Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Σκόπια: Δεν βρίσκει τους 80 ο Ζάεφ - Αναβλήθηκε για την Παρασκευή (11/01) η συνεδρίαση της Βουλής

«Θρίλερ» με την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στα Σκόπια - Ζυμώσεις στο παρασκήνιο για να βρει ο Ζάεφ τους 80 βουλευτές

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Σκοπίων, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.
Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ξεκίνησε χθες, θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα.

Ζάεφ: Δεν έχω τους 80 βουλευτές

Παρά την αισιοδοξία των περασμένων ημερών για την κύρωση των συνταγματικών αλλαγών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ δεν φαίνεται να έχει ακόμη συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών.
Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel, βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με το αλβανικό κόμμα BESA ώστε να εξασφαλίσει τη στήριξή τους.
Για ακόμη μια φορά, όμως, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια θα υιοθετηθούν ενώ το «πράσινο φως» θα δώσει και η ελληνική βουλή.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου