Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ομιλίες του Ν. Λυγερού σε Φλώρινα - Αμύνταιο(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Επιστήμη και Γνώση".
Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.
Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή
«Μαζί στο ΡΙΚ» με την Ελίτα Μιχαηλίδου.
15/01/2014

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Δημήτρης Θωμαδάκης

Πάτρα:...Και το Καρναβάλι αρχίζει! ΔΕΙΤΕ όλο το πρόγραμμα των αυριανών εκδηλώσεων-Ανοιχτά μέχρι το βράδυ τα εμπορικά καταστήματα

Η Πάτρα φορά τα γιορτινά της και δίνει ραντεβού στην πιο μεγάλη ώρα της. Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 στην αφετηρία και όλα είναι έτοιμα για να δοθεί το έναυσμα για τη μεγάλη γιορτή της πόλης.
Το Πατρινό Καρναβάλι προσπερνά προβλήματα, καθημερινά άγχη και δυσκολίες και θέτει σε πλήρη κίνηση τις μηχανές του καλώντας μας όλους να επιβιβαστούμε στο όχημα του για να μας συνεπάρει κάνοντας πράξη την πιο «τρελή» απόδρασή μας από την πραγματικότητα. Όλα συντονίζονται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, τα χαμόγελα ανθίζουν στα πρόσωπα όλων, οι διαθέσεις αλλάζουν και η χαρά κάνει την εμφάνισή της ζεσταίνοντας τις καρδιές μας.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στη Μαγνησία, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας βρεφών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 7 άτομα.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ real.gr

Καραμολέγκος: Με έσωσε η πίστη μου(Βίντεο)

«Όταν ήμουν κλεισμένος στο πορτ μπαγκάζ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα επιβιώσω», είπε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για την απαγωγή του, ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος. «Με έσωσε η πίστη μου. Ήταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις. Εάν δεν έχεις πίστη, δεν μπορείς να το πετύχεις», είπε και πρόσθεσε: «Η δύναμη ψυχής, αυτό με βοήθησε πολύ».

Όπως τόνισε ο κ. Καραμολέγκος μετά την περιπέτεια που έζησε στα χέρια των απαγωγέων, «θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα προς το καλό. Θα προσέξω λίγο περισσότερο και τους δικούς μου και τον εαυτό μου».

ΕΟΠΥΥ: Αποχωρούν από το διάλογο με τον Άδωνι οι γιατροί - Ζητούν την αποπομπή του

Χαρακτηρίζουν τον υπουργό Υγείας απαράδεκτο και καταστροφέα της δημόσιας υγείας.
Tην αποχώρησή τους από τον διάλογο για τον ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά τη ρήξη με την ηγεσία του υπουργείου στη συνάντηση της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των γιατρών του οργανισμού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) σε ανακοίνωσή της, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει απολύτως καμία αλλαγή ως προς ουσιώδη σημεία του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης αρνήθηκε πλήρως να αποδεχθεί ακόμη και τη δηλωμένη πρόθεσή του ενώπιον τους προ τριμέρου να αποδεχθεί πρότασή τους για ύπαρξη κάποιας εύλογης μεταβατικής περιόδου προκειμένου να κάνουν διακοπή ελευθέρου επαγγέλματος, όσοι θα ήθελαν να ενταχθούν στο νέο σύστημα.

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή Τσίπρας: Αδιανόητο να μετακινηθείς στην ΤτΕ - Στουρνάρας: Δεν με αφορούν τα σενάρια

Τσίπρας: «Οδηγός διαπλοκής» η κατάσταση, προανήγγειλε αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Στουρνάρας: «Επί των ημερών μας ξεκίνησε η κάθαρση. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα».Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα εξελίχθηκε στην Βουλή.

Προεδρία Δημοκρατίας: Ο Πρόεδρος θα εξαντλήσει τη θητεία του

Τι απαντά η Προεδρία της Δημοκρατίας μετά την πρωινή αναφορά Τσίπρα στη Βουλή που πυροδότησε εκλογικά σενάρια και την παρερμηνεία των χθεσινών δηλώσεων Παπούλια.«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα εξαντλήσει την θητεία του». Την κατηγορηματική δήλωση έκανε στο www.protothema.gr στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Κάρολο Παπούλια να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Φάκελος με σφαίρες και απειλητικά σημειώματα σε Προβόπουλο-Πρετεντέρη


Φάκελος με σφαίρες και απειλητικά σημειώματα σε Προβόπουλο-Πρετεντέρη
Φακέλους με σφαίρες και απειλητικά σημειώματα έλαβαν σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.
Και στις δύο περιπτώσεις οι φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες των 7,65 χιλιοστών (ίδιο διαμέτρημα έχει το καλάσνικοφ, αλλά οι συγκεκριμένες δεν ήταν αυτού του τύπου) και ένα απειλητικό σημείωμα το οποίο ήταν υπογεγραμμένο από τους «Λαϊκούς Τιμωρούς».
Ο φάκελος που είχε ως παραλήπτη τον κ. Πρετεντέρη εστάλη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ εκείνος με παραλήπτη τον κ. Προβόπουλο  έφτασε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία στο γραφείο του κ. Προβόπουλου και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Πρόστιμα – «φωτιά» για εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ

Πρόστιμα – «φωτιά» για εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ
Φτάνουν έως και 10.000 ευρώ αν ο υπόχρεος πέφτει σε τρίτη κατά σειρά παράβαση
Εξοντωτικά πρόστιμα και τόκους υπερημερίας θα αντιμετωπίζουν από τον Φεβρουάριο επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που υποβάλλουν εκπρόθεσμα τις πάσης φύσεως δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων (ΦΠΑ, ΦΜΥ, Φόρος Ελευθέρων Επαγγελματιών) ή κάνουν λάθη τα οποία διορθώνουν εκπρόθεσμα με τροποποιητικές δηλώσεις.
Τα νέα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο.

Σφαγή στον «πράσινο» ήλιο

Σφαγή στον «πράσινο» ήλιο
-Οι «75» εναντίον των «58» -Νέος πόλεμος στο ραγδαία συρρικνούμενου ΠΑΣΟΚ -Τα «ορφανά» του Κινήματος αναζητούν πολιτική στέγη
Οι «58» δραστηριοποιούνται, οι «11» φωνάζουν και οι «75» διαμαρτύρονται. Τι είναι;
Ο γρίφος αφορά το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που για μια ακόμη φορά μοιάζει με «καζάνι που βράζει».
Μετά την  ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ με την οποία υποδέχθηκε θετικά την πρόταση της κίνησης των «58» για κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές υπό την ονομασία «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη», οι «75» του Μιχ. Καρχιμάκη εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιτίθενται στους «58» αφήνοντας αιχμές για το… παρελθόν ορισμένων στελεχών.

Πρωτοφανές: «Ντελίβερι» φαρμάκων από ταχυδρόμους!

Πρωτοφανές: «Ντελίβερι» φαρμάκων από ταχυδρόμους!
Εναρμονισμένη με τη διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας είναι η πρωτοφανής απόφαση του προέδρου των ΕΛΤΑ, κ. Κωστή Μελαχροινού, να διακινούν φάρμακα οι ταχυδρόμοι από το τέλος Ιανουαρίου.

Η «νέα υπηρεσία» θα εφαρμοστεί αρχικά στην Αττική και θα επεκταθεί στη συνέχεια και στην επαρχία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ, οι πολίτες θα παραδίδουν στον ταχυδρόμο την ιατρική συνταγή, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα παραδίδει τα φάρμακα στον πολίτη και τα χρήματα θα εισπράττονται με αντικαταβολή. Φυσικά, η υπηρεσία δεν θα είναι δωρεάν, αντίθετα θα κοστίζει 3 ευρώ στον ασθενή. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθεί ειδικό τηλεφωνικό κέντρο.

Μικρές απώλειες σήμερα στο Χρηματιστήριο Κύπρου


Λευκωσία: Μικρές απώλειες παρουσιάζει το ΧΑΚ στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί (στις 12:59) στις 108,14 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,76%.

Αντίθετα με τον Γενικό Δείκτη, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 0,54%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευση στις 54,06 μονάδες.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, απώλειες παρουσιάζει μόνο ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,30%.

Ελεγχόμενη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Παρότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η διόρθωση περατώθηκε όσο η αγορά παραμένει εντός του εύρους των 1.256-1.306 μονάδων, είναι εμφανές ότι οι αγοραστές κρατούν τα ηνία σε μια αγορά που δείχνει πως δεν έχει ολοκληρώσει τον ανοδικό κυματισμό της. Τηρουμένων των αναλογιών και με τον γερμανικό DAX σε νέα υψηλά να διατηρεί θετικό κλίμα στις αγορές, το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν έχει προβληματίσει με τη συμπεριφορά του και δείχνει να συσσωρεύει δυνάμεις για την επόμενη κίνησή του.

Οι εναλλαγές θέσεων στα παράγωγα επηρέασαν σήμερα κυρίως τις δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE large Cap 25 και ιδιαίτερα τον ΟΠΑΠ, τη Folli Follie, την Εθνική και νωρίτερα την Coca Cola, με την προσπάθεια εξισορρόπησης να μεταφέρεται σε τίτλους της δεύτερης ταχύτητας από τις οποίες ξεχωρίζουν η MIG,  η Intalot, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ο Μυτιληναίος, η ΕΧΑΕ, κ.ά.

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Οι Έλληνες της Καραμανίας και της Καππαδοκίας


Από τους Έλληνες που συνέρεαν από διάφορα μέρη του εσωτερικού της Μ. Ασίας προς την Κωνσταντινούπολη μέσω Σκουταρίου (συγχρόνως από ότι φαίνεται με Αρμένιους εμπόρους της Ανατολής) οι περισσότεροι ήταν κάτοικοι της Καραμανίας, Καππαδοκίας και του Πόντου.
Οι χώρες αυτές υπήρξαν τα ζωτικά κέντρα του ελληνισμού επί τουρκοκρατίας στην Μ. Ασία, οι κιβωτοί που τον γλύτωσαν από τον μεγάλο κατακλυσμό.
Η φτώχια των κατοίκων των περιοχών αυτών, αλλά και οι επιδρομές των γειτονικών Τούρκων, και γενικά οι επισφαλείς συνθήκες ζωής, για τις οποίες μιλούν ακόμη οι αόριστες κατά τόπους παραδόσεις και οι σωζόμενες πανάρχαιες τρωγλοδυτικές οικήσεις ή καταφύγια

Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα


Ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας διαδραματίζεται στην περιοχή μας χιλιάδες χρόνια πριν.(υπολογίζεται περίπου στο 9000 π.Χ.) Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι η αρχαία Ελληνική εκδοχή του κατακλυσμού που αναφέρεται πολύ πιο μετά, σε παραδόσεις πολλών αρχαίων πολιτισμών