Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κύπρος:Νεογέννητο αγγελούδι ζητά τη βοήθειά μας

Ξυλοτύμπου: Ένα νεογέννητο αγγελούδι στο χωριό Ξυλοτύμπου της επαρχίας Αμμοχώστου χρειάζεται τη βοήθεια του καθενός μας για να μπορέσει να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι το οποίο δυστυχώς γεννήθηκε με μια σοβαρή αιματολογική πάθηση που ήδη το ταλαιπωρεί και χρειάζεται διαρκώς ιατρική φροντίδα. Οι γονείς του νεογέννητου κοριτσιού, αναζητούν ιστοσυμβατό δότη μυελού για το σπλάχνο τους, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.


Δυστυχώς η μεγαλύτερη αδελφή του νεογέννητου δεν αποδείχθηκε ιστοσυμβατός δότης.

Σε επικοινωνία που είχαν με τον «Φ» οι γονείς, απεύθυναν θερμή έκκληση σε όσους κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή Ξυλοτύμπου να συμμετάσχουν σε συλλογή αίματος που θα διεξαχθεί στην κοινότητα, με την ελπίδα να εντοπιστεί ιστοσυμβατός δότης.

Η συλλογή αίματος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαίου από τις έξι το απόγευμα και μέχρι τις εννέα το βράδυ, στον Παιδοκομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου. Επίσης, τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν δείγμα αίματος στα Επαρχιακά Νοσοκομεία ή στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να αποτείνονται στον δρ. Κέκκο Μάρκου στην Ξυλοτύμπου, στο τηλέφωνο 99621775, ή στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στο τηλέφωνο 22772700.

Οι γονείς του νεογέννητου βρέφους καλούν το κοινό και ιδιαίτερα τους κατοίκους Ξυλοτύμπου, Δάσους Άχνας και Ορμήδειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής Κοκκινοχωριών να προσέλθουν στην εκδήλωση συλλογής αίματος, γιατί στην πιο πάνω δημογραφική ζώνη, υπάρχουν πιο αυξημένες πιθανότητες να εντοπιστεί ιστοσυμβατός δότης μυελού για το παιδί τους.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου