Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Σπύρος Λούης (1872 – 1940)

Έλληνας μαραθωνοδρόμος. Υπήρξε ο πρώτος αθλητικός θρύλος της νεώτερης Ελλάδας και από τις μορφές των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Ο Σπύρος Λούης γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1872 στο Μαρούσι της Αττικής, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν νερουλάς και ο νεαρός Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διακρίθηκε για την αντοχή του, γεγονός που εξέπληξε τους ανωτέρους του. Θρυλείται ότι έτρεξε από την Αθήνα στο Μαρούσι και τούμπαλιν για να φέρει το πηλήκιο που είχε ξεχάσει στο σπίτι του, ώστε να είναι τέλειος στην αναφορά του τάγματος.

Σαν σήμερα το 1967 καταψύχθηκε ο πρώτος άνθρωπος μετά το θάνατο του - Ποια είναι η κατάστασή του..

Θα καταφέρει άραγε ποτέ ο άνθρωπος να «νικήσει» τον θάνατο ;
Αυτό το ερώτημα απασχολούσε και τον Τζείμς Μπεντφόρντ. Έναν καθηγητή ψυχολογίας που πριν από περίπου 50 χρόνια, στις 12 Ιανουαρίου 1967 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που μετά τον θάνατό του διατηρείται στην κατάψυξη,προκειμένου να αναστηθεί στο μέλλον..

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του 60 ο δρ. Μπεντφορντ διαγνώσθηκε με καρκίνο στα νεφρά και τους πνεύμονες κατάλαβε ότι δεν του μένουν πολλοί μήνες ζωής.

Βόρειος Ήπειρος – Ώρα Μηδέν: Η δημογραφική αποψίλωση, ο εποικισμός και η αρπαγή των ελληνικών περιουσιών ως ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας

Μεγάλη επιτυχία του προσυνεδρίου «Βόρεια Ήπειρος Ώρα Μηδέν»

Το παράρτημα Βορειοηπειρωτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, διοργάνωσε στις 10 Ιανουαρίου 2020. στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών προσυνέδριο με θέμα: «Βόρειος Ήπειρος – Ώρα Μηδέν», «Η δημογραφική αποψίλωση, ο εποικισμός και η αρπαγή των ελληνικών περιουσιών ως ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας».
Σε μία κατάμεστη αίθουσα από Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ΕλληνοΑμερικανούς Ομογενείς, εκπροσώπους της ΑΧΕΠΑ και Έλληνες της Κύπρου έγινε μια τεκμηριωμένη και νηφάλια παρουσίαση του θέματος η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων η ίδρυση παρατηρητηρίου εντός της

Ιράκ: Ρίψη όλμων εναντίον στρατιωτικής βάσης


Επτά όλμοι έπεσαν σήμερα μέσα στην αεροπορική βάση Μπάλαντ του Ιράκ, όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ, και τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την επίθεση, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ δύο στρατιωτικές πηγές.

Οι στρατιωτικές πηγές είπαν πως οι όλμοι έπεσαν στον διάδρομο της βάσης μέσα στη βάση, η οποία βρίσκεται 80 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Εξελίξεις στη Λιβύη: Παραβιάστηκε η κατάπαυση πυρός -Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της συμφωνίας - ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

Μόλις λίγες ώρες φαίνεται ότι κράτησε η εκεχειρία και η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη ανταλλάσσουν κατηγορίες ότι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός που έχουν προτείνει η Τουρκία και η Ρωσία καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας ζήτησαν να τεθεί από σήμερα σε ισχύ κατάπαυση του πυρός, εννέα μήνες και πλέον μετά την επίθεση στην Τρίπολη από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ που εδρεύουν στα ανατολικά της χώρας.

Εγκαταλείπει το Ιράν η μοναδική γυναίκα Ολυμπιονίκης της χώρας - Αιχμηρές κατηγορίες ενάντια στις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας

Η Κίμια Αλιζαντέχ, η μοναδική αθλήτρια του Ιράν που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε χθες (11/01) ότι έφυγε μόνιμα από τη χώρα της, καθώς δεν μπορεί να αντέξει την «υποκρισία» ενός συστήματος, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, «εξευτελίζει» τους αθλητές και τους εκμεταλλεύεται για πολιτικές σκοπιμότητες.
«Να ξεκινήσω με καλησπέρα, αντίο ή συλλυπητήρια;» έγραψε η Ολυμπιονίκης στο λογαριασμό της στο Instagram, καθώς η χώρα της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη κοντά στην Τεχεράνη κατά λάθος από έναν ιρανικό πύραυλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες, κυρίως Ιρανοί και Καναδοί.