Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ένα βήμα πιο κοντά στην ερμηνεία του δίσκου της Φαιστού


Ένα βήμα πιο κοντά στην ερμηνεία του δίσκου της Φαιστού βρίσκονται οι επιστήμονες καθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί κατά 90% η επιγραφική μελέτη του δίσκου που θα οδηγήσει στη γλωσσολογική ανάλυσή του. Αυτό γνωστοποίησε ο δρ Γκ. Οουενς, διευθυντής Γραφείου Διεθνών Σχέσεων Τ.Ε.Ι. Κρήτης κατά τη διάρκεια του πολυθεματικού τριήμερου που διοργάνωσε το Τ.Ε.Ι. Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Η επιγραφική μελέτη του δίσκου της Φαιστού πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, ενώ πλέον υπάρχουν αποδείξεις ότι πρόκειται για Μινωική θρησκευτική επιγραφή που πιθανόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Οουεν, μιλά για μία θεότητα ή μητέρα.
Τα τελευταία ευρήματα παρουσιάστηκαν πριν από έναν μήνα στην Οξφόρδη.

Ο Φυλετικός Χάρτης της Αρχαίας Ελλάδας


ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον Όμηρο, κατοικούσαν οι καλούμενοι Πελασγοί, απ΄όπου κατάγονταν τα 4 Ελληνικά φύλα (= οι Δωριείς, οι Αιολείς, οι Αχαιοί και οι Ίωνες) που μαζί με τους επήλυδες Δαναούς, Καδμείους ή Θηβαίους κ.α. αποτέλεσαν μετά τα Τρωικά το ελληνικό έθνος. Οι Θεσσαλοί μετονομάστηκαν σε Αιολείς από το κοινό βασιλιά τους τον Αίολο, ο οποίος ήταν γιος του Έλληνα.

Ο Όμηρος (Ιλιάδα Β, Κατάλογος νηών) ονομάζει τη Θεσσαλία Άργος Πελασγικόν με τις εξής περιοχές: Άλον, Τρηχίνα , Αλόπην, Ελλάδα και Φθίαν: «οι τ’ εΙχον Φθιην ηδ’ Ελλάδα καλλιγυναικα,Μυρμιδονες δε καλευντο και Έλληνες και Αχαιοί, των αυ πεντήκοντα νεων ην αρχός Αχιλλεύς.» (Ιλιάδα B 681 – 685)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Στη Μακεδονία κατοικούσαν οι Μακεδόνες, Πελασγικής καταγωγής. Οι Mακεδόνες και οι Σπαρτιατες ήσαν φυλλα των Δωριέων και κείνοι των Πελασγων. Ο Ησίοδος (Ηοίαι, 1-6) αναφέρει ότι οι Μακεδόνες ονομάστηκαν έτσι από τον πρώτο βασιλιά τους το Μακηδόνα, αδελφό του Μαγνη, του Έλληνα και του Γραικού. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο (Α, 57- 58 και Η, 43), οι Μακεδόνες και οι Σπαρτιάτες (σωστότερα αυτοί που κατέβησαν με τους Ηρακλείδες και κατέλαβαν τους Αχαιούς και Δαναούς στην Πελοπόννησο = οι Δωριείς) ανήκουν στο «Δωρικό τε και Μακεδνόν έθνος», που πρώτο ξέκοψε από τους βάρβαρους Πελασγούς και αποτέλεσε ξέχωρο έθνος, το Ελληνικό έθνος και μετά ακολούθησαν κι άλλα βάρβαρα φύλα.

Πονάει η αλήθεια..

ΠΗΓΗ olympia

Ποιος ήταν πρωθυπουργός όταν ψηφίστηκε ο νόμος που απαγορεύει την Ελληνική Σημαία σε αρχαιολογικούς χώρους;

Ποιος ήταν πρωθυπουργός το 1981, όταν ψηφίστηκε ο νόμος που απαγορεύει την Ελληνική Σημαία σε αρχαιολογικούς χώρους;
Ξέρουμε τι σκεφτήκατε όταν είδατε τον τίτλο και τη χρονολογία 1981.
Το μυαλό σας πήγε κατευθείαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, σωστά;
Δυστυχώς, κάνετε λάθος, Έλληνες κι Ελληνίδες.
Αυτός ο νόμος (Ν. 1144/1981) ψηφίστηκε επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη, επί Νέας Δημοκρατίας δηλαδή και μετά ακολούθησαν δύο τροποποιήσεις: Ν. 1491/1984, επί Παπανδρέου και Ν. 2946/2001, επί Σημίτη, που εξυπηρετούσαν τα ίδια συμφέροντα με την απαγόρευση της σημαίας σε αρχαιολογικούς χώρους.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ!: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΝΟΗΜΩΝ ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ!!!


Το έγγραφο αφορά κάποιο κομμάτι μιας συζήτησης μεταξύ δύο αξιωματούχων στο Αφγανιστάν. Έχει τίτλο: " ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΠΡΕΣΒΗ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ".


Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ των κρατών. Πρέπει να λυθούν οι διαφορές των ανθρώπων προτού προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα φαίνεται να εννοείται συμπερασματικά.
Ότι υποστηρίζω εδώ και χρόνια. Δεν μπορούμε να περάσουμε στο επίπεδο 2 αν δεν τερματιστούν όλες οι εχθροπραξίες και η απληστία για πλούτο και δύναμη κάποιων ανθρώπων, οργανισμών ή εταιρείων. Όταν ξεπεράσουμε την ανθρώπινη ματαιοδοξία τον εγωισμό και λειτουργήσουμε από κοινού, με γνώμονα το συμφέρον του πλανήτη μας, τότε ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός θα είναι έτοιμος να κάνει επίσημα την πρώτη επαφή.

Ξανά ασυμβίβαστο, υπό το φόβο της Χ.Α. και της δεξιάς

Ξανά ασυμβίβαστο, υπό το φόβο της Χ.Α. και της δεξιάς
Από το newsbomb
 
-Απίστευτο! Το Μαξίμου αλλάζει τον εκλογικό νόμο ανάλογα με τις επιθυμίες του ΠΑΣΟΚ. -Παίζουν πλέον ακόμα και τον τρόπο ανάδειξης ευρωβουλευτών
Όπισθεν ολοταχώς κάνουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στο ζήτημα του ασυμβίβαστου που ισχύει για τους βουλευτές εφόσον θέλουν να είναι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές.
Το ισχύον ασυμβίβαστο, που ουσιαστικά σημαίνει ότι προκειμένου κάποιος να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή θα πρέπει να παραιτηθεί από την έδρα του στη Βουλή, αναμένεται να διατηρηθεί, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, καθώς οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος διαπίστωσαν ότι δεν τους... βολεύει.

Guardian: Η Ελλάδα ξεπουλά τα ιστορικά της κτήρια

Guardian: Η Ελλάδα ξεπουλά τα ιστορικά της κτήρια
-«Βγάζουν στο σφυρί την πολιτιστική τους κληρονομιά για να ξεχρεώσουν», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Την απόγνωση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για την αποπληρωμή των χρεών της και την αδυναμία της να βρει πόρους τονίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Το άρθρο κάνει λόγο για διαμαρτυρίες στην Αθήνα με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βγάλει στο «σφυρί» τα πολιτιστικά διαμάντια της Ελλάδας.
«Εξαγριωμένοι αντιπάλοι της πολιτικής αυτής, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης το Σαββατοκύριακο για να καταγγείλουν την "παράνομη πώληση" της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας», αναφέρει ο Guardian.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

Του  Νίκου Χειλαδάκη

Αν όχι μειοδοτικό, θα είναι το λιγότερο παράλογο να συνταχτεί η χώρα μας με τις όποιες κυρώσεις που θα εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εναντίον της Ρωσίας, για την επικείμενη επικύρωση από την
ρωσική βουλή του δημοψηφίσματος της Κριμαίας που ο λαός της με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την επανένωση της περιοχής με την Μητέρα Πατρίδα, την Ρωσία.

Την περασμένη χρονιά οι Ρώσοι τουρίστες ήταν μια από τις μεγαλύτερες «ανάσες» στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία την οποία έχουν λεηλατήσει με τον πιο αιμοβόρο τρόπο οι ευρωπαίοι «σύμμαχοι» μας

ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!!!


Του Ευάγγελου Καραμπάτση

Σχετικά με την απόφαση του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματικά τα προνόμια Πολυτέκνων για εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Όπως άριστα γνωρίζετε το δημογραφικό πρόβλημα έχει καταστεί για τη χώρα μας το υπ΄ αριθμ. 1 Εθνικό πρόβλημα και απειλεί με αφανισμό τον τόπο μας, αφού τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι υπερτερούν σταθερά των γεννήσεων.

ΤΟ ΟΜΟΠΛΕΥΡΟΝ ΤΡΕΞΙΜΟΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ἄν παρατηρῆ κανεῖς προσεκτικὰ τοὺς ἀρχαιοελληνικοὺς ἀμφορεῖς διαφόρων περιόδων, που παριστάνουν ἀθλητὲς που τρέχουν, θὰ διαπιστώση μία ἄγνωστη, σὲ πολλούς, λεπτομέρεια. Ἡ λεπτομέρεια αὐτὴ ἀφορᾶ στὴν τεχνικὴ τοῦ τρεξίματος τῶν ἀρχαίων. 

Ὁ ἕνας τρόπος εἶναι μὲ τὴν συνηθισμένη τεχνικὴ που χρησιμοποιοῦν ὅλοι οἱ ἀθλητὲς ἀλλὰ καὶ ὅλοι οἱ ἄνθρωποι στὸν κόσμο. Τὰ χέρια καὶ τὰ πόδια ὀρθώνονται ἐναλλάξ γιὰ τὴν ὤθηση τοῦ ἀνθρώπου, σύμφωνα μὲ τὴν φυσιολογικὴ κίνηση που ὁ ἄνθρωπος ἐκτελεῖ καὶ κατὰ τὸ βάδισμα, ὅπως φαίνεται στὴν παρακάτω φωτογραφία.

Επίκαιροι Αριστοτέλης και Πλάτωνας για το σχέδιο εξόντωσης του λαού.

2,5 χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα την σημασία των λόγων τους:

Ναι, ήταν ο Φίλιππος.. «Ο Tάφος της Βεργίνας ανήκει στο Bασιλιά Φίλιππο»

76c7116695cff8b6b58cf30aeda782ad_L «Ο βασιλικός τάφος της Βεργίνας ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο τον Β΄» επιμένει να  διακηρύσσει 37 χρόνια μετά τη μνημειώδη ανακάλυψη του αείμνηστου καθηγητή της Μανόλη Ανδρόνικου, η διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα καθηγήτρια αρχαιολογίας του ΑΠΘ (και ευρωβουλευτής) κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Δίκην απάντησης με σειρά επιστημονικών δεδομένων σε όσους – Έλληνες και ξένους συναδέλφους της – έχουν κατά καιρούς αμφισβητήσει τα επιστημονικά συμπεράσματα του Μανόλη Ανδρόνικου  η κ.Παλιάδέλη – ως επικεφαλής της πανεπιστημιακής ανασκαφής, επέστρεψε από το 2010 μέχρι σήμερα στην επανεξέταση του σκελετικού υλικού από τον τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας στη Βεργίνα, επανεκτιμώντας τις παλιότερες έρευνες με τη συνδρομή ιατρικών και φυσικοχημικών εξετάσεων και καταλήγει:

Μικρές ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα

O Κυναίγειρος, ἀδερφὸς τοῦ τραγικοῦ ποιητῆ Αἰσχύλου, πολέμησε στὸ Μαραθώνα. Κατὰ τὴν καταδίωξη τῶν εἰσβολέων ἐπέδειξε ἰδιαίτερη γενναιότητα. Ἔπιασε μὲ τὰ χέρια του πλοῖο τῶν περσῶν ποὺ ἐγκατέλειπε τὸν ὅρμο τοῦ Μαραθώνα. Οἱ πέρσες, τοῦ ἔκοψαν τὰ χέρια. Ὁ Κυναίγειρος ἔπιασε τὸ πλοῖο μὲ τὰ δόντια του. Οἱ πέρσες, τοῦ ἔκοψαν τὸ κεφάλι.

Ἡ Ἀθήνα εἶχε δυὸ ἱερὰ πλοῖα τα : “Πάραλος” καὶ “Σαλαμινία”, τὰ ὁποῖα ἀνελάμβαναν εἰδικὲς ἀποστολές.

Οι Ἀθηναῖοι πίστεψαν ὅτι ὁ θεὸς Πᾶν πολέμησε μαζί τους στὸ
Μαραθώνα, γι’ αὐτὸ καὶ οἱ Πέρσες κατελήφθησαν ἀπὸ “πανικό”.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ! ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ HOECHTIEF!

hoechtief διαγραφήΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ,

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ.
ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Το Ολυμπία είχε αποκαλύψει από πέρυσι το έγγραφο που… πιστοποιούσε την οφειλή. Σήμερα το Παρον αποκαλύπτει πως την διέγραψαν. Το κράτος παρανομεί εις βάρος των πολιτών.
Η αντίδραση πρέπει να είναι κάθετη. Δείτε το ντοκουμέντο:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δημιούργησαν προσθετικό χέρι σε τρισδιάστατο εκτυπωτή!

Πατέρας και γιος, στις ΗΠΑ, συνεργάστηκαν ώστε
να δημιουργήσουν ένα προσθετικό χέρι, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο γιος...

Για τη δημιουργία του προσθετικού χεριού χρησιμοποίησαν έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή αξίας μόλις 500 δολαρίων.


Το προσθετικό χέρι έλαβε την ονομασία Talon Hand 2.0, στην τελική του μορφή και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα εκτυπωτής Solidoodle 3D.

Μικρά κέρδη στη Wall καθώς τα βλέμματα στρέφονται στη Fed

Dow16.343,9696,74 0,60%  



  Nasdaq4.279,9534,55 0,81%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις ενάρξεις ανέγερσης νέων κατοικιών και τον πληθωρισμό Φεβρουαρίου με το ενδιαφέρον να στρέφεται σταδιακά στη συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που ξεκινά σήμερα.

Η συνεδρίαση ολοκληρώνεται αύριο με την κεντρική τράπεζα να ανακοινώνει τις επικαιροποιημένες οικονομικές της προβλέψεις. Η συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen θα συγκεντρώσει τα βλέμματα των επενδυτών σε αναζήτηση ενδείξεων για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας καθώς η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να συγκεντρώνει ορμή.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει ταυτόχρονα αύριο την περαιτέρω συρρίκνωση του προγράμματος αγορών ομολόγων κατά 10 δισ. δολ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 76,10 μονάδες (0,47%) και βρίσκεται στις 16.323,32 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 34,55 μονάδων (0,81%) φτάνοντας τις 4.279,95 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 9,82 μονάδων (0,53%) και βρίσκεται στις 1.868,65 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Microsoft καθώς διαπραγματεύεται στα 39,522 δολ. με άνοδο 1,472 δολ. ή σε ποσοστό 3,87%. Ακολουθούν η Pfizer με κέρδη 1,69% στα 31,95 δολ. και η UnitedHealth Group Incorporated στα 77,82 δολ. με άνοδο 1,38%.

Βαριές απώλειες στο ΧΑΚ την Τρίτη


Λευκωσία: Βαριές απώλειες παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο, στη δεύτερη του συνεχόμενη πτωτική συνεδρία, λόγω του σφυροκοπήματος που δέχθηκαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε στις 132,93 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 7,33%, ενώ σημαντικά μικρότερες ήταν οι απώλειες για τον Δείκτη FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχώρησε στις 62,84 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 4,80%. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στο €0,72 εκατομμύριο.

"Ψηλαφίζει" νέα υψηλά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρά κέρδη έκλεισε σήμερα ο Γενικός δείκτης Αθηνών, στις 1.369,52 μονάδες, (+0,35%) έχοντας κάνει ενδοσυνεδριακά υψηλό έτους στις 1.377,79 μονάδες.

Μικτή εικόνα διαμορφώθηκε στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ πλήθος μετοχών σημείωσαν νέα υψηλά έτους. Η μετοχή της Eurobank Properties υπεραπέδωσε του FTSE25 και κλείνοντας στα 9,50 ευρώ ( +3,83%) και ακολούθησε η ΣΩΛΚ με κέρδη 3,41% στα 2,12 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους κατέγραψε και η ΜΟΗ κλείνοντας στα 10,27 ευρώ, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ κλείνοντας στα 9,20 ευρώ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κλείνοντας στα 4,17 ευρώ.

Η Άγκυρα απειλεί την Μόσχα με κλείσιμο των Στενών λόγω Τατάρων και η Μόσχα απαντά με casus belli


Σε Απείλησε ότι θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ρώσο προεδρο Β.Πούτιν εάν εισβάλει στην Ουκρανία, και εάν παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τούρκων Τατάρων στην Κριμαία!
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα ο Τούρκος πρωθυπουργός σεμτηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Β.Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επηρεαστεί η ναυσιπλοΐα των ρωσικών σκαφών δια μέσου των Στενών θέλοντας να δείξει ότι έχει τρόπο για να πιέσει την Μόσχα ειδικά στο θέμα των Τατάρων

Ρώσοι "φυγάδευσαν" ομόλογα 105 δις από τις ΗΠΑ - Η πρώτη απάντηση της Μόσχας στις κυρώσεις


Η Ρωσία άρχισε ήδη να ταρακουνάει την οικονομία των ΗΠΑ ως «αντίποινα» στον εκβιασμό και την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση στη Μόσχα για την αναγνώριση του δημοψηφίσματος της αυτονομίας της Κριμαίας και την απόφαση της κυβέρνησης της Χερσονήσου να ενωθεί με τη Ρωσία.
Την τελευταία μόλις εβδομάδα αμερικανικά ομόλογα αξίας που ξεπερνούν τα 105 δις δολάρια "φυγάδευσαν" από την αγορά των ΗΠΑ καταποντίζοντας τα κεφάλαια που φυλάει η FED. Στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει επικρατήσει ήδη πανικός και σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη συνάντηση των επικεφαλής της τράπεζας για την αντιμετώπιση μιας κρίσης.

Η ΧΑ διέγραψε τον Στάθη Μπούκουρα (Βίντεο)

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής τέθηκε ο Στάθης Μπούκουρας. Πριν από λίγο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ανακοίνωσε τη διαγραφή του προφυλακισμένου βουλευτή και τον καλεί να παραδώσει την βουλευτική του έδρα.
"Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή θέτει εκτός της Κοινοβουλευτικής του Ομάδος τον βουλευτή Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως έχει δεσμευτεί με τον λόγο της τιμής του. Ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Aρχαιολογικά ευρήματα σπάνιας ομορφιάς έκλεψαν στην Ελασσόνα (Βίντεο)

Συνελήφθη, τη Δευτέρα το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 47χρονος, για κατοχή μεγάλου αριθμού αρχαίων νομισμάτων και μεταλλικών αντικειμένων, που εμπίπτουν στο σχετικό νόμο περί αρχαιοτήτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, διενεργήθηκε έρευνα,

Η Ρένα Δούρου παραιτήθηκε από βουλευτής-Η πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου, στη θέση της

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου ανακοίνωσε πως παραιτείται από την βουλευτική της ιδιότητα, προκειμένου να διεκδικήσει ως υποψήφια της Κουμουνδούρου την περιφέρεια Αττικής. Η κ.Δούρου υποστήριξε πως είναι πεπεισμένη ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες θα την τιμήσουν ακόμα περισσότερο με την ψήφο τους, από ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

Η Ελλάδα δεν θα ξεχρεώσει ποτέ -Τζογαδόρος ο Στουρνάρας

Εξαιρετικά σκληρό το δημοσίευμα του Focus για την Ελλάδα την οποία χαρακτηρίζει «απελπιστική περίπτωση». Το ίδιο δημοσίευμα επιμένει οτι οι Έλληνες εξακολουθούν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους, ενώ ευθεία επίθεση γίνεται και στον Γιάννη Στουρνάρα.
«Συνεχίζεται ο κατήφορος της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ η Ελλάδα παραμένει απελπιστική περίπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, παρατηρώντας σε άλλο σημείο ότι «οι δήθεν ζηλωτές των μεταρρυθμίσεων, Έλληνες έχουν φθάσει πάλι το 170% -το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ».

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί εφτά μετανάστες από βύθιση λέμβου

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και δύο παιδιά - Αγνοούνται ακόμη δύο άτομα - Όχτω οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στο νησί για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειεςΣτο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλμψης, οι οκτώ διασωθέντες λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε μια πεντάμετρη πλαστική λέμβο, η οποία ημιβυθίστηκε τα ξημερώματα -υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- στο Ακρωτήρι Κόρακας Λέσβου, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα και δύο να αγνοούνται. Μεταξύ των νεκρών, οι σοροί των οποίων μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέσβου, περιλαμβάνονται δύο παιδιά και τρεις γυναίκες.

Πούτιν: Ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία η Κριμαία

Το δημοψήφισμα της Κυριακής ήταν νόμιμο και δημοκρατικό - Δεν επιθυμούμε την περαιτέρω διάσπαση της Ουκρανίας - Σταματήσε τη ρητορία περί «ψυχρού πολέμου», το μήνυμα στη ΔύσηΣύννομο με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους διεθνείς νόμους είναι το δημοψήφισμα στη Κριμαία, δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές του να επικυρώσουν το διάταγμα το οποίο δίνει το πράσινο φως για την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία.

Έτσι θα μας οδηγήσουν στο 3ο Μνημόνιο

Έτσι θα μας οδηγήσουν στο 3ο Μνημόνιο
Γερμανία και ΔΝΤ έχουν έτοιμο το σχέδιο και στριμώχνουν την Ελλάδα στα... σχοινιά!
Παρασκηνιακές συζητήσεις με την Ελλάδα απούσα πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε ΔΝΤ και ΕΕ. Κεντρικό θέμα φυσικά η Ελλάδα και τα επόμενα βήματα ώστε να “δεθεί χειροπόδαρα” η χώρα μας για ακόμα περισσότερα χρόνια.
Είναι πλέον προφανές πως οι δανειστές θέλουν να συνεχιστεί αυτή η ιδιόμορφη οικονομική κατοχή προς τη χώρα μας και παρά τις εξαγγελίες ότι βγαίνουμε επιτέλους από το τούνελ, μάλλον βυθιζόμαστε ακόμα περισσότερο στο βαθύ σκοτάδι.

Βόμβα:Διάλυση της ΝΔ και νέο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές από τον Σαμαρά

Βόμβα:Διάλυση της ΝΔ και νέο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές από τον Σαμαρά
Από το newsbomb
 
Ο κ. Σαμαράς σπεύδει να προλάβει την αμφισβήτηση των Καραμανλικών και να ελέγξει τις εξελίξεις - Το εγχείρημα Σαμαρά θα στηρίξουν Βενιζέλος, Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος και τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ
 Μπορεί κάποιοι να βλέπουν εξελίξεις στη Ν.Δ και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά από ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, αλλά ο κ.Σαμαράς θέλει να αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι είναι ''πολύ σκληρός για να πεθάνει''.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας διανύσει μια πολυετή πολιτική έρημο, μετά την αποτυχία του εγχειρήματος της ΠΟΛ.ΑΝ, κατάφερε να επανέλθει, να κερδίσει την κούρσα της διαδοχής στη Ν.Δ και να γίνει και Πρωθυπουργός, έστω στην πιο δύσκολη και άχαρη πολιτική συγκυρία.
Ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα.