Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Τι έχει πει ο Ιωάννης Καποδίστριας για τα σύνορα της Ελλάδος

Καποδίστριας προς Μ. Βρετανία: «Με ρωτάτε για τα σύνορα της Ελλάδος, σας απαντώ»

Τα πραγματικά σύνορα της Ελλάδος ήταν εκείνα που περιέγραψε ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων.

Ο Κοραής χρησιμοποιούσε τον Στράβωνα για να περιγράψει τα όρια του υπό διαμόρφωση ελληνικού κράτους. Ας δούμε τώρα πώς τον χρησιμοποιούσε ο Καποδίστριας. Ας επιβεβαιώσουμε ποιος είναι ο συνεχιστής του Ρήγα. Ο Κοραής ή ο Καποδίστριας;

Με ρωτάτε ποια θα έπρεπε να είναι τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδος. Σας απαντώ. Τα σύνορα της Ελλάδος εδώ και τέσσερις αιώνες, από την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έχουν οροθετηθεί από ακλόνητα δικαιώματα, τα οποία ούτε ο χρόνος, ούτε οι ανυπολόγιστες συμφορές από τους Τούρκους, ούτε η πολεμική κατάκτηση κατόρθωσαν ποτέ να παραγράψουν.

Ένα υπέροχο βίντεο για τον παιδικό καρκίνο αποδεικνύει πως η αγάπη είναι το πιο ισχυρό φάρμακο

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 150.000 παιδιά παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ενώ όσο αφορά την Ελλάδα υπολογίζονται στα 280-300. Αυτό καθιστά τον καρκίνο στην πρώτη αιτία θανάτου παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, και τη δεύτερη στις αναπτυγμένες.
Ο παιδικός καρκίνος δρα και θεραπεύεται διαφορετικά απ’ ότι ο καρκίνος των ενηλίκων. Η συνολική διαδικασία, ξεκινώντας από τη διάγνωση, είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα και ψυχοφθόρα για τους μικρούς μαχητές. Ακόμη και για τα παιδιά που θεραπεύονται, η μάχη δεν τελειώνει. Πάνω από το 60% των μακροχρόνια επιζώντων του καρκίνου της παιδικής ηλικίας έχουν μια χρόνια ασθένεια ως συνέπεια της θεραπείας που έλαβαν.

ΕΛΤΑ: Μετα-μνημονιακή διάλυση του ταχυδρομείου(Βίντεο)



Συνέντευξη του μέλους του γενικού συμβουλίου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
και προέδρου του σωματείου ταχυδρόμων Αθήνας και νομού Αττικής
Γιάννη Οικονόμου στο ραδιόφωνο του Αθήνα 984 
και στην εκπομπή του Νίκου Καρούτζου "Αγορά αξιών".

Χαφτάρ προς Ερντογάν: "Αν δεν υπήρχαν οι Άραβες, ακόμη θα λατρεύατε την φωτιά στις στέπες της Ασίας"!

O Γενικός Αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης προς τους διαδηλωτές:

"Σχετικά με τον Ερντογάν ο οποίος έκανε ρατσιστικά σχόλιο για τους Άραβες και τους υποτίμησε. 

Του υπενθυμίζω πως αν δεν υπήρχαν οι Άραβες να σας διδάξουν τον πολιτισμό, θα εξακολουθούσατε ακόμη να λατρεύετε την φωτιά στις στέπες της Κεντρικής Ασίας."

Το Twitter του LNA:

Σοβαρό επεισόδιο Ινδίας-Τουρκίας - Το Ν. Δελχί προειδοποιεί τον Ερντογάν: ''Κάτω τα χέρια σου από το Κασμίρ''

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου και της κοινής ανακοίνωσης Τουρκίας-Πακιστάν για το Κασμίρ, ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου εξωτερικών  Raveesh Kaumar δήλωσε ότι "το Νέο Δελχί απορρίπτει όλες τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου για το  Κασμίρ, δηλώνοντας ότι η περιοχή είναι ένα αναπόσπαστο και αναλλοίωτο κομμάτι της Ινδίας. "

Στρατιωτικές δαπάνες: Αύξηση-ρεκόρ διεθνώς το 2019 – Η μεγαλύτερη σε μια δεκαετία - ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Τη μεγαλύτερη αύξηση της περασμένης δεκαετίας σημείωσαν πέρυσι οι στρατιωτικές δαπάνες με πρωταθλήτριες τις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς κλιμακώνονται οι συρράξεις και εντείνονται οι αντιπαλότητες μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη.

Σύμφωνα με την την ετήσια έκθεση του ινστιτούτου Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) που δημοσιεύθηκε χθες κατά την έναρξη της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου, ώθηση στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 4% το 2019 σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο έδωσε ο ανταγωνισμός των υπερδυνάμεων, οι νέες στρατιωτικές τεχνολογίες και οι συνεχιζόμενες συρράξεις από την Ουκρανία

Προκαλεί ο Οκτάι: «Η Αμμόχωστος είναι γη των Τουρκοκυπρίων και η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους»

Και η υπομονή, και η αναζήτηση λύσης και η καλή πρόθεση, έχουν τα όριά τους λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος.
Συνέδριο πραγματοποιούν σήμερα στα κατεχόμενα, το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία, σχετικά για τα Βαρώσια.
Το συνέδριο γίνεται στην παρουσία του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι, και του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.
Μάλιστα οι «συμμετέχοντες» του συνεδρίου μετέβησαν το πρωί και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τον Οκτάι να προβαίνει σε νέες προκλητικές δηλώσεις. «Η Αμμόχωστος είναι γη των Τουρκοκυπρίων και η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους», ανέφερε.