Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Βαμπίρ από τον 16ο αιώνα βρέθηκε στην Πολωνία(Βίντεο)

Βαμπίρ που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην πόλη Kamien Pomorski στη Βόρεια Πολωνία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς "οι κυνόδοντες" είχαν αφαιρεθεί και ένα θραύσμα βράχου είχε εισαχθεί στο στόμα. Επιπλέον το πόδι του,είχε καρφωθεί για να εμποδίσει το σώμα, την άνοδο από τον τάφο.
Ο σκελετός βρέθηκε δίπλα σε τάφο πολύ κοντά στην εκκλησία της πόλης.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ανασκαφής Slawomir Gorka Kamienskie ανέφερε: "Ένα κομμάτι μπάζα από τούβλο,και ο τρυπημένος μηρός υποδεικνύει ότι πρόκειται για μια ταφή βαμπίρ.Επίσης ότι οι ίδιες τελετουργίες είναι κοινές σε ταφές στην περιοχή Kamien Pomorski,μεταξύ του 13ου και του 17ου αιώνα. Το σώμα θάφτηκε στο νεκροταφείο δίπλα στην εκκλησία της πόλης" και συμπλήρωσε "Τα βαμπίρ συχνά ήταν διανοούμενοι, αριστοκράτες και κληρικοί."
Τον περασμένο Ιούλιο εργάτες που πραγματοποιούσαν οδικά έργα κοντά στην πόλη Gliwice στη νότια Πολωνία βρήκαν θαμμένους τέσσερις σκελετούς πάνω στους οποίους δε βρέθηκε απολύτως τίποτα. Ούτε ένα κόσμημα, υπολείμματα ρούχων ή έστω ένα κουμπί.
Ο Lukasz Obtulowicz, αρχαιολόγος της υπηρεσίας διάσωσης μνημείων στην κοντινή πόλη Katowice, είχε υποστήριξει μιλώντας στο Spiegel ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι πρόκειται για τόπο ταφής βαμπίρ, σημειώνοντας ότι πέτρες ήταν τοποθετημένες στα κρανία.


 
Pochówek wampiryczny w Kamieniu Pomorskim από stefanelonikitelo

Πηγή: dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου