Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων
Με απεργίες εργαζομένων διαφόρων κλάδων ξεκινά η εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν αποφάσεις και πολλών ακόμα σωματείων για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα νέα μέτρα λιτότητας.
Την αρχή έκαναν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι προχώρησαν σε νέα επίσχεση εργασίας. Τη στάση τους θα επανεξετάσουν την Τετάρτη. Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για την ιδιωτικοποίησή του.

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα προχωρεί η ΠΟΣΔΕΠ, το συνδικαλιστικό όργανο του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού των ΑΕΙ, με προοπτική κλιμάκωσης ενάντια στις περικοπές των μισθών τους, που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και το 30%. Από τη μεριά τους, οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν από σήμερα πενθήμερη αποχή.
Την απεργιακή «σκυτάλη» παίρνουν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Επίσης, από 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
Την Τετάρτη απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές, στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία την ίδια ημέρα, ενάντια στη συμφωνία των εργοδοτών του κλάδου να εφαρμόσουν μειώσεις μισθών κατά 15%.
Κλειστοί θα είναι και οι Δήμοι την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς η ΚΕΔΕ αποφάσισε διήμερη κινητοποίηση στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εφοριακοί, οι οποίοι την Πέμπτη 13/9 πραγματοποιούν στάση εργασίας, ενώ για τις 28/9 έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία.
Από τις 17 έως 22 Σεπτεμβρίου δικαστές και εισαγγελείς θα πραγματοποιούν διακοπή εργασίας από τις 11 πμ έως τη λήξη της βάρδιας.
Τέλος, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα για την οργάνωση γενικής απεργίας, ώστε να καταδικαστούν τα σκληρά μέτρα από το σύνολο των εργαζομένων. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις και συσκέψεις σωματείων με στόχο την προετοιμασία της απεργίας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου