Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Έβαζαν Νερό στο Κρασί τους;

Μιχάλης Α. Τιβέριος 
Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ
Από το iellada

Όπως είναι γνωστό, το κατ’ εξοχήν ποτό των αρχαίων Ελλήνων ήταν ο «θείος οίνος». Άνδρες, γυναίκες και παιδιά γεύονταν το ένθεο αυτό ποτό και ιδιαίτερα οι πρώτοι, που συνομιλούσαν και φλυαρούσαν ατέλειωτες ώρες κάθε μέρα στους ανδρώνες πίνοντας κρασί.

Το δίδυμο... αδερφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα (Βίντεο)

Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που μοιάζει απίστευτα με την Κύπρο. Δεν είναι κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος, ούτε μέρος με τουρισμό. Οι μόνοι μόνιμοι κάτοικοί του είναι οι... γλάροι. 

Πετάμε πάνω από το Γλαρονήσι στην περιοχή Σκροπονέρια Βοιωτίας, ένας τόπος που από ψηλά και αναπάντεχα μοιάζει απίστευτα με την Κύπρου. Στην αρχαιότητα το νησί, ήταν γνωστό με το όνομα "φωκών όρμος".

Ο όρμος του Σκροπονερίου ή των Σκροπονερίων (ή Σκορπονερίων) είναι η πρόσβαση του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, και απέχει 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά

Τα έργα ολοκληρωμένης ανάδειξης του ναού της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη - Η ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού

«Ανάδειξη και όχι κατάχωση των πολύ σημαντικών για τη Θεσσαλονίκη αρχαιοτήτων που βρίσκονται στο οικόπεδο της Πλατείας Αντιγονιδών προγραμματίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης, σε συνεργασία και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».
Τα παραπάνω ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τονίζοντας ότι «η κατάχωση είναι προσωρινού χαρακτήρα και αποτελεί αναγκαίο στάδιο ώστε να αναδειχθεί το τμήμα ναού των ρωμαϊκών χρόνων που έχει έρθει στο φως και εικάζεται ότι ήταν αφιερωμένο στην θεά Αφροδίτη».

Kαμμένος σε στρατιωτικούς: Είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ως υπουργός - ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Σε μια δήλωση που αποτυπώνει τις προθέσεις του προέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο και ενώπιον υψηλόβαθμων στρατιωτικών στελεχών, ο κ. Καμμένος φέρεται να είπε ότι «είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ ως υπουργός», συμπληρώνοντας ότι «θα πράξω αυτό που πρέπει».

Στο έκτακτο συμβούλιο Άμυνας μετέχουν οι αρχηγοί των όπλων ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ο αρχηγός

Σκόπια: Δεν βρίσκει τους 80 ο Ζάεφ - Αναβλήθηκε για την Παρασκευή (11/01) η συνεδρίαση της Βουλής

«Θρίλερ» με την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στα Σκόπια - Ζυμώσεις στο παρασκήνιο για να βρει ο Ζάεφ τους 80 βουλευτές

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Σκοπίων, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.
Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.