Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

Είναι ο τίτλος της επαναστατικής προκήρυξης που κυκλοφόρησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας (σημερινό Ιάσι Ρουμανίας) στις 24 Φεβρουαρίου 1821 και σηματοδότησε την έναρξη της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες.

Η προκήρυξη καλεί όλους τους Έλληνες να ξεσηκωθούν και αναφέρεται στους αγώνες που έκαναν οι ευρωπαϊκοί λαοί για να διώξουν τους τυράννους τους. Ακόμη, διαβεβαιώνει έμμεσα ότι η Ρωσία (η «Κραταιά δύναμις» του κειμένου) θα βοηθήσει την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης (1792-1828), αξιωματικός του ρωσικού στρατού και υπασπιστής του τσάρου Αλέξανδρου Α’, είχε αναλάβει από τις 12 Απριλίου 1820 την ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας, μετά την άρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια. Στα μέσα του ίδιου έτους έλαβε άδεια για λόγους υγείας, προκειμένου να επιδοθεί απερίσπαστος στα νέα του καθήκοντα.

24/2/1994: Σαν σήμερα η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το ημερολόγιο έγραφε 24 Φεβρουαρίου του 1994 όταν η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωνε με φηφισθέν νομοσχέδιο τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και αναγνώριζε ουσιαστικά τη Γενοκτονία των Ποντίων όπως αναφέρει το pontos-news.gr.

Ένα προμελετημένο σχέδιο με το οποίο μεθοδεύτηκε ο ξεριζωμός και η εξολόθρευση χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Βασανιστήρια, πείνα, δίψα, στρατόπεδα θανάτου, τάγματα εργασίας, εξάντληση από κακουχίες, βιασμοί, εκτελέσεις, σφαγές, δολοφονίες. 353.000 ψυχές χάθηκαν, θύματα των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών, στο χρονικό διάστημα από το 1916 έως το 1923. Κι όσους κατάφεραν να επιζήσουν του μαρτυρίου, η Τουρκία με ψεύδη και προβοκάτσιες τους πέταξε στη θάλασσα.

Οι Ρώσοι «χτυπούν» το Μαξίμου – RT: «Ελληνική κόλαση, δέκα χρόνια συνεχούς κρίσης» – Δραματικοί αριθμοί

Σε ένα δημοσίευμα-επίθεση προς τις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις, συμεπριλαμβανομένης της τωρινής, προχώρησε το ρωσικό δίκτυο RT.

Το ρωσικό μέσο παρουσιάζει αριθμούς που αφορούν την οικονομική και κοινωνική παρακμή της χώρας και «ζαλίζουν».
Τα ξένα μέσα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απειλούμενη ελληνική οικονομία μέχρι και σήμερα. Η κυβέρνηση και η κάθε εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψιν τους κινδύνους και να λειτουργεί με βάση το εθνικό, και όχι το κομματικό συμφέρον.

«Βόμβα» Άκαρ: Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο

Σε άκρως ανησυχητικές δηλώσεις προέβη ο Χουλούσι Άκαρ ο οποίος πέρα από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, βάζει στο παιχνίδι και την Κύπρο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς, πολεμικές προετοιμασίες των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, τη στιγμή που ο «Αττίλας» προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στα Στροβίλια. Αυτό όμως είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα καθώς οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν αστάθεια σε όλο το μήκος της γραμμής αντιπαράταξης με νέες σκοπιές και στήσιμο πολυβολείων.

“Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καισάρεια, μετά τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

Εγγραφο- βόμβα του ΕΦΚΑ: Σωρεία λαθών στα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ενα εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», αποκαλύπτει σωρεία λαθών στα ποσά των αναδρομικών που πήραν τον Δεκέμβριο χιλιάδες συνταξιούχοι, απόστρατοι και άλλων κατηγοριών ειδικών μισθολογίων.
Τα πρώτα ευρήματα είναι σοβαρά, σύμφωνα με το έγγραφο, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί η έκταση των λαθών. Εκ των υστέρων, ο ΕΦΚΑ διαπίστωσε από τον έλεγχο ότι άλλοι πήραν παραπάνω αναδρομικά- που θα κληθούν να τα επιστρέψουν- άλλοι λιγότερα και άλλοι τίποτα, παρότι δικαιούνταν επιστροφή από το υπόλοιπο 50% της μείωσης των συντάξεων που είχαν με τις αλλαγές στα μισθολόγια του 2012.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»:

Πρωτοφανές ρεπορτάζ του BBC: Υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα

Ένα ρεπορτάζ, που προκαλεί ερωτήματα και ανησυχία, για τη «μακεδονική μειονότητα» της Ελλάδος δημοσιεύει το BBC. Το ειδησεογραφικό δίκτυο υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη «μειονότητα», μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωριζόταν, καταπιεζόταν, εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος - Τι απαντά η Αθήνα - Οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας
Με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το BBC, με εκτενές δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση, αναφέρεται «στην αόρατη μειονότητα της Ελλάδας». «Με την επικύρωση συμφωνίας για την "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία", η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας», τονίζει χαρακτηριστικά και διερωτάται το λόγο άρνησης αναγνώρισης της «σλαβομακεδονικής μειονότητας».