Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Νέες αναγνωρίσεις γενοκτονιών

Του Ν. Λυγερού

Όλο και περισσότερες Πολιτείες της Αμερικής αναγνωρίζουν επίσημα τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων και αυτή η διαδικασία πρέπει να ενισχυθεί για να φτάσουμε και στο εθνικό επίπεδο των ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο νέα βήματα σε αυτήν την πορεία αλλά και παραδείγματα προς μίμηση για τους Ασσύριους και άλλους λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονία. Εξάλλου το ίδιο παράδειγμα ακολουθείται και στην Αυστραλία. Είναι ήδη σημαντικό από μόνο του να πετύχεις μια αναγνώριση ταυτόχρονα όμως είναι και μια συνεχής πίεση προς την ίδια κατεύθυνση που βοηθάει και πρακτικά την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια - Όταν έγινε το απίστευτο

Του Ν. Λυγερού
Παραπονιόμαστε συνεχώς ότι οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό αλλά τι κάνουμε επί του πρακτέου για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση; Πρέπει πρώτα να ξεφύγουμε από την μιζέρια. Πολλοί από τους δικούς μας είναι σε φάση καταστολής γιατί επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα. Άλλοι πίστεψαν στην αλλαγή και τώρα βλέπουν ότι όλα χειροτέρεψαν και ότι ακόμα και στα σημεία που νομίζαμε ότι είχαμε αφήσει τα προβλήματά μας πίσω, αυτά επανέρχονται και μάλιστα με πιο σκληρό τρόπο διότι στο ενδιάμεσο αφήσαμε τα δεδομένα να γίνουν πιο αρνητικά. Άλλοι δεν πιστεύουν σε τίποτα πια γιατί πολύ απλά δεν έχουν προοπτικές στο μυαλό τους.

Μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη: Βρέθηκε μαύρη τρύπα που αντιστοιχεί σε 664 εκατ. ηλιακές μάζες [Φωτό]

Μαύρη τρύπα τεραστίων διαστάσεων, που «ρουφά» ολόκληρους γαλαξίες, ανακάλυψε ομάδα επιστημόνων, ανακοινώνοντας πως ισούται με 664 εκατ. ηλιακές μάζες! Παρ' ότι το απίστευτο αυτό ουράνιο σώμα, οι ιδιότητες του οποίου εξακολουθούν να αποτελούν ένα μεγάλο μυστήριο για τον άνθρωπο, βρίσκεται σε απόσταση 75 εκατ. ετών φωτός από τη Γη, η ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας και παράλληλα ο θαυμασμός της για τη δράση της τεράστιας μαύρης τρύπας, είναι έκδηλη.

Καναδάς: Ορατή από το διάστημα η φωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Απειλεί ολόκληρη πόλη

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί το καταστροφικό της έργο η φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και μερικά 24ωρα στον Καναδά, κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ.

Οι φλόγες είναι ορατές (δείτε εικόνες και βίντεο)
ακόμη και από το διάστημα όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Μέχρι στιγμής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 88.000 κάτοικοι, ενώ ήδη από τη φωτιά έχουν καταστραφεί 1.600 σπίτια, με τις τοπικές αρχές να εκφράζουν φόβους πως δεν αποκλείεται από την πύρινη λαίλαπα να καταστραφεί ολόκληρη η πόλη!

Αγρίεψε ο Λαβρόφ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Για νεοοθωμανικές επιδιώξεις έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός σημειώνοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν είπε κουβέντα για τις 1.800 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου που έγιναν το 2015
Adtech Ad
Ο τουρκικός επεκτατισμός και οι συνεχείς παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο σε συνδυασμό με την ανεκτικότητα των ΝΑΤΟικών δεν μπορεί να οδηγήσουν σε τίποτα καλό, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε εκτενή αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ.

Ο Ερντογάν «έφαγε» τον Νταβούτογλου και κάνει πλάκα - Αφού ο... αρχηγός τον «αποκεφάλισε» με ανάρτηση σε ένα blog

Απόφαση του Νταβούτογλου να γίνει έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ στις 22 Μαΐου είπε ο Τούρκος πρόεδρος - Αποχωρώ αλλά «από εμένα δεν θα ακούσετε κακό λόγο για τον Ερντογάν» δήλωσε ο απερχόμενος Τούρκος πρωθυπουργός
Σε επίδειξη ισχύος προχώρησε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Αχμέτ Νταβούτογλου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δικαίως τον έχουν χαρακτηρίσει ως «σουλτάνο». Μέσα σε πέντε ημέρες υποχρέωσε τον μέχρι πρότινο εκλεκτό του όχι μόνο να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού αλλά και να αποσυρθεί πλήρως από την πολιτική σκηνή. Και μετά από όλα αυτά, μάλιστα, έκανε και πλάκα δηλώνοντας ότι ήταν απόφαση του ίδιου του Νταβούτογλου να «αποστρατευθεί».

Η κυβέρνηση τρέχει να ψηφίσει το ασφαλιστικό μέσα στο Σαββατοκύριακο - Την εισήγηση του Μαξίμου δέχθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων

Για να πάει με ψηφισμένα τα μέτρα στο Eurogroup ο Τσακαλώτος - ΝΔ: Αν δεν μπορούν να περάσουν τα μέτρα, ας παραιτηθούν - Κουτσούμπας: Ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας
Σε χώρο επίδειξης καλής συμπεριφοράς προς την Τρόικα μετατρέπεται για μια ακόμα φορά η Βουλή με εντολή της κυβέρνησης καθώς αποφασίστηκε να ανοίξει η Ολομέλεια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πριν το Eurogroup της Δευτέρας.