Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Γιατί γίναμε διώκτες για τα γράμματα «Ν» και «Σ» του Ελληνικού αλφάβητου;

Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το γράμμα «Ν» συντονίζει τον εγκέφαλο.

Το 1996 στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JOURNAL στη Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν:

Αρχαίος πάπυρος 4.500 ετών περιγράφει με λεπτομέρειες την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας

Πρόσφατα, οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει ένα συναρπαστικό πάπυρο 4.500 ετών που περιγράφει με λεπτομέρειες την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας. Είναι ο αρχαιότερος πάπυρος που βρέθηκε ποτέ.

Για αιώνες, η ανθρωπότητα αναρωτιώταν πώς χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Μόνο που τώρα, ένα σημαντικό κομμάτι με στοιχεία έχει έρθει στο φως, το οποίο θα μπορούσε να αποκαλύψει συναρπαστικές λεπτομέρειες για την περίοδό της Πυραμίδας και της κατασκευής της.

Υπουργός Ασχετοσύνης

Του Ν. Λυγερού

Πόσο άσχετος μπορεί να είναι ένας υπουργός και εκτός αρμοδιότητας όταν προσπαθεί να βρει επιχειρήματα για να υποστηρίξει το απαράδεκτο; Τώρα έχουμε μια απάντηση: εντελώς. Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν κάποιοι έχουν πάει εξωτερικό για να δουν απλώς αυτό που λένε ότι δεν υπάρχει. Ένας απλός επισκέπτης της Γαλλίας και του Βελγίου μπορεί να δει χωρίς καμιά δυσκολία ότι υπάρχουν τζαμιά και στο Παρίσι και στη Λυών και βέβαια στις Βρυξέλλες. Άρα ποιο είναι το λάθος που έκαναν για να υποστούν τρομοκρατικές επιθέσεις;

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το θέατρο ως Ανθρώπινη σκακιέρα"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Το θέατρο ως Ανθρώπινη σκακιέρα".
Πολύκεντρο Μοιρών. Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Πήλινο ειδώλιο του 700 π.Χ. επαναπατρίστηκε στην Κύπρο Εντοπίστηκε σε ιστοσελίδα οίκου πώλησης αρχαιοτήτων του Λονδίνου

Ένα αρχαίο πήλινο ειδώλιο αλόγου με αναβάτη-πολεμιστή, που χρονολογείται στην Κυπρο-Αρχαϊκή περίοδο (περίπου 700 π.Χ), επαναπαρτίστηκε στην Κύπρο από την Βρετανία. Το ειδώλιο εντοπίστηκε, μετά από διαδικτυακή έρευνα του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, σε ιστοσελίδα οίκου πώλησης αρχαιοτήτων του Λονδίνου.
Κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Αρχαιοτήτων και Αστυνομίας Κύπρου ο οίκος παρέδωσε το ειδώλιο στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία το παρέδωσε στις Κυπριακές Αρχές, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.