Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στα ελληνικά Δικαστήρια ξανά η υπόθεση της Helios

Λευκωσία: Στην Αθήνα παίζεται σήμερα Δευτέρα, η δεύτερη πράξη της ποινικής υπόθεσης της τραγωδίας της Helios, με τους τέσσερις καταδικασθέντες να έχουν ασκήσει έφεση. Από την απόφαση του δικαστηρίου θα εξαρτηθεί κατά πόσον τέσσερις «κεφαλές» της Helios θα καταλήξουν στη φυλακή ή θα διαφοροποιηθεί η πρωτόδικη απόφαση της 10ετούς φυλάκισης. Η έφεση των τεσσάρων είναι ορισμένη στο Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Η έφεση που άσκησαν οι Δημήτρης Πανταζής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Helios, Γιώργος Κικκίδης, διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων, Γιάνκο Στοΐμένοφ, αρχιπιλότος της Helios, καθώς επίσης και ο μηχανικός της εταιρείας την ημέρα της μοιραίας πτήσης, Άλαν Ιργουιν, είναι ορισμένη στο Β' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Πληρωμένοι δολοφόνοι οι τρεις Ελλαδίτες που συνελήφθηκαν στην Αγία Νάπα

Λάρνακα: Με αποστολή τη δολοφονία Κύπριου στην Αγία Νάπα έφθασαν στις 6 Σεπτεμβρίου στην Κύπρο οι τρεις Ελλαδίτες, που συνελήφθηκαν το βράδυ της Κυριακής από την Αστυνομία, η οποία βρήκε στην κατοχή τους δύο έμφορτα πιστόλια και αριθμό σφαιρών.

Εγκέφαλοι της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ένας από τους υπόπτους, είναι ένας Ελλαδίτης και ένας Κύπριος, τα στοιχεία των οποίων δεν γνωρίζουν.

Άλμα 7,46% στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Αλμα πέραν του 7,40% καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας την πορεία των μεγάλων κερδών που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή.

Ωθούμενος από τα μεγάλα κέρδη κατά πρώτο λόγο στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής κατά δεύτερο, ο Γενικός Δείκτης (στις 13:04) τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 104,83 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 7.46%. Ανοδο σε ποσοστό 6,64% παρουσίαζε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος βρισκόταν στις 41,59%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στις 814.252 ευρώ.

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χ.Α. - "άλμα" 10% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας «βλέπει» επίπεδα άνω των 720 μονάδων, ενισχυμένος νωρίτερα σε ποσοστό έως και άνω του 5%..

Στον «απόηχο» των επαφών των τριών πολιτικών αρχηγών και εν αναμονή της νέας τους συνάντησης εντός της εβδομάδας, στο κλίμα που διαμορφώνουν οι επαφές του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα αλλά και εν αναμονή των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού τόσο με την τρόικα όσο και (αύριο) με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, η ελληνική αγορά δείχνει ικανή να διατηρήσει το ανοδικό momentum των τελευταίων ημερών.

Και αυτό, μετά από τέσσερις διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 7,96%. 

Η Ρωσία επιστρέφει στην διεκδίκηση της Παγκόσμιας Νήσου - "Βλέπει" και Ειρηνικό!

Για την μεγάλη στροφή στην "πίσω αυλή της Ευρασίας" ετοιμάζεται η Ρωσία με το κέντρο βάρους της οικονομικής ανάπτυξης να μετατοπίζεται στην αχανή και παντελώς αναξιοποίητη ρωσική Άπω Ανατολή, μία κίνηση που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στον αγώνα για επικράτηση στην Ευρασιατική Περιφέρεια που κατά τα δυτικά think tank κρίνει και την γεωστρατηγική κυριαρχία στον πλανήτη, της Παγκόσμιας Νήσου κατά τον Χάντινγκτον.
Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ ανακοίνωσε χθες ότι η Μόσχα προτίθεται σε 5-10 χρόνια να μετατρέψει την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού στον κεντρικό εμπορικό της εταίρο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπερκεράσει την ΕΕ, με την οποία σήμερα πραγματοποιείται πάνω από το μισό του όγκου των εμπορικών συναλλαγών.

Κεραυνοί από Άγιο Όρος κατά ΥΠΕΞ για χριστιανούς Συρίας: "Είναι υπηρέτης ξένων"!


Κεραυνοί από το Άγιο Όρος κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου λόγω των δηλώσεων στις οποίες προέβη την Παρασκευή το βράδυ μετά από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που διεξήχθη στην Πάφο κατά του καθεστώτος Άσαντ και υπέρ των ισλαμιστών που στηρίζονται από την Τουρκία και τους δυτικούς, που σφαγιάζουν χριστιανούς.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο "Αγιορείτικο Βήμα" το οποίο θεωρείται ότι απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις των ισχυρών Μονών του Αγίου Όρους ο μοναχός Παϊσιος από το κελί των Σαββαίων στη Καψάλα του Αγίου Όρους:

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων
Με απεργίες εργαζομένων διαφόρων κλάδων ξεκινά η εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν αποφάσεις και πολλών ακόμα σωματείων για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα νέα μέτρα λιτότητας.
Την αρχή έκαναν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι προχώρησαν σε νέα επίσχεση εργασίας. Τη στάση τους θα επανεξετάσουν την Τετάρτη. Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για την ιδιωτικοποίησή του.

Ποιοι ακολουθούν τον Λοβέρδο στη νέα κίνηση

Ποιοι ακολουθούν τον Λοβέρδο στη νέα κίνηση
Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους Φλωρίδης, Ραγκούσης, θετικός ο Πάγκαλος, επιφυλακτική η Διαμαντοπούλου. Νέα στελέχη και βουλευτές στρατολογεί ο Μόσιαλος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πέρασε οριστικά το Ρουβίκωνα.
Το βιβλίο του, υπό τον τίτλο «Νέα Πολιτική Ανόρθωση», αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της νέας πολιτικής κίνησης που φιλοδοξεί να εκφράσει τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας και να αναγεννήσει την Κεντροαριστερά.
Ο κ. Λοβέρδος προχωρά σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και τον πρώην στενό φίλο του κ. Βενιζέλο, τρεις μόνο μήνες μετά τις εκλογές. Ο πρώην Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί απολίθωμα ενός πολιτικού συστήματος που έχει καταρρεύσει και βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης και εξαφάνισης.

«Ζόρικη» γύρισε η Τρόικα και ζητά απολύσεις

Δύσκολο και «ζόρικο» χαρακτήρισε το κλίμα των συζητήσεων με την Τρόικα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στη χθεσινή σύκεψη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι ελεγκτές της τρόικας «επιμένουν να μη δέχονται τα μέτρα που αφορούν στην αναδιάρθρωση του κράτους, ενώ εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να τα δεχτούν».

Πάντως την Παρασκευή, ακόμα κι αν δεν έχουν ανακοινωθεί στο εσωτερικό τα μέτρα, θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα σχέδιο ολοκληρωμένο στο Eurogroup για να δείξουν πώς προχωρά η αξιολόγηση της χώρας μας, ανέφερε ο ίδιος παράγοντας, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες πως οι απεσταλμένοι των δανειστών έθεσαν ξεκάθαρα και θέμα απολύσεων στο δημόσιο.

Έγδυσε ανήλικο επειδή είχε στη μπλούζα του την ελληνική σημαία!

Η θέα της ελληνικής σημαίας και του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα στην μπλούζα ενός ανήλικου αγοριού… «ερέθισε» έναν 35χρονο αντιεξουσιαστή, που δεν δίστασε να αναγκάσει το 12χρονο παιδί να… γδυθεί σε κεντρική πλατεία της Λάρισας!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο 12χρονος έκανε βόλτα στην πλατεία μαζί με έναν φίλο του. Όταν το παιδί είδε τον 35χρονο να έρχεται οργισμένος προς το μέρος του και να του ζητά επιτακτικά να βγάλει αμέσως τη μπλούζα, τα έχασε και δεν τόλμησε να αντιδράσει, Έβγαλε την μπλούζα και αναγκάστηκε να επιστρέψει ημίγυμνος στο σπίτι του με δάκρυα στα μάτια!

"Πόλεμος" Δένδια-Χ.Α

Mε αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με μέλη της Χρυσής Αυγή (Καλαμάτα, Ραφήνα, Μεσολόγγι), ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συγκάλεσε το πρωί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Ν. Παπαγιαννόπουλο.
Ο υπουργός ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων στη Ραφήνα, που θυμίζουμε πως δημοσιοποίησαν τα μέλη της Χ.Α. από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, αναπαράγοντας μάλιστα βίντεο.
Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ δε, έθεσε σε διαθεσιμότητα την διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας για ελλιπή επιχειρησιακή διαχείριση στο περιστατικό, ενώ διατάχθηκε και ένορκη διοικητική εξέταση.

Αυτά δηλώνουν στην εφορία οι σταρ

Από το enikos.gr

 Μεγάλες διαφορές παρουσιάζουν τα εισοδήματα που δηλώνουν μεγάλα ονόματα της νυχτερινής Αθήνας, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα, μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα που εμφάνισαν την Πέγκυ Ζήνα και τον σύζυγό της να φοροδιαεύγουν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες εμφανίζονται να είναι ο Γιάννης Πλούταρχος με 667.121 ευρώ το 2008 και 822.059,43 το 2009 και ο Πασχάλης Τερζής που δήλωσε 609.355 ευρώ το 2008 και 472.613 ευρώ το 2009. Ακολουθεί ο Νότης Σφακιανάκης με δηλωθέν εισόδημα 262.995 το 2008 και 375.670 ευρώ το 2009, αλλά και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας περίπου ένα εκατ. ευρώ.

Πρώτος στόχος η τρόικα, μετά ο πρωθυπουργός

Του  Βασίλη Σκουρή από το real.gr

Περισσότερο την τρόικα και λιγότερο τον πρωθυπουργό έχουν ως αποδέκτη τα μηνύματα που απέστειλαν μετά τη συνάντηση των αρχηγών ο Ευ. Βενιζέλος και-κυρίως- ο Φώτης Κουβέλης, με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς να εμμένουν στις προτάσεις τους για δικαιότερα μέτρα. Ο φόβος, μάλιστα, των κοινωνικών αντιδράσεων ιδίως μετά την απόφαση της τρόικας να απορρίψει μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ και να ζητήσει εκ νέου απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων, εμφάνισε δημοσίως τους Προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πιο ήπιους έναντι του πρωθυπουργού απ’ ότι εμφανίστηκαν - ιδίως ο Ευ. Βενιζέλος - το προηγούμενο διάστημα.

Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

Του Κωνσταντίνου Ρομποτή από το real.gr

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας». Αυτό τόνισε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αμέσως μετά τη, διάρκειας 2,5 ωρών, συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα, Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Ματίας Μορς από την Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες οι δύο πλευρές εξέτασαν τη λίστα με τα μέτρα για τη διετία 2013/14 που έχουν καταρτίσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και οι συνεργάτες του. Συνολικά μάλιστα το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε στους ελεγκτές εναλλακτικά σενάρια με μέτρα το συνολικό ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 17 δισ. ευρώ ώστε οι δύο πλευρές να καταλήξουν στην οριστικοποίηση του πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ.