Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Βασιλικό ιππικό των Εταίρων: Ο μοναδικός ευρωπαϊκός στρατός που κατέκτησε Μέση Ανατολή και Ασία

Πολλοί δυτικοί στρατοί στο διάβα των αιώνων φιλοδόξησαν να αντιγράψουν τη νικηφόρα πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Μέση Ανατολή και την Ασία. Από τους Σταυροφόρους του Μεσαίωνα, τους Βρετανούς αποικιοκράτες της βικτωριανής εποχής, τους Γερμανούς του Χίτλερ και τους Αμερικάνους επί των προέδρων Μπους.
 
Όλοι πασχίζουν να βρουν και να αντιγράψουν τη «μαγική φόρμουλα» που θα τους εξασφαλίσει γρήγορη και σίγουρη κατάκτηση της πανάρχαιας κοιτίδας της ανθρωπότητας: τη Μεσοποταμία, τη Περσία και τη Βακτριανή.

Τι γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί για τον καρκίνο

Οι πληροφορίες περί καρκίνου υπάρχουν από τότε που έχουμε ιατρικά κείμενα, δηλ. από την εποχή του Ιπποκράτους και μετά, αν και είχαν γραφεί πολλά ιατρικά κείμενα και παλαιότερα όπως μας πληροφορεί ο Σωκράτης «πολλά γαρ των ιατρών έστι συγγράμματα» - τα οποία χάθηκαν για διάφορες αιτίες.

Και όμως υπάρχει νεκροταφείο μεγάλων ζώων στον πυθμένα της θάλασσας (Βίντεο)

Εκεί που τα κήτη πηγαίνουν για να πεθάνουν. Ένα ολόκληρο νεκροταφείο στον πυθμένα του ωκεανού ανακαλύφθηκε τυχαία στα ανοικτά των ακτών της Αγκόλας, αποκαλύπτοντας που πάνε τα μεγάλα θαλάσσια ζώα όταν πεθαίνουν.

Οι ερευνητές έκπληκτοι εντόπισαν τα πτώματα τεσσάρων μεγάλων θαλάσσιων πλασμάτων, ενός φαλαινοκαρχαρία και τριών σαλαχιών.
Κάθε σκελετός περιβάλλεται από περίπου 50 καθαριστές σε έναν παροξυσμό κατανάλωσης τροφής, δίνοντας έτσι νέα στοιχεία για το πώς τα μεγάλα πλάσματα της θάλασσας «ανακυκλώνονται» όταν πεθαίνουν.

Επιστρέφει "Ιερός Κώδικας" από το Λ.Άντζελες στο Άγιο Όρος - Κλάπηκε πριν 40 χρόνια από ... Γερμανούς (τι άλλο)


Άλλο ένα γερμανικό έγκλημα αποκαλύφθηκε μετά από 40 χρονια ότι διεπράχθη εναντίον του ελληνικού πολιτισμού αλλά και του θρησκευτικού αισθήματος της χώρας, αφού τρεις Γερμανοί στα τέλη του 50 επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος και έκλεψαν ένα πολύ σπουδαίο θρησκευτικό θησαυρό ανεκτίμητης αξίας.

Μετά από ένα ταξίδι που κράτησε περίπου 40 χρόνια, η μοναδική βυζαντινή Καινή Διαθήκη του 12ου αιώνα δια χειρός Θεόκλητου, θα επιστρέψει στο Αγιο όρος απ' όπου κλάπηκε το 1960.

Βαμπίρ από τον 16ο αιώνα βρέθηκε στην Πολωνία(Βίντεο)

Βαμπίρ που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην πόλη Kamien Pomorski στη Βόρεια Πολωνία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς "οι κυνόδοντες" είχαν αφαιρεθεί και ένα θραύσμα βράχου είχε εισαχθεί στο στόμα. Επιπλέον το πόδι του,είχε καρφωθεί για να εμποδίσει το σώμα, την άνοδο από τον τάφο.
Ο σκελετός βρέθηκε δίπλα σε τάφο πολύ κοντά στην εκκλησία της πόλης.

Αυτός είναι ο οδηγός επιβίωσης σε επίθεση...ζόμπι που έχει εκπονήσει το Πεντάγωνο

 Δείτε τις αναρτήσεις που είχαμε κάνει 3 χρόνια πριν
Τα συμπεράσματα δικά σας… 
 
 
Ο αμερικανικός στρατός έχει ένα σχέδιο έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. Είτε πρόκειται για πυρηνική επίθεση των Ρώσων, είτε για απαγωγή Αμερικανού πρεσβευτή από βαρόνους των καρτέλ, είτε για εισβολή...ζόμπι.
Οι ιθύνοντες του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης πρέπει να βλέπουν πολλή τηλεόραση ή θρίλερ, αλλιώς δεν εξηγείται ότι έχουν ξοδέψει χρήμα και χρόνο για την εκπόνηση σχεδίου επιβίωσης στην περίπτωση που οι ζωντανοί-νεκροί βγουν στους δρόμους.

«Όχι» στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό λέει το 99% των Ελλήνων

Τι προκύπτει από την αξιολόγηση περίπου 112.000 υπογραφών – Πάνω από οκτώ στους δέκα λένε ότι η θέση των κομμάτων στο εν λόγω νομοσχέδιο θα επηρεάσει την ψήφο τους στις επερχομενες Ευρωεκλογές.Μαζική αντίδραση των πολιτών έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό. Μάλιστα, το «κίνημα» του Avaaz παρέδωσε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών, τεράστιο ψήφισμα υπογεγραμμένο από 111.930 πολίτες που ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το νομοσχέδιο. Το ψήφισμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και αυτή την ώρα έχει ξεπεράσει τις 121.000 υπογραφές, δείχνοντας την οργή του κόσμου απέναντι στις αλλαγές που θα έρθουν αν το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες δεν τροποποιηθεί και περάσει από τη Βουλή.

Τουρκία: Οργή για τους 245 νεκρούς στο ανθρακωρυχείο(Βίντεο)

Τουρκία: Οργή για τους 245 νεκρούς στο ανθρακωρυχείο
Ερντογάν: «Αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα!» - Διαδηλώσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη - Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας .
Με τη φράση «αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα» χαρακτήρισε την τραγωδία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Ο Ερντογάν επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας και ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι το μεσημέρι της Τετάρτης 245, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμα αγνοούμενους.

Διάλειμμα από τα... ρεκόρ

Dow16.661,75-53,69 -0,32%  



  Nasdaq4.130,16-13,70 -0,33%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με το... «αριστερό» ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, χάνοντας το χθεσινό ανοδικό βηματισμό της, καθώς η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδος των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, επηρεάζουν τη στάση των επενδυτών.

"Οι αγορές κάνουν παύση μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ των τελευταίων ημερών", σχολιάζει ο Frnak Fantozzi, CEO της Planned Financial Services. "Όσο η οικονομία βελτιώνεται και η Fed διατηρεί τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, οι μετοχές είναι πιθανό να ανέβουν το 2014, με μερική μεταβλητότητα στο δρόμο", προσθέτει.

Δείκτες-Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 45,900 μονάδες (0,27%) και βρίσκεται στις 16.669,54 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 8,11 μονάδων (0,20%) φτάνοντας τις 4122,05 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 3,72 μονάδων (0,20%) και βρίσκεται στις 1893,73 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 5 κινούνται με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Merck καθώς διαπραγματεύεται στα 56,369 δολάρια με άνοδο 0,619 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,11%. Ακολουθούν η Chevron Corporation με κέρδη 0,31% στα 126,24 και η Exxon Mobil στα 102,53 δολάρια με άνοδο 0,17%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η IBM (-1,35%), η Nike (-1,02%) και η UnitedHealth Group Incorporated (-0,96%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο πεδίο των μάκρο η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην άνοδο 0,6% που σημείωσαν οι τιμές παραγωγού τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικούς μήνες ανόδου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Στα κέρδη επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας μικρή άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 107,47 σημειώνοντας άνοδο 1.39%. Με άνοδο σε ποσοστό 0,90% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, στις 54,11 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 235.570,47 ευρώ.
Από τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινήθηκε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,93% και η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,60%. Πτώση σημείωσαν η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 1,70%, τα Ξενοδοχεία κατά 0,47% και οι Επενδυτικές κατά 0,06%.

Με μη τραπεζική βοήθεια η άνοδος στο ΧΑ

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Υπερτέρησαν σήμερα οι μη τραπεζικές μετοχές, με πολλές μετοχές να σημειώνουν άνοδο άνω του 2% στο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης και με τον τραπεζικό δείκτη να υπολείπεται και να κλείνει με άνοδο 0,65%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτανε να κερδίζει έως και 2,36%.

Κύρια τροχοπέδη του κλάδου και πάλι η μετοχή της ΕΤΕ (-3,20% στα 2,42 ευρώ), ενώ η Alpha Bank (+2,94%) κατάφερε να ξεκολλήσει από το «ψυχολογικό» όριο των 0,65 ευρώ και να κλείσει στο 0,666 ευρώ, ενώ η Τρ. Πειραιώς παρέμεινε αμετάβλητη στα 1,68 ευρώ, κερδίζοντας νωρίτερα έως και 2,98%. Η Eurobank συνέχισε για δεύτερη μέρα ανοδικά στα 0,363 ευρώ, πραγματοποιώντας  62,20 εκατ. τεμάχια.