Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Πυθαγόρας – Λόγια από Χρυσάφι

Ένας σπουδαίος φιλόσοφος, μαθηματικός, θρησκευτικός και πολιτικός Δάσκαλος μας κληροδότησε λόγια από χρυσάφι. Τα «Χρυσά Έπη».
Ο Πυθαγόρας γεννήθηκε στη Σάμο το 580 π.κ.χ και από την παιδική του ηλικία εκδήλωσε μία ιδιαίτερη αγάπη για τη μάθηση. Για καλή του – και καλή μας – τύχη, ο πατέρας του, Μνήσαρχος, τον έπαιρνε μαζί του στα ταξίδια σε Ανατολή και Δύση, με αποτέλεσμα ο νεαρός Πυθαγόρας να αναπτύξει από νωρίς διευρυμένη αντίληψη για τον κόσμο. Ο πατέρας του φρόντισε ακόμα να λάβει ο γιος του την καλύτερη μόρφωση κοντά στους μύστες της Ανατολής και στον διάσημο τότε φιλόσοφο από τη Σύρο, Φερεκύδη.
Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε τίποτα για τον Πυθαγόρα, οπωσδήποτε κάτι θα έχετε ακούσει για το πυθαγόρειο θεώρημα. Ο Πυθαγόρας ήταν πρωτοπόρος στα μαθηματικά και στη γεωμετρία, ήταν εξαιρετικός θεωρητικός της μουσικής, φιλόσοφος με πολύ ιδιαίτερη κοσμοθεωρία θρησκευτικού τύπου και όταν εγκαταστάθηκε στον Κρότωνα της Ιταλίας, φανέρωσε και το πολιτικό του ταλέντο επίσης.

Οι Έλληνες φαραώ

Η Κλεοπάτρα Ζ΄Φιλοπάτωρ, βασίλευσε από το 69 έως το 30 π.Χ.
 
Μπορεί να ήταν οι τελευταίοι των φαραώ όμως συνέβαλαν τα μέγιστα στην ακμή της Αλεξάνδρειας και τελικά δολοφονήθηκαν από τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Αυτή είναι η ιστορία των Πτολεμαίων.

Καμία αυτοκρατορία στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήταν τόσο μακραίωνη όσο εκείνη των Αιγυπτίων. Αδιάψευστος μάρτυρας το γεγονός ότι ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο φαραώ μεσολάβησαν περίπου 2.700 χρόνια. Δηλαδή, αν ήμασταν Αιγύπτιοι και ο πρώτος φαραώ ανέβαινε στο θρόνο την εποχή της γέννησης του Χριστού, τώρα θα διανύαμε την Τρίτη Ενδιάμεση Περίοδο της αιγυπτιακής αυτοκρατορίας και θα είχαμε ακόμη μπροστά μας επτά αιώνες βασιλείας!

Το αγόρι που γίνεται πέτρα Δεν μπορεί να πάει ούτε στο σχολείο, «μας είναι αβάσταχτο να τον βλέπουμε να πονά», λένε οι γονείς του

Περιθωριοποιημένο, αποκλεισμένο από κάθε κοινωνική δραστηριότητα- και ακόμα και το σχολείο- είναι ένα 8χρονο αγόρι από το Μπαγκλαντές.. Η σπάνια δερματική ασθένεια από την οποία πάσχει τρομοκρατεί τα άλλα παιδιά ενώ ο ίδιος υποφέρει από αβάσταχτους πόνους και μόνο στο άγγιγμα.

Ο Melendi Hassan αναγκάζεται να ζει στο περιθώριο λόγω της νόσου που μετατρέπει το δέρμα του σε πέτρα.

Παρότι στο πρόσωπο φαίνεται καλά, στο σώμα του το δέρμα είναι παχύ και καλυμμένο με κάτι που μοιάζει με φολίδες.

Credit Suisse: Tα 5 σενάρια για την Ελλάδα – Από τη συμφωνία μέχρι το Grexit


Ελευθερία Κούρταλη
Από το capital
 
"Ελληνική κρίση, ξανά;" αναρωτιέται η Credit Suisse σε νέα της έκθεση υπογραμμίζοντας την εκτόξευση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων την τελευταία εβδομάδα και μετά το "ναυάγιο" στο Eurogroup.
Όπως σημειώνει, μετά την συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, νέος... θόρυβος ήρθε από το ΔΝΤ ότι εξακολουθεί να θεωρεί το ελληνικό χρέος ως μη βιώσιμο χωρίς περαιτέρω αν ελληνική κυβέρνηση δεν λάβει περαιτέρω μέτρα και αν δεν υπάρξουν πρόσθετες διευκρινήσεις για ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο - ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ

Ξεκίνησε από την 1η Φεβρουαρίου η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ και στη γραμμή 1 του Μετρό, αλλά και σε Ηλεκτρικό και Τραμ.
Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 θα είναι λειτουργικό το έργο και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, που αυτό σημαίνει σε όλο το σύστημα του ΟΑΣΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, «το νέο, εύκολο και έξυπνο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους: το πολλαπλό εισιτήριο, AΤΗ.ΕΝΑ Τicket και την έξυπνη κάρτα AΤΗ.ΕΝΑ Card».

Τις εξελίξεις στο Αιγαίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, Μέρκελ - Ερντογάν - Η κοινή συνέντευξη Τύπου

Κωνσταντινούπολη: Τις εξελίξεις στο Αιγαίο συζήτησε, μεταξύ άλλων, με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν έπειτα από τη συνάντησή τους.

Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ είπε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι δημοκρατικές αξίες του τουρκικού λαού, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντική η ελευθερία της έκφρασης. Για την έκδοση των γκιουλενιστών που ζητά τη Τουρκία από τη Γερμανία, η κ. Μέρκελ είπε πως χρειάζονται αποδείξεις για να γίνει τέτοιο βήμα και πως η γερμανική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

«Θρίλερ» με συνάντηση Σόιμπλε-Τόμσεν για την Ελλάδα - Προσκλήθηκε και είπε «όχι» ο Τσακαλώτος; Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό -και λογικό- να συζήτησαν για την Ελλάδα

Αν και αρχικά διέρρευσε ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ προσεκλήθη, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διέψευσε την είδηση ότι απέρριψε την πρόκληση
Ένα διπλωματικό «θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο Βερολίνο, έπειτα από πληροφορίες ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε σε κοινή συνάντηση τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον Πολ Τόμσεν για λογαριασμό του ΔΝΤ.