Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος – Τι είχε πει για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας(Βίντεο)

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 82 ετών ο μεγάλος ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Καργάκος.

Ο Σαράντος Καργάκος γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας.
Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε στα μεγαλύτερα φροντιστήρια των Αθηνών. Δίδαξε επίσης στην Σχολή Πολέμου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στην Σχολή Εθνικής Άμυνας και στην Διακλαδική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Το ρομπότ που θέλει να κάνει τον άνθρωπο… πανίσχυρη μηχανή - Χαρακτηριστικά υπερανθρώπου χαρίζει το CLOi SuitBot(Βίντεο - Φωτο)

Η LG έχει βαλθεί φαίνεται να μετατρέψει τον άνθρωπο σε ασταμάτητη μηχανή παραγωγής με ένα ρομπότ που φοριέται πάνω από τα ρούχα.
CLOi SuitBot το λένε και είναι σχεδιασμένο να κάνει κάθε βαριά χειρωνακτική δουλειά απείρως ευκολότερη. «Ανθρωποκεντρικό φορητό ρομπότ» το αποκαλεί ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας και δεν είναι παρά ένας εξελιγμένος εξωσκελετός που «υποστηρίζει και ενισχύει τα πόδια του χρήστη».
Ο στόχος είναι οι εργάτες των εργοστασίων και όσοι κάνουν χειρωνακτικές εργασίες που απαιτούν μυϊκή δύναμη, απλοποιώντας κατά πολύ το έργο τους, καθώς παρέχει ασύγκριτη δύναμη και ευκινησία στα κάτω άκρα.

Ορκίστηκε ως νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε ως νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ Nαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ.Αποστολάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου και εν συνεχεία υπέγραψε το Πρωτόκολλο διορισμού του.
Ακολούθησαν οι εθιμοτυπικές φωτογραφίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καθώς και με την σύζυγο και τον γιο του κ. Αποστολάκη, που παρέστησαν κατά την τελετή ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παρέμβαση Μόσχας για Σκοπιανό: «Να εξεταστεί το ζήτημα από το ΣΑ του ΟΗΕ» – «Ο Ελληνικός λαός δεν στηρίζει την Συμφωνία»

Το Κρεμλίνο λαμβάνει θέση πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο για τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στα Βαλκάνια και ειδικότερα στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την εκτίμηση της Μόσχας ότι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών μετέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Βγήκαν τα αποτελέσματα από το Χημείο: Τι ήταν τελικά η ύποπτη σκόνη στους φακέλους - ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Καμία άλλη επικίνδυνη ύλη, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο αρχικό δείγμα, δεν ανίχνευσε το Γενικό Χημείο του Κράτους, στους 31 ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της επικράτειας και στη Μόρια.
Σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στο σύνολο των δειγμάτων (31 φάκελοι), από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Το πόρισμα αναφέρει ότι «δεν εντοπίστηκε σε κανένα φάκελο σκόνη ή άλλες ουσίες, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

Δεν υπάρχει πια Κυβέρνηση και Συγκυβέρνηση

Του Ν. Λυγερού

Επιτέλους εμφανίστηκε η διαχωριστική γραμμή που υπήρχε μεταξύ της Κυβέρνησης και της Συγκυβέρνησης. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στα Σκόπια για τις συνταγματικές τροπολογίες, μόνο μερικές μέρες άντεξε η συμμαχία σε επίπεδο εξουσίας. Η κόκκινη γραμμή ερμηνεύτηκε με διαφορετικό τρόπο από την κυβέρνηση και τη συγκυβέρνηση. Αυτή η αλλαγή φάσης προκαλεί το πρόβλημα της δεδηλωμένης και απαιτεί τελικά αυτό που ήθελε να αποφύγει η εξουσία, την ψήφο εμπιστοσύνης που δεν θα είναι τελικά ψήφος ανοχής. Έτσι ξαναμπαίνουμε στο πλαίσιο της πλειοψηφίας με τους 151