Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νέα ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500

Dow15.215,25123,57 0,82%  



  Nasdaq3.462,6123,82 0,69%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε νέα ιστορικά υψηλά τερμάτισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street εν μέσω εκτιμήσεων ότι η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος μετά τις δηλώσεις του διάσημου διαχειριστή hedge fund, David Tepper ότι παραμένει αισιόδοξος για τις μετοχές και την οικονομία.

Μιλώντας στο CNBC σήμερα ο David Tepper, συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της Appaloosa Management, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις μετοχές και την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες στην αγορά για το ενδεχόμενο απόσυρσης ή συρρίκνωσης του προγράμματος αγορών τίτλων της Federal Reserve είναι υπερβολικές.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν τα σχόλια του προέδρου της Philadelphia Fed, Charles Plosser, ο οποίος νωρίτερα σήμερα μίλησε για επιβράδυνση του ρυθμού στις αγορές περιουσιακών στοιχείων από την Fed.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Στοκχόλμη ο Plosser δήλωσε ότι η Fed θα πρέπει να επιβραδύνει πρώτα τις αγορές περιουσιακών στοιχείων όταν θα έρθει η ώρα να εγκαταλείψει την στρατηγικής της ποσοτικής χαλάρωσης.

"Πριν την έξοδο θα πρέπει να επιβραδυνθεί και στη συνέχεια να σταματήσει η συνεχιζόμενη επέκταση του ισολογισμού. Αυτό δεν είναι απαραίτητα πως θα σημαίνει ότι επίκεινται αυξήσεις των επιτοκίων. Αντίθετα, θα δείχνει ότι οι προσπάθειες να ενισχυθεί η πολιτική χαλάρωσης φτάνουν στο τέλος τους”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Plosser.

Μέλανος Ζωμός - Κύρια τροφή των Σπαρτιατών πολεμιστών

Κύρια τροφή των Σπαρτιατών πολεμιστών ήταν ένας ζωμός από χοιρινό, γνωστός με την ονομασία μέλας ζωμός.

Ο Πλούταρχος υποστηρίζει πως «ανάμεσα στα πιάτα, αυτό που έχαιρε της μεγαλύτερης εκτίμησης ήταν ο μέλας ζωμός, μάλιστα σε τέτοιο σημείο που οι ηλικιωμένοι δεν αναζητούσαν καθόλου το κρέας.

Το άφηναν για τους νεότερους και δειπνούσαν μονάχα με το ζωμό που τους παρείχαν». Για τους υπόλοιπους Έλληνες πρόκειται για αξιοπερίεργο φαινόμενο. Το πιάτο αυτό αποτελούταν από χοιρινό, αλάτι, ξύδι και αίμα. Συνοδευόταν από τη γνωστή μάζα, σύκα, τυρί και καμία φορά από θηράματα ή ψάρι.

Το ισπανικό χωριό που μηδένισε την ανεργία - Πώς τα κατάφεραν;

Το ισπανικό χωριό που μηδένισε την ανεργία - Πώς τα κατάφεραν;
Το 27% των Ισπανών δεν έχει δουλειά. Υπάρχει όμως ένα χωριό της Ανδαλουσίας, η Μαριναλέντα, όπου η ανεργία είναι μηδενική. Κι αυτό χάρις σε έναν άνθρωπο: τον δήμαρχό της, που λέγεται Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο.

Ο δήμαρχος έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίστηκε μάλιστα «Ρομπέν των Δασών της Ισπανίας», όταν αρνήθηκε να πληρώσει σε ένα σούπερ μάρκετ προϊόντα που γέμισαν δέκα καρότσια και μοιράστηκαν στους φτωχούς της περιοχής. «Το κάναμε για να δείξουμε ότι πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία δεν έχουν να φάνε», λέει στον απεσταλμένο της Ιντιπέντεντ. «Θέλαμε να πούμε ότι στην Ισπανία του 21ου αιώνα αυτό το πρόβλημα υπάρχει. Ο Γκάντι θα μας υποστήριζε».

Νέα νομοθεσία για Σπόρους και Τοπικές Ποικιλίες Προωθεί η Ε.Ε.


seed  (12) Νέα νομοθεσία για Σπόρους και Τοπικές Ποικιλίες Προωθεί η Ε.Ε: Εντός του 2013 αναμένεται η αναθεώρηση τoυ Ευρωπαϊκού κανονισμού για την εμπορία σπόρων και το νομικό πλαίσιο για τις τοπικές ποικιλίες. Καθώς τους τελευταίους μήνες η δημοσιοποίηση προσχεδίων έχει δώσει μια πρώτη γεύση των γραμμών που θα διέπουν την νομοθεσία, οι οργανώσεις και τα δίκτυα διατήρησης σπόρων επισημαίνουν τον εμφανή κίνδυνο για τη Βιοποικιλότητα και Διατροφική Ασφάλεια, μέσω των περιορισμών που θα εντείνονται από γραφειοκρατικές και οικονομικές αγκυλώσεις, ως προσαρμογή στις απαιτήσεις της βιομηχανίας σπόρων. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η θέση της Ελληνικής πλευράς για την διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών αποφάσεων.
Από τους ελεύθερους σπόρους στους εξαρτημένους αγρότες: Η αναμενόμενη νέα νομοθεσία της Ε.Ε. για τους σπόρους έρχεται να προσγειωθεί σε μια αγορά η οποία έχει μεταβληθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες. Η εμπορία φυτογενετικού υλικού, από μια υπόθεση μικρών εταιριών και δημόσιων προγραμμάτων που ήταν, έχει μεταλλαχθεί σε ένα βιομηχανοποιημένο κλάδο που κυριαρχείται από πολυεθνικές.

Socorta ένα Lovecraft’s αλλόκοτα εξωγήινο τοπίο επί γης

Από το terrapapers


Η Σοκότρα (Αραβικά سُقُطْرَى) έχει χαρακτηριστεί ως το πιο εξωγήινο τοπίο στην Γη. Ένα νησί που ταιριάζει απόλυτα στην μυθολογία του H. P. Lovecraft, θα μπορούσε εδώ να διαδραματίζεται η ιστορία του “το χρώμα από το διάστημα” ή το “Η φρίκη του Ντάργουιτς” και στα δύο αναφέρει πως τα αλλόκοτα εξωγήινα όντα έφτιαχναν την φύση γύρω τους έτσι ώστε να την αποφεύγουν οι άνθρωποι, οι λογικοί τουλάχιστον. Την έφτιαχναν περίεργη, παράξενη, αλλόκοτη και πέρα από τους κανόνες αυτού του κόσμου, έτσι ώστε να ταιριάζει με την δική τους φύση και να κρατάει μακριά τους περίεργους, αφήνοντας την ταυτόχρονα ανοιχτή για τους σκοτεινούς μάγους, τους μυημένους στην αβυσσάλεα φρίκη και το έρεβος.

ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.ΒΙΝΤΕΟ

Με φραστικά επεισόδια και φρέσκο γιαουρτάκι Τυμπακίου πλήρες λιπαρών, υποδέχτηκαν οι Κρητικοί την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Τυμπάκι, η οποία είχε σαν στόχο να ανοίξει το διάλογο γύρω από το φλέγον θέμα που σηματοδότησε η επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Μεσαρά και αφορά στην δημιουργία του Λιμανιού στο Νότο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ... πήγαν στην περιοχή για να μιλήσουν σε κατοίκους και τοπικούς φορείς, για την επικείμενη επένδυση! Οι βουλευτές είναι αντίθετοι στην αξιοποίησή τους λιμανιού, όμως ορισμένοι κάτοικοι εξαγριώθηκαν, αφού δεν άκουσαν κάποια καλή εναλλακτική πρόταση.

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ GOOGLE

OΛΗ ΜΕΡΑ Η GOOGLE ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ.
ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ <<ΦΑΣΙΣΤΕΣ>>.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
 
TO ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ Ελληνόψυχοι Οπαδοί Ολυμπιακού ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΝΑΔΙΚΗ NΑΤΙΟΝΑL POST: "Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία - Οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκονται στην Ελλάδα"

national post macedonia National Post: Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία. H Μακεδονία του Αλεξανδρου είναι στην ΕλλάδαΆλλη μια ήττα υπέστησαν οι Σκοπιανοί στην προσπάθεια καταλήστευσης της ιστορίας μας, και συγκεκριμένα από ευρείας κυκλοφορίας καναδική εφημερίδα, όπου ξεκαθαρίζεται στο καναδικό κοινό που προφανώς δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες ότι οι Σκοπιανοί αυθαίρετα επιδιώκουν την οικειοποίηση της δόξας του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου.
Πυρ και μανία οι Σκοπιανοί με την Καναδική εφημερίδα National Post. Σε χτεσινό της άρθρο σε στήλη για ταξιδιωτικούς προορισμούς, ο αρθρογράφος Bert Archer ασχολήθηκε με τα Σκόπια.
Ανάμεσα σε άλλα, ο Archer τονίζει τα αυτονόητα. Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία και η Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα.

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Όταν ο Γιωργάκης ξεμπρόστιασε την Ελλάδα αφήνοντας "άφωνη" τη Μέρκελ!

«Η Άνγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γαλλόφωνης εφημερίδας του Bελγίου «La Libre Belgique» το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα στην αρχή της οικονομικής κρίσης, δηλαδή από το 2008 και μετά. Το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί τμήμα συνολικότερου αφιερώματος της εφημερίδας στη Γερμανίδα καγκελάριο. Το πλήρες κείμενό του όπως το δημοσιεύει το ΑΜΕ-ΜΠΕ είναι το εξής: «Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι βαθιά σοκαρισμένη με όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010. Στις Βρυξέλλες, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: ''Ακούστε, όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι. Η χώρα μου ταλανίζεται από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν χρόνια, αλλά είμαι αποφασισμένος να την καταπολεμήσω. Θα χρειαστώ βέβαια υποστήριξη και βοήθεια, διότι πρόκειται για μία τεράστια επιχείρηση".

Το επίδομα γάμου οδήγησε σε... διαζύγιο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράφηκε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ισχύος έξι μηνών, από τη ΓΣΕΕ, τους Ξενοδόχους, τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους Εμπόρους.

Ο ΣΕΒ δεν υπέγραψε τη σύμβαση και αντιπρότεινε «πρωτόκολλο συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών» υποστηρίζοντας ότι «εκ του μνημονίου έχει περιοριστεί δραματικά ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτελεί παρωδία».

Αφιέρωμα-διθύραμβος 1.244 λέξεων New York Times: Γκάλης, ο Τζόρνταν της Ελλαδας

Ένα διθυραμβικό κείμενο με αφορμή τη γιορτή του Άρη για τον Νίκο Γκάλη φιλοξενούν οι New York Times, το οποίο σε 1.244 λέξεις επιχειρεί να περιγράψει το μεγαλείο του συγκεκριμένου αθλητή αλλά και τον αντίκτυπο που είχε σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα.

Το άρθρο ξεκινά υπενθυμίζοντας στους αμερικανούς αναγνώστες ότι το 1979 ο Γκάλης επελέγη από τους Μπόστον Σέλτικς στον 4ο γύρο του ντραφτ όταν οι «Κέλτες» στον πρώτο γύρο επέλεγαν έναν παίχτη ονόματι... Λάρι Μπέρντ.

Πάνω από το 50% των καθηγητών υπέρ της απεργίας

Απεργία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% ψηφίζουν οι καθηγητές σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε 5 από τις 86 ΕΛΜΕ στις οποίες διεξάγεται από το πρωί ψηφοφορία επί της πρότασης της ΟΛΜΕ  για απεργία την Παρασκευή 17 Μαίου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και από τις 20 ώς τις 24 Μαΐου.

Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το «τοπίο» καθώς αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν ψηφίσει ακόμα. Οι κάλπες αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτές έως αργά το απόγευμα.

Σε περιφερειακές ΕΛΜΕ που συνεδρίασαν τη Δευτέρα το κλίμα ήταν  υπέρ της κινητοποίησης   και η συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία ήταν  μεγάλη.

Χαστούκι της κομισιόν στο οικονομικό επιτελείο

Χαστούκι της κομισιόν στο οικονομικό επιτελείο
Μπορεί η οικονομία και ο κοινωνικός ιστός της χώρας να έχουν διαλυθεί, όμως ο υπουργός οικονομικών «βλέπει» ανάπτυξη και επιστροφή στις αγορές...

Συνεχίζοντας την «παράδοση» της κοροϊδίας και του εμπαιγμού, που πρώτο ξεκίνησε το «σύστημα Σημίτη», ο κ. Στουρνάρας, ως γνήσιο και άξιο μέλος του, επιχειρεί το τελευταίο διάστημα, με αισιόδοξες και ελπιδοφόρες δηλώσεις που φυσικά δεν έχουν καμία υπόσταση, να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό ότι δήθεν τα χειρότερα πέρασαν.
Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2014, ενώ το βράδυ της Δευτέρας χαρακτήρισε «διθυραμβικό» το κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε ότι το «πράσινο φως» για την επόμενη δόση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα πάει καλά...

Οργή Λαλιώτη εναντίον βενιζελικών!

Οργή Λαλιώτη εναντίον βενιζελικών!
Τους χρεώνει απαξιωτικές διαρροές σε βάρος του...
Οργισμένος είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αποκαλούμενος και «Κιγκινάτος» του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης.
Φαίνεται ότι έπεσε θύμα των ένθεν κακείθεν διαρροών (μεταξύ βενιζελικών και παπανδρεϊκών) μετά τις αποκαλύψεις περί της διαχείρισης των οικονομικών του Κινήματος την περίοδο του ΓΑΠ.
Μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί… παράπλευρη απώλεια, εκτός αν οι βενιζελικοί δεν ξεχνούν ότι στην εσωκομματική μάχη του 2007 δεν στήριξε τον Βενιζέλο…

Το Βερολίνο πιέζει ξαφνικά για λύση του Κυπριακού

κυπριακο
-Στη βάση του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν η νέα πρόταση. -Δεν θέλουν ούτε δημοψήφισμα. -Ο Ν. Αναστασιάδης έτοιμος να συζητήσει τα πάντα.
Περίεργη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες για το Κυπριακό την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται στη δίνη της πιο βαθιάς και μεγάλης κρίσης από το 1974. Η Τουρκία επιδιώκει την επαναφορά του σχεδίου Ανάν από την πίσω πόρτα, με τις ευλογίες της Ε.Ε και των ΗΠΑ.
 Όπως όλα δείχνουν ο Κυπριακός Ελληνισμός, πολύ σύντομα, θα βρεθεί μπροστά σε μια προτεινόμενη λύση που θα έχει ως βάση το σχέδιο Ανάν, που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα του 2004 πανηγυρικά από το 76% των πολιτών.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο σημερινός Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν εκείνη την περίοδο και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτέλεσε δεινή πολιτική ήττα για τον ίδιο αλλά και για τους υποστηρικτές του σχεδίου.

Ο Άκης καλεί Καρατζαφέρη, Μεϊμαράκη και Σπ. Σπηλιωτόπουλο

Ο Άκης καλεί Καρατζαφέρη, Μεϊμαράκη και Σπ. Σπηλιωτόπουλο
Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην υπουργού «από την εξέταση των μαρτύρων αυτών θα αναδειχθεί η συλλογική συνευθύνη των μελών του τότε ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων». 
Τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, όπως και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ζητά τώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος  να έλθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού κ. Γιάννης Παγορόπουλος , από την εξέταση των μαρτύρων αυτών θα αναδειχθεί η συλλογική συνευθύνη των μελών του τότε ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κύπρος:Νεογέννητο αγγελούδι ζητά τη βοήθειά μας

Ξυλοτύμπου: Ένα νεογέννητο αγγελούδι στο χωριό Ξυλοτύμπου της επαρχίας Αμμοχώστου χρειάζεται τη βοήθεια του καθενός μας για να μπορέσει να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι το οποίο δυστυχώς γεννήθηκε με μια σοβαρή αιματολογική πάθηση που ήδη το ταλαιπωρεί και χρειάζεται διαρκώς ιατρική φροντίδα. Οι γονείς του νεογέννητου κοριτσιού, αναζητούν ιστοσυμβατό δότη μυελού για το σπλάχνο τους, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Επί τάπητος αύριο στο Εθνικό Συμβούλιο Συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ προτείνει το ΑΚΕΛ

Λευκωσία: Πρόταση για "συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ", πρότεινε και επίσημα σήμερα το ΑΚΕΛ, εκτιμώντας ότι η εναλλακτική αυτή πρόταση απαντά στο αίτημα για απεμπλοκή από το Μνημόνιο. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως η πρόταση του ΑΚΕΛ βρίσκεται στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου. "Όλοι λένε ότι πρέπει να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο. Εμείς προτείνουμε ένα τρόπο και είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και τη δική τους πρόταση. Εάν όλοι θέλουν να απεμπλακούν λοιπόν, θεωρώ ότι το λιγότερο θα πρέπει να συζητήσουν", ανέφερε.

Σε κατάσταση ακινησίας το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Χωρίς καμία μεταβολή πραγματοποιείται την Τρίτη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, το οποίο στις 12:59 παρουσίαζε εικόνα απόλυτης ακινησίας.

Ειδικότερα, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίας ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στο επίπεδο των 97,94 μονάδων, για να ανακάμψει και να φτάσει στις 98,04 μονάδες στο ψηλό της ημέρας. Ωστόσο οι πιέσεις επανέφεραν το Δείκτη στο μηδέν, δηλαδή στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος, σημείο στο οποίο παραμένει από τις 11:00 (μέχρι τις 12:59).

Εναλλαγές προσήμου πάνω από τις 1.060 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο οποίος στην έναρξη των συναλλαγών της Τρίτης «έγραψε» νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό 21 μηνών.

Στο ταμπλό του FTSE25 η εικόνα είναι μικτή, με τη μετοχή της Eurobank να συνεχίζει έντονα ανοδικά -με κέρδη έως 25,44% νωρίτερα- στα 0,396 ευρώ. Ακολουθούν οι μετοχές των MIG (+5,15%) και Τρ. Πειραιώς (+4,75%).

ЭIЄ… ΤΟ διπλό ΕΨΙΛΟΝ στην ΥΦΗΛΙΟ …ЭIЄ


Το σύμβολο που καθιερώθηκε υπερβαίνοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την Ελληνική Σημαία, ως το απόλυτο και διαχρονικό σύμβολο των Ελληναράδων, των Ελλήνων Πατριωτών, των Ελλήνων που οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους έχουν επουράνια καταγωγή (και δη από τον Σείριο), των Ελ, των απόγονων των Ολύμπιων Θεών, της Ομάδας Έψιλον και, γενικότερα, των Ελλήνων που θεωρούν ότι είναι (ή που πραγματικά είναι) Γνήσιοι Έλληνες στην ψυχή, στο πνεύμα, στην καρδιά, στο DNA.
  
Σπανιότερα τα δύο έψιλον
εμφανίζονται στην αρχαϊκή
Το σύμβολο αυτό, δεν είναι σταθερό, αν και είναι ευρέως διαδεδομένο. Άλλοτε εμφανίζεται με έναν ισοσκελή σταυρό, δηλαδή ως Э+Є, άλλοτε χωρίς, ως ЭIЄ, αλλά και χωρίς τίποτα, ως ЭЄ όπως εκείνο στον θρόνο του Μίνωα, στην Κνωσό.

Στο βιβλίο του Πλουτάρχου, ο οποίος ήταν ο δια βίου ιερέας του Απόλλωνα «Περί του Ε του Εν Δελφοίς», στήνεται ένας διάλογος για ένα Ε που υπάρχει (ή μάλλον που υπήρχε) στη μετόπη του Απολλώνιου ναού. Αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με κάποιες εκδοχές της μυθολογίας, ο Απόλλωνας ήρθε στους Δελφούς από την Κρήτη, το νησί όπου γεννήθηκε ο Δίας. Μάλιστα, αν παρατηρήσουμε προσεκτικά αγγειογραφίες ή αγαλματίδια του πατέρα των θεών και των ανθρώπων, αυτό που κρατάει στο χέρι του, ο κεραυνός, έχει το ακριβές σχήμα του ЭЄ.

Παγκόσμιος θαυμασμός για την ανωτερότητα της Ελληνικής Γλώσσης

Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.

Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:

«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»

Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»

Μικτή εικόνα στη Wall εν μέσω αβεβαιότητας για τις προθέσεις της Fed

Dow15.091,68-26,81 -0,18%  



  Nasdaq3.438,792,21 0,06%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι εικασίες ότι η Federal Reserve ενδεχομένως να εξετάζει την απόσυρση των μέτρων στήριξης της οικονομίας προκάλεσαν νευρικότητα στην αγορά.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε μικρές απώλειες 0,2% διολισθαίνοντας από τα ιστορικά υψηλά που σημείωσε την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο ευρύτερος S&P κατάφερε στο κλείσιμο να ανακτήσει το θετικό πρόσημο κλείνοντας σε νέο ρεκόρ.

Τη νευρικότητα σήμερα στην αγορά πυροδότησε δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έχουν ήδη καταρτίσει ένα σχέδιο για την έξοδο της κεντρικής τράπεζας από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Επικαλούμενο τους αξιωματούχος αυτούς η Wall Street Journal αναφέρει ότι η κεντρική τράπεζα θα συρρικνώσει το πρόγραμμα αγορών με προσεκτικά βήματα και έχοντας πάντα τη δυνατότητα να επιστρέψει στις προηγούμενες αποφάσεις της. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των μέτρων εξακολουθεί να είναι αντικείμενο συζήτησης.

Μιλώντας στο Σικάγο την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίζει να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την οικονομία για το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν νέοι κίνδυνοι από το περιβάλλον των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων.

Την επενδυτική ψυχολογία στήριξαν πάντως τα μακροοικονομικά στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση.

Επιχείρηση Ομιχλοπαγίδα και στην Κάρυστο;;;

Χτες σας παρουσιάσαμε ένα άρθρο με τίτλο "ΒΟΜΒΑ: Επιχείρηση Ομιχλοπαγίδα η αποκάλυψή μας με το έμβρυο σε βουνό των Ιωαννίνων" που σύμφωνα με τον Ιωάννη Λαμπρόπουλο που το έγραψε, περιγράφει κάποια περιοχή, στην οποία υπάρχουν επίγεια μηχανήματα που σκορπούν στην ατμόσφαιρα χημικές ουσίες σε μορφή αερίων.

Η λειτουργία και η χρησιμότητα αυτών των περιοχών είναι: Οι αντικαταστάτες των αεροψεκασμών.

" ΒΟΜΒΑ ": Επιχείρηση “Ομιχλοπαγίδα” η αποκάλυψή μας με το "έμβρυο" σε βουνό των Ιωαννίνων!

Αποκάλυψή μας στις 28/11/2012 με τίτλο "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Σημείο αναφοράς" για εξωγήινους, για τους ΕΛ ή στρατιωτικό μυστικό σχέδιο σε βουνό των Ιωαννίνων; " και που δημοσιεύαμε φωτογραφίες από βουνό των Ιωαννίνων που δείχνουν πως στρατιωτική περιοχή έχει τη μορφή εμβρύου μέσα στη μήτρα και μάλιστα να φαίνεται πεντακάθαρα ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος.

Εχθές 13/1 ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος είναι Συγγραφέας- Μελετητής- Αναλυτής, έγραψε σχόλιο που το παραθέτουμε αυτούσιο και εξηγεί τι είναι αυτό που παρουσιάσαμε. Διαβάστε το και μάθετε όλη την αλήθεια! ....

Του Ιωάννη Λαμπρόπουλου
Συγγραφέας- Μελετητής- Αναλυτής
giannis-lampropoulos@yahoo.com


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ “WATER GATE” ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
(ποια κυβέρνηση δηλαδή που μόνο αυτή δεν κυβερνάει την Ελλάδα)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
Αν θέλουμε να το ονομάσουμε με μία πρόταση και με βάση την χρησιμότητα της λειτουργείας τους, είναι οι αντικαταστάτες των αεροψεκασμών.
Επίγεια μηχανήματα που σκορπούν στην ατμόσφαιρα χημικές ουσίες σε μορφή αερίων.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ. ΕΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ.ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΦΩΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ...

O Μιχάλης Καλογεράκης, ένας εφευρέτης και πολυμήχανος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηλεκτρονικός από την Κρήτη, μιλάει στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο για όσα έχει επιτύχει στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και στις εναλλακτικές μορφές καυσίμου που παράγει, χρησιμοποιώντας σάπια φρούτα, σακχαροκάλαμο και νερό με την μορφή υδρογόνου

Δείτε το όλο και δε θα χάσετε !

Απίστευτο: Εσύ τι βλέπεις σε αυτή την εικόνα;

 Σχόλιο από ALEXANDER

Δείτε πόσο απλό είναι να εκπαιδεύσεις- χειραγωγήσεις το μυαλό ενός ανθρώπου.

Η εικόνα που βλέπετε είναι στην ουσία μια φωτογραφία επάνω σε ένα μπουκάλι-έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο «NEMO Science Center» στην Ολλανδία, στα πλαίσια έκθεσης με τίτλο «Bizzare and Beautiful».

Σκοπός της εν λόγω έκθεσης είναι να καταδείξει ότι τα παιδιά βλέπουν διαφορετικά πράγματα από τους μεγάλους σε εικόνες που έχουν σχέση με το σεξ, ακριβώς επειδή αδυνατούν να αναγνωρίσουν κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν εικόνες σχηματοποιημένες στον εγκέφαλό τους.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού ξεπερνά κάθε φαντασία. Δεν έχει προηγούμενο. Τα τρία Μνημόνια και τα συνοδεύοντα αυτά δανειακές συμβάσεις, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Είτε δεν ψηφίστηκαν από τα 3/5 της Βουλής όπως ορίζει το Σύνταγμα είτε όταν πέρασαν με πάνω από 180 ψήφους, ψηφίστηκαν ως προσχέδια και όχι ως δανειακές συμβάσεις. Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ πρώτα και η τρικομματική κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζουν επί τρία χρόνια βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες και στην αυτοκτονία περίπου 4000 συμπατριώτες μας, έχοντας συνάψει Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις που είναι όλα παράνομα!