση με την απόφαση που έλαβαν οι αρχές του Λος Άντζελες.







ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου