Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Μια Μεσόγειος γεμάτη Ελληνική Ιστορία!!!

Μια μικρή περιήγηση στα αξιοθέατα των διαφόρων λαών, θα μας κάνει για άλλη μια φορά να συνειδητοποιήσουμε την σημασία που είχε κάποτε ο Ελληνικός πολιτισμός σε ολόκληρο τον κόσμο και θα μας δείξει την τεράστια διάδοση του σε όλους τους λαούς. Και αυτό διότι το 80% των αξιοθέατων, που έχουν να δείξουν τα ξένα κράτη απο τον αρχαίο κόσμο, είναι πέρα για πέρα Ελληνικά! 

Στο Ελληνικό Αρχείο, γνωρίζουμε οτι τα Ελληνικά ιερά, τα θέατρα και γενικά όλα τα κτίσματα, ήταν αμέτρητα και φτάνουν απο τα βάθη της Ασίας μέχρι και την.... Αμερική. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τους κυριότερους ναούς και κτίσματα στην περιοχή της Μεσογείου. Ας αρχίσουμε την περιήγηση:

ΕΡΕΥΝΑ - ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΟ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSILZkDt4l6u0pyxtn_9RxvXSe4UekzYznraJI0ddXdM2Scw1enDz_FxFgpIMlW1yFPMlhZCdZ2C0YHspw8j9Rnhk9yOYjbaxyEevBG71eAQ-MG8UurX5SRkhvvwMWCZZoFdmBQP_uDKV4/s1600/Conspiracy+Feeds+(1).png Η πυραμίδα είναι αναμφιβόλως ένα σύμβολο συνδεδεμένο στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων με την αρχαία Αίγυπτο... αλλά ταυτόχρονα ένα πανανθρώπινο είδος κτισμάτων που απαντάται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αρχαίου κόσμου, ακόμα και σε πολιτισμούς που, απ’ ότι μας διδάσκει η επίσημη ιστορία, δεν είχαν ποτέ καμία επαφή μεταξύ τους. Έτσι, λείες ή κλιμακωτές, οι πυραμίδες ανά τον κόσμο είναι πολλές και βρίσκονται σε όλους σχεδόν τους αρχαίους πολιτισμούς. Οι γνωστότερες πυραμίδες βρίσκονται αναμφιβόλως στην Αίγυπτο. Υπήρχαν όμως πυραμίδες και σε άλλα μέρη της Γης όπως στην Μεσοποταμία, στις Ινδίες, στην Κίνα, στην προκολομβιανή Νότια Αμερική καθώς και αλλού…

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ του ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ!!!

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΌ ΤΑΞΊΔΙ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΎ ΠΟΥ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΠΉΓΕ ΣΤΗ ΣΕΛΉΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΌΠΛΟΊΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΆ ΈΦΘΑΣΕ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΌ ΟΙΚΙΣΜΌ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΛΥΧΝΌΠΟΛΙΣ. Η «Αληθινή ιστορία» του Λουκιανού

Γεννημένος στα Σαμόσατα της Συρίας, ο ελληνικής καταγωγής Λουκιανός, στην «Αληθινή ιστορία» που έγραψε τον 2ο αιώνα, περιγράφει εκτός των άλλων και την εμπειρία του από ένα διαστημικό ταξίδι!

Λημνία Γη - Το θαυματουργό ίαμα των αρχαίων Ελλήνων!!!

Ένα μοναδικό φαρμακευτικό παρασκεύασμα της Ελληνικής Γης που παραμένει άγνωστο στους περισσοτέρους σήμερα, αποτελούσε για αιώνες η Λημνία Γη.
Η «Λημνία Γη» ή «Λημνία Σφραγίς», ο παχύρρευστος κοκκινωπός πηλός που είχε διάφορες και μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες (η χρήση της γινόταν είτε με επάλειψη σε πληγές, είτε με κατάποση), εξορυσσόταν αδιάλειπτα για αιώνες από την αρχαιότητα έως τις αρχές του 19ου αιώνα στην Λήμνο.

Η ιστορία της θεραπευτικής «Λημνίας Γης» χάνεται στα βάθη του χρόνου. Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική μυθολογία, η Λήμνος είναι το νησί του Θεού της φωτιάς Ηφαίστου, λόγω του ότι εκεί έπεσε, όταν τον έριξε από τον Όλυμπο ο Δίας.

Σελήνη και αρχαία Ελλάδα

Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη. Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς», αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.

Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θεοί πολέμησαν εναντίον των κατοίκων της σελήνης και των συμμάχων της».

Ο Έλληνας θεός Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, μας λέει: «Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και κατοικείται από θεϊκούς κατοίκους». Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.