Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Ύμνος εις την Ελευθερίαν(Βίντεο)

Δείτε και ΕΔΩ

Ποίημα του Διονυσίου Σολωμού (1798-1857), οι δύο πρώτες στροφές του οποίου σε μουσική του Νικολάου Μάντζαρου (1795-1872), αποτελούν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας (1865) και της Κύπρου (1966).
Ο Ύμνος εις την Ελευθερία γράφτηκε από τον 25χρονο Σολωμό στη Ζάκυνθο, πρώτα στα ιταλικά και εν συνεχεία στα ελληνικά, τον Μάιο του 1823, σε μία περίοδο ιδιαίτερης έξαρσης της Ελληνικής Επανάστασης. «…Δε θέλω να περάσει κανενός από το μυαλό πως την ώρα που νικούν οι δικοί μας στο Μαραθώνα, εγώ κάθομαι και τραγουδώ για ένα βοσκόπουλο…» (Ο θάνατος του βοσκού), έγραφε στον φίλο του Γεώργιο Δε Ρώσση την ίδια εποχή.

Η διπλή Σελήνη του Αυγούστου: Πανσέληνος, Σούπερ Μαύρη Σελήνη και Σούπερ Σελήνη

Τα εντυπωσιακά φαινόμενα του φυσικού δορυφόρου της Γης τον φετινό Αύγουστο
Ο Αύγουστος παραδοσιακά είναι ένας μήνας αφιερωμένος στη Σελήνη, καθώς είναι ο μήνας με το πιο κόκκινο φεγγάρι. Συνήθως οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές οπότε υπάρχει περισσότερος χρόνος για να απολαύσει κανείς τα φυσικά φαινόμενα και τις ομορφιές τους.
Φέτος τον Αύγουστο, η Σελήνη θα έχει την... τιμητική της λίγο περισσότερο, καθώς στη διάρκεια του μήνα θα συμβούν διάφορα φαινόμενα που σχετίζονται με το φεγγάρι.

Πολεμικές ιαχές από Ερντογάν – Ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στον Ευφράτη κατά των Κούρδων

Υποστήριξε πως έχουν ενημερωθεί η Ρωσία και οι ΗΠΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μία πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ.
«Εισήλθαμε στην Αφρίν, στην Τζαραμπλούς, στην Αλ-Μπαμπ [συριακές πόλεις], τώρα θα εισέλθουμε και στα ανατολικά του Ευφράτη.  Μοιραστήκαμε αυτές τις πληροφορίες με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Όσο συνεχίζεται η παρενόχληση [από τους Κούρδους] δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Κάναμε υπομονή για καιρό, αλλά η υπομονή μας τελείωσε», συνέχισε.

Δημογραφικό πρόβλημα: Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας

Τι αλλάζει στο επίδομα τοκετού

Mέτρα για τη στήριξη της οικογένειας περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού με τους αρμόδιους του υπουργείου Εργασίας να μελετούν την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής με κίνητρα που θα θεσμοθετηθούν τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews η κυβέρνηση προγραμματίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Σχέδιο για μονιμοποίηση της 13ης σύνταξης - Θα δίνεται σταθερά κάθε Δεκέμβριο

Η «13 σύνταξη» που τόσο πολύ έχει συζητηθεί φαίνεται πως όχι μόνο δεν καταργείται αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει μόνιμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Τη μονιμοποίηση αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, σύμφωνα με το δημοσίευμα ενώ επιθυμία της είναι να καταβάλλεται σταθερά στους συνταξιούχους κάθε Δεκέμβριο, δε θα έχει τη μορφή επιδόματος.
Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα είναι αφορολόγητη και αυξημένη για τους οικονομικά ασθενέστερους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η 13η σύνταξη σύμφωνα με την

Ελλάδα 2021 - Ο Ελληνισμός δεν πεθαίνει - Η ανθρωπιά ως έκφραση της Ανθρωπότητας

Ελλάδα 2021
Του Ν. Λυγερού

Από τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει να ζεις ελεύθερος δύο αιώνες, ενώ έζησες τη σκλαβιά τέσσερις αιώνες. Διότι δεν πρόκειται μόνο για την μνήμη και την ιστορία ενός Έθνους, αλλά και για το μέλλον του. Έτσι το 2021 δεν είναι μόνο μια αναφορά στο παρελθόν, αλλά κι ένας φάρος για τη συνέχεια του Ελληνισμού, αφού αυτός συνεχίζει να προσφέρει σε όλη την Ανθρωπότητα. Δεν ήμασταν μόνο σκλάβοι, αλλά ελεύθεροι πολιορκημένοι που αντιστάθηκαν με την ψυχή τους στη βαρβαρότητα. Με αυτήν την έννοια αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους λαούς της Ανθρωπότητας. Η Ελλάδα του 2021 είναι κάτι περισσότερο από ένας στόχος, διότι ταυτόχρονα είναι ένα όραμα για το πέρασμα δύο αιώνων. Πόσες φορές όλοι πίστεψαν το τέλος του Ελληνισμού, ειδικά αυτοί που θεωρούν ότι η ιστορία πέθανε.