Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Αρχύτας ο Ταραντίνος (428-365 π.Χ.)

Ο Έλληνας Επιστήμων, που κατασκεύασε το πρώτο αεριωθούμενο αεροπλάνο στην ιστορία και «έφερε» τη «βιομηχανική» επανάσταση πολύ νωρίτερα από την ώρα που επρόκειτο να γίνει στο μέλλον, έστω και αν έζησε εκατοντάδες χρόνια πριν.

Άγνωστος για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού δεν υπάρχει γι αυτόν αναφορά ούτε στα σχολικά μας βιβλία, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα στην ιστορία της. Αναφερόμενος ως ο τελευταίος των Πυθαγορείων, γεννήθηκε στον Τάραντα το 428πΧ, ενώ σκοτώθηκε σε τραγικό ναυάγιο στην Αδριατική θάλασσα, το 365 πΧ.
Πολύπλευρη προσωπικότητα, εκλέχτηκε 7 συνεχόμενες φορές στρατηγός και ουδέποτε ηττήθηκε σε μάχη. Η διακυβέρνηση του μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μία εφαρμογή της πυθαγόρειας ηθικής στην πολιτεία. Η πολιτεία του Αρχύτα δεν στηριζόταν στην ισότητα των μέτρων και των σταθμών, αλλά στην γεωμετρική ισότητα, που συνδέεται με την δικαιοσύνη και τη λογιστική.

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο καταστρέφει...αεροψεκασμούς(Βίντεο)


Τα chemtrails ως γνωστόν αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη μάστιγα της ανθρωπότητας καθώς είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, ανήμποροι και το ποσοστό θνησιμότητας έχει αυξηθεί αρκετά. Μήπως όμως υπάρχει κάποια ελπίδα;

Πρόσφατα, ένας χρήστης εντόπισε ένα ασυνήθιστο θέαμα κοντά στη γειτονιά του. Όπως ο ίδιος περιγράφει, πρόκειται για ένα παράξενο φωτεινό αντικείμενο το οποίο διέσχιζε τον ουρανό με διάφορες ταχύτητες κατά στη δύση του ηλίου. Στην αρχή νόμισε πως πρέπει να ήταν κάποιο ελικόπτερο ή είδος drone.

ΕΕ σε Τουρκία: Η πόρτα κλείνει αν επανέλθει η θανατική ποινή

Καθώς φωνές στην Τουρκία συνεχίζουν να καλούν σε επαναφορά της θανατικής ποινής, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε, με αφορμή την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, πως η ΕΕ «κρατά το χέρι τεταμένο στην Τουρκία, αλλά η πόρτα θα κλείσει εάν επανέλθει η εσχάτη των ποινών». «Εύχομαι η Τουρκία να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη αντί να απομακρύνεται από εμάς» ανέφερε ο Γιούνκερ.

«Έναν χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η Ευρώπη εξακολουθεί να τείνει το χέρι στην Τουρκία.

Καταστροφές από το πέρασμα της «Μέδουσας» σε ολόκληρη την Ελλάδα - Οι εικόνες θυμίζουν χειμώνα(Βίντεο - Φωτο)

Εικόνες Αποκάλυψης στο Μέτσοβο - Έκλεισε η εθνική Πατρών-Πύργου από την χαλαζόπτωση -Ποτάμια οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης - Προβλήματα σε Σέρρες και Πτολεμαΐδα - Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λάρισα και Αγρίνιο- Φωτιά από κεραυνό στον Κρίνο Αχαϊας
Εικόνες που θυμίζουν φθινόπωρο ή ακόμη και χειμώνα παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της χώρας από το κύμα κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη από το βράδυ του Σαββάτου.

Το κύμα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Μέδουσα» σαρώνει ολόκληρη την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω του πλημμυρισμένους δρόμους, αλλά και πολλές καταστροφές.

Σε κλίμα έντασης ξεκινούν οι γεωτρήσεις στην Κύπρο- Η Γαλλία προειδοποιεί τον Ερντογάν - Διεθνείς συστάσεις στην Τουρκία να αποφύγει ακραίες ενέργειες

Η κάθοδος στην Κύπρο, αύριο Δευτέρα, της υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, δεν είναι άσχετη με το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη της γεώτρησης της TOTALΗ κάθοδος στην Κύπρο, αύριο Δευτέρα, της υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, δεν είναι άσχετη με το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη της γεώτρησης της TOTAL. Στο γεωτρύπανο West Capella μεταφέρθηκαν τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης που επρόκειτο να ξεκινήσει αργά χθες το βράδυ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην ιστοσελίδα μας. Οι ίδιες πηγές μας είπαν ότι δεν αποκλείεται η κ. Παρλί να μεταβεί και στην πλατφόρμα της ΤΟΤΑL, που έχει αναλάβει δράση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Νέος κύκλος για την Κύπρο(Βίντεο)

Tου Ν. Λυγερού


Η άφιξη της πλατφόρμας γεώτρησης West Capella στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ δεν είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας στον τομέα των υδρογονανθράκων αλλά η αρχή της ιστορίας ενός νέου κύκλου για την Κύπρο. Δεν είναι μόνο το ανάλογο από την γεώτρηση του κοιτάσματος Αφροδίτη το 2011 που αποτελούσε μια αλλαγή φάσης για την Κύπρο. Επίσης δεν θα έχουμε τις ίδιες καθυστερήσεις λόγω αδράνειας κυβερνητικών αποφάσεων που έχουν βάλει σε κίνδυνο την όλη αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ.