Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στα ελληνικά Δικαστήρια ξανά η υπόθεση της Helios

Λευκωσία: Στην Αθήνα παίζεται σήμερα Δευτέρα, η δεύτερη πράξη της ποινικής υπόθεσης της τραγωδίας της Helios, με τους τέσσερις καταδικασθέντες να έχουν ασκήσει έφεση. Από την απόφαση του δικαστηρίου θα εξαρτηθεί κατά πόσον τέσσερις «κεφαλές» της Helios θα καταλήξουν στη φυλακή ή θα διαφοροποιηθεί η πρωτόδικη απόφαση της 10ετούς φυλάκισης. Η έφεση των τεσσάρων είναι ορισμένη στο Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Η έφεση που άσκησαν οι Δημήτρης Πανταζής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Helios, Γιώργος Κικκίδης, διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων, Γιάνκο Στοΐμένοφ, αρχιπιλότος της Helios, καθώς επίσης και ο μηχανικός της εταιρείας την ημέρα της μοιραίας πτήσης, Άλαν Ιργουιν, είναι ορισμένη στο Β' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.


Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει, τον περασμένο Απρίλιο, ως ένοχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από ενσυνείδητη αμέλεια, σε αντίθεση με το Κακουργιοδικείο της Κύπρου που τους αθώωσε μαζί με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Helios, Αντρέα Δράκο.

Μάλιστα, το δικαστήριο στην Αθήνα είχε απορρίψει την εισήγηση του εισαγγελέα για μετατρέψιμη ποινή και δέσμευσε τους τέσσερις με εγγύηση 10.000 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελευθέροι.

Η αρχική ποινή τους ήταν 123 χρόνια φυλάκισης, ωστόσο συντμήθηκε στα δέκα.

Στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», βρίσκονται και συγγενείς των θυμάτων, μετά από κλήση που πήραν από το Εφετείο Πλημμελημάτων για να παραστούν στη διαδικασία και αν χρειαστεί να καταθέσουν.

Οι δικηγόροι των τεσσάρων υποστηρίζουν ότι κακώς κρίθηκαν καταδικαστέοι και θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την απόφαση.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου