Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΑΜΕ… Τουρκικές παραβιάσεις στο βόρειο Αιγαίο

 
Ένας σχηματισμός από 6 τουρκικά μαχητικά F-16 εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν σήμερα 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 1 παράβαση των κανόνων του FIR Αθηνών. 

Η τουρκική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο Αιγαίο.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δήλωση Καμμένου(Βίντεο)

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε η προ ημερών δήλωση τού προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Βίντεο: Ξύλο και τραυματίες στην κατάληψη των σχολικών φυλάκων(Βίντεο-Φωτό)

Από το protothema

Με χημικά και λιποθυμίες ξεκίνησε η απεργιακή εβδομάδα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - «Αναγκαία η χρήση χημικών», λέει η ΓΑΔΑ - Άκαρπη η συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη – «Η βία δε λύνει προβλήματα», λέει ο υπουργός
Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν σήμερα μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να εξαντλούν την εξουσία τους πάνω σε συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ένος αστυνομικού που, με την ασπίδα του και βάζοντας όλη του τη δύναμη, πέταξε στην κυριολεξία έναν άνθρωπο πέντε μέτρα παραπέρα , ο οποίος έχασε την ισορροπία του και προσγειώθηκε στο οδόστρωμα.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες..επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia(Βίντεο)


Πόντο – πόντο μετακινείται το ναυάγιο – Η επιχείρηση θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί την Τρίτη - Πρέπει να επιστρέψει σε θέση 60 μοιρών για να ρυμουλκηθεί
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τιτάνια επιχείρηση ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που βυθίστηκε τη νύχτα της 13ης Ιανουαρίου του 2012 στις ακτές του νησιού Giglio, παρασύροντας στο θάνατο 30 άτομα, ενώ άλλα 2 παραμένουν μέχρι και τώρα επισήμως αγνοούμενοι.

Κλυδωνίζει το επενδυτικό κλίμα η μεταφορά της έδρας της Βιοχάλκο στο Βέλγιο - Πληροφορίες για προετοιμασία μετεγκατάστασης θυγατρικών σε γείτονες χώρες


Πώς ο Ν. Στασινόπουλος αποφάσισε να υλοποιήσει την προειδοποίησή του για την υπερφορολόγηση - Το παρασκήνιο - Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις στον ΣΕΒ - Νομικά κωλύματα "βλέπει" η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ο Όμιλος Στασινόπουλου υλoποίησε τελικά την προειδοπoιήσή του για μεταφορά της έδρας του εκτός Ελλάδος και της μετοχής στο Euronext.
Διαβάστε όλο το παρασκήνιο εδώ
Ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος, κ. Νίκος Στασινόπουλος, εξέφραζε τον τελευταίο χρόνο, σε όλους του τόνους, την έντονη δυσαρέσκειά του για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υπερφορολόγησης, αλλά και το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Προκλητικό σόου στη γερμανική τηλεόραση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ(Βίντεο)


Δείτε βίντεο με τον αρχηγό του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Μπέρντ Λούκε να είναι τυλιγμένος με την ελληνική σημαία ζητώντας την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη - Αντιδράσεις για την προσβολή του εθνικού συμβόλου
Τυλιγμένος με την ελληνική σημαία θα εμφανιστεί σε εκπομπή που θα προβληθεί απόψε από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Tele-5, ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε.

Η Τουρκία κατέρριψε συριακό ελικόπτερο

Είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης - «Είχε επανειλημμένα δεχτεί προειδοποιήσεις πριν καταρριφθεί με πυραύλους από τουρκικά αεροσκάφη» είπε ο Μπουλέντ Αρίντς - Αχμέντ Νταβούτογλου: «Θα ενημερώσουμε ΝΑΤΟ και ΟΗΕ» - Δείτε ερασιτεχνικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρριψης
Την ώρα που η διεθνής κοινότητα επιχειρεί να διευθετήσει ειρηνικά την κατάσταση στη Συρία, αποφεύγοντας να εμπλακεί στρατιωτικά, η Τουρκία όχι μόνο παραμένει με το όπλο... παρά πόδα, αλλά δεν διστάζει και να το χρησιμοποιήσει.

Το νέο κύμα διαθεσιμότητας βάζει «φωτιά» στο Δημόσιο

Το νέο κύμα διαθεσιμότητας βάζει «φωτιά» στο Δημόσιο
Η τρόικα φτάνει τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για τη "φθινοπωρινή αξιολόγηση", ωστόσο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη σχεδιάζουν την επόμενη μέρα μιας και τα προαπαιτούμενα των δανειστών μας είναι δυσβάσταχτα.
Συνολικά, μέχρι το τέλους του έτους, οι τροικανοί απαιτούν τα ονόματα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. Σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς, εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), σε δήμους, υγειονομικές μονάδες αλλά και ασφαλιστικά ταμεία.

Θα «ματώσουν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014

Θα «ματώσουν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014
Φόρο ακόμα και σε αγροτεμάχια βάζει το Υπουργείο Οικονομικών

Μετά τη φετινή αναδρομική φοροεπιδρομή με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των τριών τελευταίων ετών, το κυνήγι εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Στόχος για ακόμα μία φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω των αμφιβολιών της τρόικα για τα έσοδα που θα καταφέρει το κράτος να μαζέψει αν συνεχιστεί η μέθοδος που ισχύει σήμερα.

Ουάσινγκτον: Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε ναυτική βάση(Βίντεο)


Ουάσινγκτον: Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε ναυτική βάση
Τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί και πάνω 12 οι τραυματίες από τις βολές του ενόπλου που άνοιξε πυρ σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο για «πολλούς τραυματίες».

Παίρνει μέρος στο παγκόσμιο ράλι η Wall Street

Dow15.484,98108,92 0,71%  



  Nasdaq3.722,186,21 0,17%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με "φόρα" ξεκίνησαν τις συναλλαγές της εβδομάδας οι αμερικανικές μετοχές, οδηγώντας τον S&P 500 σε απόσταση αναπνοής από το ρεκόρ του, καθώς η Wall Street "γιορτάζει" την αποχώρηση του πρώην υπουργού των ΗΠΑ, Lawrence Summers από τον αγώνα για την κορυφαία θέση στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

"Ο Summers υπήρξε επικριτής της ποσοτικής χαλάρωσης και οι παγκόσμιες αγορές είναι ενθουσιασμένες που δεν θα έχει την ευκαιρία να τους πάρει τόσο γρήγορα το γιατρικό τους", σχολιάζει ο Nick Raich, διευθύνων σύμβουλος της Earnings Scout.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 132,60 μονάδες (0,86%) και βρίσκεται στις 15.508,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 24,00 μονάδων (0,65%) φτάνοντας τις 3.746,20 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 13,60 μονάδων (0,81%) και βρίσκεται στις 1.701,60 μονάδες.

Ο Summers κάλεσε τον πρόεδρο Barack Obama την Κυριακή να του ανακοινώσει πως αποσύρει την υποψηφιότητα του για να διαδεχτεί τον Ben Bernanke στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. το σκεπτικό της απόφασής του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέρει την αντίδραση από μερίδα του Κογκρέσου προς το πρόσωπο του.

Αμετάβλητο παρέμεινε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Αμετάβλητο παρέμεινε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά την ανοδική πορεία που διέγραψε τόσο στα αρχικά όσο και στα τελευταία στάδια της χρηματιστηριακής συνάντησης. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής, στις 94,13 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 103.584 ευρώ. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε την Παρασκευή στις 36 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,81%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη κατέγραψε μόνο ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,14%, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

Σκληρό "καρύδι" οι 1.000 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Αν και ανέκαμψε από ενδοσυνεδριακές απώλειες άνω του 1%, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας απέτυχε εκ νέου να διασπάσει ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων.

Σε μία συνεδρίαση της οποίας ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 45 εκατ. ευρώ, οι κινήσεις των επενδυτών παρέμειναν επιλεκτικές, ενώ το κλίμα επιφυλακτικότητας -και τον γενικότερο προβληματισμό για το επενδυτικό περιβάλλον στην χώρα- ενέτεινε και η ανακοίνωση της Βιοχάλκο περί μεταφοράς της έδρας της στο εξωτερικό.