Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Δέος από την ανακάλυψη στην Παναγία Σουμελά: Μυστικό τούνελ οδηγεί σε εκκλησάκι - Στο φως κρυμμένα μυστικά(Βίντεο - Φωτο)

Στο βόρειο μέρος της μονής κάτω από τη σκεπή εντοπίστηκε ένα μυστικό τούνελ το οποίο οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει ώστε τον Αύγουστο του 2018 η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα να ανοίξει και πάλι για το κοινό, ενώ ολόκληρο το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του ερχόμενου έτους.


Την ίδια ώρα οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού μοναστηριού της Ορθοδοξίας έφεραν στο φως ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Hurriyet, στο βόρειο μέρος της μονής κάτω από τη σκεπή εντοπίστηκε ένα μυστικό τούνελ το οποίο οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι.

Ο αστεροειδής… «νεκροκεφαλή» επιστρέφει και περνά «ξυστά» απο τη Γη!

Μπροστά σε μία ακόμη τρομακτική «συνάντηση» βρίσκεται η Γη, καθώς ένας αστεροειδής 700 μέτρων που μοιάζει με νεκροκεφαλή ετοιμάζει την επιστροφή του!

Ο αστεροειδής πέρασε για πρώτη φορά «ξυστά» από τον πλανήτη μας στις 31 Οκτωβρίου 2015 σε απόσταση 499.000 χιλιομέτρων και με ταχύτητα 125.500 χλμ ανά ώρα.
Τώρα φαίνεται ότι επιστρέφει τον Νοέμβριο του 2018, δίνοντας στους επιστήμονες μία ακόμη ευκαιρία να παρατηρήσουν το παράξενο αυτό φαινόμενο.

Η στρατηγική αλλάζει και το παρελθόν

Από το ιατρείο πόνου στην ανθρώπινη ιατρική
Του Ν. Λυγερού


Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, στην Ελλάδα υπάρχουν ιατρεία πόνου που είναι αποτελεσματικά και βοηθούν όντως τους ανθρώπους να μην υποφέρουν. Μάλιστα αυτό γίνεται και στην επαρχία κι ένα από αυτά που καινοτομούν είναι το ιατρείο πόνου της Καρδίτσας. Είχαμε την ευκαιρία να το δούμε επί του πρακτέου στο πλαίσιο του νοσοκομείου. Δυστυχώς αυτά τα ιατρεία και ειδικά τα δημόσια δεν είναι τόσο γνωστά όσο θα έπρεπε από τους ασθενείς και δεν προωθούνται επαρκώς ενώ αντιπροσωπεύουν την ανθρωπιά της ιατρικής.