Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ pare-dose
 
«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;”, άλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας ή επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (από την ομιλία του στην Πνύκα, στις 7 Οκτωβρίου, 1838)

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ο αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κι έμεινε γνωστός στην ιστορία και με το προσωνύμιο «ο Γέρος του Μοριά». Είναι ίσως ο μόνος από τους μεγάλους αγωνιστές της εθνεγερσίας, που από την πρώτη στιγμή συνέλαβε το πραγματικό νόημα της Επαναστάσεως.

Καστελόριζο: Η Interpol στις έρευνες για τη βεβήλωση ελληνικής σημαίας με μπογιά που έπεσε από drone (Βίντεο)

Αίτημα συνδρομής για την εξιχνίαση της υπόθεσης βεβήλωσης της γαλανόλευκης στο Καστελόριζο στην Interpol, προκειμένου να υποβληθεί προς εκτέλεση διαβαθμικά στο παράρτημα της Interpol Τουρκίας απέστειλαν οι Ελληνικές αρχές στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Η βεβήλωση της σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο σε πλαγιά του ακριτικού βουνού είχε αναστατώσει το ακριτικό νησί. Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελόριζο, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Zeit Online για Σύνοδο Κορυφής: «Η ΕΕ αντί για κυρώσεις στην Τουρκία δίνει κίνητρα»

Η γερμανική Zeit Online σχολιάζει τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία δεν επέβαλε ουσιαστικά καμία κύρωση στην Τουρκία.

«Πώς θα διαχειριστούμε την αυταρχική Τουρκία; Σε αυτό το ερώτημα δεν έδωσαν τελικά απάντηση οι ευρωπαίοι ηγέτες στη διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής. Αντί για κυρώσεις η ΕΕ δίνει κίνητρα. Η τελική απόφαση για το αν η ΕΕ θέλει να προσεγγίσει ή όχι την Τουρκία μετατέθηκε για τον Ιούνιο», γράφει η γερμανική Zeit Online για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής σε δημοσίευμά της με τίτλο «Έτσι δεν αντιμετωπίζεται ο Ερντογάν»:

«Το πρόβλημα της ευρωπαϊκής πολιτικής είναι ότι επιθυμεί μια εντελώς διαφορετική Τουρκία. Σαν τα παντρεμένα ζευγάρια όπου ένας σύντροφος θέλει να αλλάξει ριζικά τον άλλο. Για τους ευρωπαίους ηγέτες υπάρχει η ιδανική Τουρκία, για την οποία και έφτιαξαν τη λεγόμενη θετική ατζέντα. Για την άλλη, την πραγματική Τουρκία ωστόσο δεν έχουν απάντηση.

Κύπρος:ΠτΔ: Η συμπεριφορά της Τουρκίας να συνάδει με έκθεση Μπορέλ

Το αποτέλεσμα είναι που μετρά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας ότι ήταν υποχρέωσή μας να αγωνιστούμε για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο δυνατόν, να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δεν εκπροσωπεί βεβαίως μόνο τους Ελληνοκύπριους, αλλά και τους Τουρκοκύπριους.

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στη, Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει ότι από τις αποφάσεις «είμαστε ικανοποιημένοι κι εμείς κι οι Τούρκοι», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Τουρκία πήρε υποσχέσεις με βάση προϋποθέσεις, «ότι δηλαδή θα τιμήσουν τις υποχρεώσεις έναντι της Ευρώπης και όλων των κρατών μελών».

Μπαχτσελί: «Οι Έλληνες έχουν διαπράξει γενοκτονία εις βάρος μας»

Παναγιώτης Νάστος
Από το pentapostagma

Ο Πρόεδρος της ΜHP, γκρίζος λύκος, Devlet Bahçeli αντέδρασε στην επίθεση σε τζαμί στην Κύπρο, προβαίνοντας στην παρακάτω ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter.

"Καταδικάζω τις μισητές επιθέσεις σε ένα τζαμί στην ελληνική πόλη της Λεμεσού. Εκείνοι που φώναζαν  συνθήματα Θάνατος στους Τούρκους, με αφορμή την 200η επέτειο της εξέγερσης του 1821 είναι απεχθείς, δειλοί και ζωγραφίζουν σταυρό με μπλε χρώμα στους τοίχους του τζαμιού είναι απεχθείς, δειλοί, αμαρτωλοί."