Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τάσσος Παπαδόπουλος:14 χρόνια από το ιστορικό διάγγελμα του ΟΧΙ (Βίντεο)

Το ιστορικό Διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου για το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, στις 7 Απριλίου 2004

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Αυτές της εξαιρετικής ιστορικής σημασίας συνθήκες, νιώθω υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σ’ εσάς: στον κυρίαρχο κυπριακό λαό. Κάθε λαός διαμορφώνει και γράφει τη δική του ιστορία. Άλλοτε με απελευθερωτικούς αγώνες, άλλοτε με κοινωνικούς, άλλοτε με δημοκρατικές διαδικασίες με τη ψήφο του. Τώρα καλείται ο κυπριακός λαός, καλούμαστε ο καθένας μας χωριστά, αλλά και όλοι συλλογικά, να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος της Κύπρου.

Η ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ (BINTEO)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Aπό το nikosxeiladakis
 
Στις 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή -γενοκτονία των Αρμενίων, λίγο πριν από την μεσημέρι, ο Αρμένιος πατριώτης Soghomon Tehlirian ύστερα από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών έκρινε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιο του. Στην οδό Χίντεμπουργκ, σε ένα προάστιο του Βερολίνου κάνει ανύποπτος την συνηθισμένη του βόλτα ντυμένος ευρωπαϊκά και ακολουθούμενος σε απόσταση μερικών μέτρων κατά τα μουσουλμανικά έθιμα από την σύζυγο του, ο οργανωτής του φρικιαστικότερου εγκλήματος στην ιστορία της εξόντωσης των 1.500.000 Αρμενίων, ο άλλοτε υπουργός Εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, Talat Pascha.

ΕΝΙ: Μελέτες και αναλύσεις το 2018, γεωτρήσεις εντός του 2019

Σε μελέτες και αναλύσεις δεδομένων θα προχωρήσει η ιταλική ΕΝΙ εντός του 2018 με τις γεωτρήσεις, είτε ερευνητικές είτε επιβεβαιωτικές να προγραμματίζονται «ρεαλιστικά» για το 2019.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι διέγραψε τα επόμενα βήματα σε σχέση με τον ερευνητικό πρόγραμμα στα τεμάχια για τα οποία έχει άδεια ερευνητικών γεωτρήσεων.

Έγκυρη πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει μελέτες και αναλύσεις δεδομένων για το 2018 και πραγματοποίηση γεωτρήσεων, είτε επιβεβαιωτικών είτε ερευνητικών, το 2019, αφού ρεαλιστικά δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για τη διεξαγωγή γεωτρήσεων το τρέχον έτος, χωρίς αυτό να αποκλείεται εντελώς.

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη και το τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Σύμφωνα με τα όσα δημοοσιεύει η Milliyet, η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε για τρίτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται από τη 1η Μαρτίου στην Αδριανούπολη. Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

«Χαστούκι» από το ΣτΕ στην κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά στα Λύκεια

Η Ολομέλεια έκρινε περίσσια αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την διδασκαλία και το πρόγραμμα που προτείνει η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη
Ανελέητα και διαδοχικά είναι τα πλήγματα που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς σήμερα με απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κρίθηκε περίσσια αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η διδασκαλία των θρησκευτικών στα Λύκεια της χώρας.