Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Και όμως υπάρχει νεκροταφείο μεγάλων ζώων στον πυθμένα της θάλασσας (Βίντεο)

Εκεί που τα κήτη πηγαίνουν για να πεθάνουν. Ένα ολόκληρο νεκροταφείο στον πυθμένα του ωκεανού ανακαλύφθηκε τυχαία στα ανοικτά των ακτών της Αγκόλας, αποκαλύπτοντας που πάνε τα μεγάλα θαλάσσια ζώα όταν πεθαίνουν.

Οι ερευνητές έκπληκτοι εντόπισαν τα πτώματα τεσσάρων μεγάλων θαλάσσιων πλασμάτων, ενός φαλαινοκαρχαρία και τριών σαλαχιών.
Κάθε σκελετός περιβάλλεται από περίπου 50 καθαριστές σε έναν παροξυσμό κατανάλωσης τροφής, δίνοντας έτσι νέα στοιχεία για το πώς τα μεγάλα πλάσματα της θάλασσας «ανακυκλώνονται» όταν πεθαίνουν.
«Έχει γίνει πολύ μεγάλη έρευνα για το θάνατο των φαλαινών, αλλά ποτέ δεν έχω δει πραγματικά κάποιο από αυτά τα μεγάλα θαλάσσια ζώα στον πυθμένα της θάλασσας» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Νικ Χιγκς, από το υδροβιολογικό Ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ, μιλώντας στο BBC.
Οι ερευνητές λένε ότι τα νεκροταφεία μεγάλων ζώων αποτελούν το 4% του συνόλου των τροφίμων στον πυθμένα της θάλασσας. «Αποτελούν μία γενναιόδωρη προσφορά τροφής στα μικρότερα είδη» εξηγεί ο Χιγκς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου