Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΦΟΙ - HDR Photography

Οι Δελφοί σε ένα "φανταστικό" περιβάλλον ΗDR (High Dynamic Range) σχεδιασμένο απο το Ελληνικό Αρχείο.
Οι φωτογραφίες είναι σε υψηλή ανάλυση (1600 χ 1060) και μπορείτε να τις τοποθετήσετε στην οθόνη του υπολογιστή σας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ EURONEWS ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΕΙ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!



 Σχόλιο από ALEXANDER



Από το απόγευμα έχει διακοπεί η εκπομπή του ΕURONEWS μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης!!!

Το ΕURONEWS μιλάει Ελληνικά για όλο τον κόσμο εκτός από την Ελλάδα!!!

Στο άρθρο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να δείτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΕURONEWS.

Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι  διοίκηση της ΕΡΤ αναμένει την απόφαση της κυβέρνησης, παράλληλα με τα πορίσματα που θα συντάξει το Σώμα Επιθεωρητών  Δημόσιας Διοίκησης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Σε περίπτωση που δεν θα επιτραπεί η μετάδοση, θα πρέπει αυτοδικαίως να διακοπεί και το σήμα του  BBC,της  DW και του  TV 5.

Και το κόστος για το σπάσιμο των συμβολαίων θα πληρώσει πάλι ο Ελληνικός λαός…

Σήμερα το Euronews αρχίζει να μιλάει ελληνικά. Για ολόκληρο τον κόσμο; Όχι. Για τους τηλεθεατές που έχουν πρόσβαση μόνο στην ελεύθερη μετάδοση του μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ, το Euronews θα συνεχίσει να μιλά αγγλικά! Η ελληνική εκδοχή του μεταδίδεται συνδρομητικά μέσα από τη δορυφορική πλατφόρμα της Nova, του ΟΤΕ TV αλλά και ελεύθερα από τον Hot Bird 13Α (12597,V,27500).

Συνέντευξη Ν.Λυγερού στον "Ενικό''


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στον ''Ενικό'' με τον Νίκο Χατζηνικολάου
στις 17/12/2012.

EΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ 5+3 πολεμικά κατευθύνονται και πάλι σε Συρία-Λίβανο για εκκένωση μάχης

Μοίρα πολεμικών πλοίων του Στόλου της Βαλτικής, αποτελούμενη από την φρεγάτα «Γιαροσλάβ Μούντρι», τα μεγάλα αποβατικά πλοία «Καλίνινγκραντ» και «Αλεξάντρ Σαμπάλιν», το σωστικό ρυμουλκό σκάφος SB-921 και το δεξαμενόπλοιο «Λένα» αναχώρησαν από την κεντρική βάση του Στόλου στην Βαλτική Θάλασσα και κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Επιβεβαιώνεται κατ'αυτοό τον τρόπο απόλυτα η πληροφόρηση του defencenet.gr από την Μόσχα ότι "Σύντομα ρωσικά πολεμικά θα προσεγγίσουν πάλι τις ακτές της Συρίας".

Η Τουρκία στέλνει ερευνητικά πλοία με δική της σημαία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Aντιμέτωπες με ευρείες εθνικές κρίσεις θα βρεθούν μέσα στο 2013 οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου: Η Τουρκία  ακύρωσε την ναυπήγηση σκάφους σεισμικών ερευνών (για ανεύρεση υδρογονανθράκων) γιατί επρόκειτο να παραδοθεί στα ... τέλη του 2014 γιατί όπως δήλωσαν οι Τούρκοι "Το χρειαζόμαστε άμεσα στις αρχές του 2013"!
Το αποτέλεσμα είναι η τουρκικός κρατικός οργανισμός πετρελαίων η γνωστή Turkish Petroleum Corp (TPAO) να ζητήσει  αποκλειστικές, καταληκτικές διαπραγματεύσεις (final negotiations) από την νορβηγική, εισηγμένη στο Οσλο, ναυτιλιακή offshore σεισμικών ερευνών, Polarcus με αντικείμενο την μακρού χρόνου μίσθωσή του πλοίου «Polarcus Samur», ναυπήγησης 2001 στο οποίο θα "σηκώσουν" και την τουκρική σημαία.

ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ; Kαναδάς: "Μουσουλμανική η Ελλάδα κατά 50%!


Το πιστεύετε ή όχι στον Καναδά παρουσιάζουν την Ελλάδα περίπου κατεχόμενη από το Ισλάμ!

Αυτοί οι Θρησκευτικοί Χάρτες κοσμούν τα σχολεία στον Καναδά. Όχι μόνο ξένα σχολεία, αλλά και eλληνικά.

Η μισή Ελλάδα μουσουλμανική!!!! Τι κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση; Είναι ενήμερη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ή ....ροχαλίζει;

Ιταλία: Νεκροί 3 άνθρωποι στα συντρίμμια πολυκατοικιών

Ιταλία: Νεκροί 3 άνθρωποι στα συντρίμμια πολυκατοικιών
Δύο πολυκατοικίες κατέρρευσαν τη νύχτα της Δευτέρας στο Παλέρμο της Σικελίας, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. 
Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν μια ηλικιωμένη γυναίκα που φέρεται να βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια, με την ελπίδα να την βρουν ζωντανή.
Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς όμως η κατάστασή τους να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Η κατάρρευση εκτιμάται ότι οφείλεται σε κακοτεχνίες ή παράνομες οικοδομικές παρεμβάσεις.

Ξεπερνάει φέτος τα 45 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση των κομμάτων

Ξεπερνάει φέτος τα 45 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση των κομμάτων
Στοιχεία που... σοκάρουν για την επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προς απάντηση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια.
Όπως ενημερώνει ο υπουργός, η επιχορήγηση των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 45.150.000 ευρώ, για το 2013 σε 21.827.000 ευρώ και για το 2014 σε 19.978.000 ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας υπενθυμίζει ότι η κατανομή των ανωτέρω ποσών στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών.

«Κονέ» με πολυεθνικές και αφήνουν να κλείσουν οι ελληνικές εταιρείες!

«Κονέ» με πολυεθνικές και αφήνουν να κλείσουν οι ελληνικές εταιρείες!
Μήπως, τελικά, επιδιώκουν την εξόντωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αφού οι οφειλές του Δημοσίου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, για να την παραδώσουν (και αυτή) στους ξένους; 
Η συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής 16 πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται παραδοσιακά στη χώρα μας, από μόνη της δεν είναι ένα αρνητικό γεγονός.
Ούτε μια χωρίς λογική πρωτοβουλία. Το αποτέλεσμα της συνάντησης από την άλλη ήταν προβλεπτό.
Οι επικεφαλής των πολυεθνικών ζήτησαν αυτό που όλοι οι επιχειρηματίες θα ζητούσαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Χαμηλότερη και σταθερή φορολογία και αντιμετώπιση των αγκυλώσεων και των αντι-επενδυτικών δεδομένων που δημιουργεί η λειτουργία της γραφειοκρατίας και το πλαίσιο των νόμων, πάνω στους οποίους αυτή βασίζεται.

Η Ουγγαρία αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η Ουγγαρία αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
-Η πρώτη χώρα-μέλος της Ε.Ε που αναγνωρίζει ως ''Μακεδονία'' το Κράτος των Σκοπίων.
-Σε ''βαθύ ύπνο'' η Ελληνική Κυβέρνηση και ο τέως ''Μακεδονομάχος'' Πρωθυπουργός.

Σαν βόμβα έσκασε η αναφορά του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την αναγνώριση του Σκοπίων από την Ουγγαρία , με το όνομα ''Δημοκρατία της Μακεδονίας''.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας κ. Κάλετα ο οποίος παραπέμπει και σε επίσημη ανακοίνωση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Reuters: Το τρίγωνο εξουσίας της Ελλάδας-Διαβάστε μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο της έρευνας του Reuters

Reuters: Το τρίγωνο εξουσίας της Ελλάδας
Η μεγάλη έρευνα του Reuters αναλύει πώς πίσω από κάποια μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα κρύβονται μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες προωθούν τα συμφέροντά τους μέσω αυτών.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο:
Στα τέλη του 2011, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε μια παθιασμένη έκκληση για βοήθεια για να σώσει τη χώρα του από την οικονομική καταστροφή."Χρειαζόμαστε μια εθνική συλλογική προσπάθεια: όλοι μας πρέπει να σηκώσουμε το βάρος μαζί," ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει γίνει από τότε ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ. " Χρειαζόμαστε κάτι που θα είναι δίκαιο και κοινωνικά αποδεκτό."

Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό-Χρυσή Αυγή: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - "Να απελαθούν τα... αφελληνισμένα ανδρείκελα"

Το Σκοπιανό και τα εθνικά θέματα εν γένει αποτελούν το νέο πεδίο αντιπαράθεσης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις, προ τριών εβδομάδων, της βουλευτού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ιωάννας Γαϊτάνη.

Πιο συγκεκριμένα, «τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα» δηλώνει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε ανακοίνωσή του «σχετικά με ανιστόρητες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό».

Tην Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι της ΔΕΗ

Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αν θα «παγώσει» τελικά ή όχι η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Μέχρι τότε παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σήμερα, συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά της παραπάνω απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Στο Top 100 της λίστας Lloyd’s 2012 υπάρχουν 14 Έλληνες Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές είναι στους κορυφαίους του κόσμου

Ακόμη και σε περιόδους παγκόσμιας οικονομικής  κρίσης η ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία πρωταγωνιστεί.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Top 100 τη Lloyd’s List με τους επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν το 2012  στη ναυτιλία  με τις κινήσεις που έκαναν και τις επενδύσεις τους  φιγουράρουν τα ονόματα 14 Ελλήνων πλοιοκτητών και στελεχών της ναυτιλίας.

Στην  πρώτα 5άδα είναι οι Γιάννης Αγγελικούσης και Γιώργος Οικονόμου και  ακολουθούν   Aγγελική Φράγκου (18), Πήτερ Λιβανός (26), Γιώργος Προκοπίου (28), Βίκτωρας Ρέστης (56), Κωσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (60), Συμεών Παληός (63), Νίκος Τσάκος (72), Θεόδωρος Βενιάμης (75) ως πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κώστας Γραμμένος (81) καθηγητής στο Cass Business School του Λονδίνου, Δημήτρης Μελισσανίδης (82), Ευάγγελος Μαρινάκης (84) και Πήτερ Γεωργιόπουλος (90).

Έλληνες οι δήμαρχοι στις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου

Δύο, σχετικά μικρές, πόλεις της Αυστραλίας ανακηρύχτηκαν από τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου. Αυτό που αποκτά όμως ξεχωριστή σημασία είναι ότι και στις δυο αυτές πόλεις οι δήμαρχοι είναι Έλληνες! Ειδικότερα, στον διεθνή διαγωνισμό των πιο βιώσιμων πόλεων του πλανήτη που φέτος έγινε στην πόλη Αλ-Έιν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, το χρυσό βραβείο για την καλύτερη πόλη κάτω των 20.000 κατοίκων απονεμήθηκε στο Πορτ Φέρι της Βικτώριας.

Handelsblatt: Ευρωπαϊκό αξίωμα θα επιδιώξει η Μέρκελ

Για υψηλό αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο με τίτλο «ο δρόμος από την καγκελαρία προς την Ευρώπη», η κυρία Μέρκελ δεν αποκλείεται, μετά την εκτιμώμενη εκλογική της επιτυχία και κατά την διάρκεια της νέας της θητείας να κατευθυνθεί προς την Ευρώπη. Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα σχετικές πληροφορίες από κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Θέλουμε κυβέρνηση αξιόπιστη, αποτελεσματική, με ορίζοντα τετραετίας»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερές γραμμές από την πρώτη στιγμή. Κινούμαστε προτρεπτικά, υποστηρικτικά, ελεγκτικά, θέλουμε κυβέρνηση σταθερή, αξιόπιστη, αποτελεσματική, με ορίζοντα τετραετίας. Η χώρα και η κοινωνία χρειάζονται χρόνο, αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και ιδίως το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρύτερου πολιτικού περιεχομένου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε για προτάσεις νόμου του Κινήματος που αφορούν στην Παιδεία.

Ποδαρικό με «ηλεκτροσόκ» από 10 έως 15 ευρώ τον μήνα

Αυξήσεις, από την 1η Ιανουαρίου στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, κατά μέσο όρο, τον μήνα προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός.

Αναπτύσσοντας τα στρατηγικά σχέδια της επιχείρησης στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, με αφορμή τον επαναδιορισμό του στη θέση του προέδρου, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι, για κατανάλωση 800 κιλοβατορών, υπολογίζεται ότι η αύξηση θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, ενώ για κατανάλωση από 1.400 έως 1.600 κιλοβατόρες που είναι και η μέση κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών, η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ τον μήνα.

Μικρό καλάθι στην σύσκεψη των αρχηγών

Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες πραγματοποιείται η σημερινή σύσκεψη των αρχηγών, που καθορίστηκε στις 8 το βράδυ, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται να τραβήξει σε μάκρος. Οι κρίσιμες αποφάσεις άλλωστε αναμένεται να ληφθούν από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά καθώς δεν θα αποφασιστούν τώρα δομικά προβλήματα λειτουργίας της κυβέρνησης, όπως δεν θα αποφασιστούν και αλλαγές στα πρόσωπα.

1. Όχι σε ανασχηματισμό: Σύμφωνα με τις πληροφορίες παγώνει κάθε απόφαση για αλλαγές στα πρόσωπα των υπουργών (συζητήσεις βεβαίως μπορούν να γίνουν), αφού πριν ολοκληρωθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο δύσκολα μπορεί να γίνουν σημαντικές κινήσεις.

Τρόικα: Τα συμφέροντα απειλούν τις θυσίες των πολιτών

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

Οργανωμένα συμφέροντα, πολιτικές αντιστάσεις και ομάδες συμφερόντων απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις θυσίες των πολιτών και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού που μέσα σε ελάχιστους μήνες κάλυψε το έδαφος μιας χαμένης χρονιάς. Αυτό είναι το βασικότερο συμπέρασμα της έκθεσης της τρόικας και της τριμηνιαίας έκθεσης της «ομάδας Ράιχενμπαχ» που παρουσιάστηκαν χθες στις Βρυξέλλες.

"Γράψε ένα Γράμμα στον Αϊ-Βασίλη"




Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την πρώτη απόπειρα των Ελληνικών Ταχυδρομείων να απαντήσουν στα χιλιάδες γράμματα με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη, που συγκεντρώνονται τις ημέρες των Χριστουγέννων στα ΕΛΤΑ. Η φετινή απάντηση θα είναι ξεχωριστή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Χρήστος Βαρσάμης και ο βραβευμένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο της δράσης «Γράψε ένα Γράμμα στον Αϊ-Βασίλη».

Ντράγκι: Οι υπερχρεωμένες χώρες έχουν χάσει την κυριαρχία τους

Σχόλιο από το  newsbomb 
Της… χρεωκοπημένης το σιδηρούν κιγκλίδωμα.
 
Κατά της χαλάρωσης των πολιτικών λιτότητας τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε βιντεοσκοπημένη του συνέντευξη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Financial Times.

«Η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας, όπως ορισμένοι προτείνουν, θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των τεράστιων θυσιών που έχουν γίνει από τους ευρωπαίους πολίτες», υποστηρίζει ο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κοινωνικά δεινά που έχει προκαλέσει η λιτότητα.

Τόνοι καὶ πνεύματα…



 Ἠμουν στην δ’ δημοτικού όταν ο «μέγας» Αν.Παπανδρέου,αποφάσισε πραξικοπιματικά εν μία νυκτί κυριολεκτικώς ,να φέρει νομοσχέδιο στην βουλή,καθιερώνοντας το μονοτονικό σύστημα στην Ελληνική γλώσσα , καταργώντας τις «βαρετές», δύσκολες κι ακατανόητες οξείες …δασείες και περισπωμένες..
30 χρὀνια πέρασαν κι ακόμα θυμάμαι τι χαρά είχαμε τότε όλοι οι μαθητές, που μας απάλλαξαν από αυτόν τον βραχνά! Μέρες πανηγυρίζαμε ..


Που να ξέραμε τότε, πως μόλις είχε αρχίσει η αποδόμηση της γλώσσας μας,που κάποια χρόνια μετά θα κατέληγε στην «καινούργια» ανεκδιήγητη γραμματική και στα greeklish,που έφτασαν στο σημείο να αντικαταστήσουν το Ελληνικό αλφάβητο στα dvd των βιβλίων επί υπουργείας Διαμαντοπούλου!!!

Κύπρος:Συντάξεις σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας

Λευκωσία: Με κατ’ επείγουσα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, αναφέρει πως δεν χρειάζεται οποιαδήποτε νέα επικοινωνία με την Τρόικα για να διευκρινιστεί η διαφορά ερμηνείας που προέκυψε στο νομοσχέδιο για τον υπολογισμό των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων κρατικών και ημικρατικών υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών, αναφέρθηκε ότι κατά την Τρόικα, ο υπολογισμός των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των υπαλλήλων ανεξαρτήτως της ημερομηνίας διορισμού τους και της ηλικίας τους, για την υπηρεσία τους μετά την 1η Ιανουάριο 2013 θα πρέπει να γίνεται με βάση το μέσο όρο των μισθών του υπαλλήλου καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Πτωτικά κινείται το ΧΑΚ

Λευκωσία: Νέες απώλειες παρουσιάζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο συνεχίζοντας το σερί των πτωτικών συνεδριάσεων.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:40) υποχωρούσε στις 108,93 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,51%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 42,33 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 2,22%. Η αξία, μέχρι αυτή την ώρα, των συναλλαγών διαμορφώνεται στις €365.568.

Απώλειες σε ήπιους τόνους στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε ήπιους τόνους διεξάγονται μέχρι στιγμής οι συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με νέες πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους -μετά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες- και με τον Γενικό Δείκτη να κινείται προς τις 830 μονάδες.

Διατηρείται και σήμερα σε μεγάλο βαθμό η διαφοροποίηση των μετοχών του τραπεζικού κλάδου σε σχέση με μη τραπεζικές μετοχές, μία διαφοροποίηση που η Eurobank Securities εκτιμά, όπως σχολιάζει στο πρωινό της report, ότι διατηρηθεί όσο θα πλησιάζει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών εντός του α’ τριμήνου του 2013.