Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΕΦΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1912(ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΕΦΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1912
'ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ'' | ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΕΞH.

Θηριωδίες Τούρκων στον «Αττίλα»: Λοχαγός καυχιόταν ότι ήπιε το αίμα ενός παιδιού Ελληνοκύπριου

Ιστορίες τρόμου που κάνουν ακόμα και τους Τούρκους που τις διηγούνται να ξεσπούν σε κλάματα

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αποφάσεις για αποζημιώσεις στις οικογένειες των αγνοουμένων από την Τουρκία, που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 2014 εναντίον της Αγκυρας. Το ποσό 90 εκατ.ευρώ πρέπει να πληρώσει η Αγκυρα για μία από τις πολλές πληγές που άφησε ο Αττίλας στην Κύπρο και ακόμα αιμορραγούν.
Τα βασανιστήρια και οι βιασμοί που πραγματοποίησαν οι τούρκοι στρατιώτες τόσο εναντίον ελληνοκυπρίων όσο και τουρκοκυπρίων που αντιστέκονταν ακόμα στοιχειώνουν το νησί και οι διηγήσεις προκαλούν τρόμο. Διοικητής στρατοπέδου έφτασε να λέει ότι ήπιε ακόμα και το αίμα ελληνοκύπριου παιδιού όταν του έκοψε το κεφάλι… Ιστορίες βιασμών και βασανιστηρίων που ακόμα και οι τούρκοι στρατιώτες που ήταν μπροστά κλαίνε όταν τις διηγούνται.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατεβαίνει στην Αθήνα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα.
Τη συμμετοχεί τους έκαναν γνωστή σε δηλώσεις τους, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικής της πίτας.

Παραιτήθηκε από τους ΑΝ.ΕΛ. η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (17/01/2019) η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η κυρία Χρυσοβελώνη ανακοίνωσε την απόφασή της, μέσως επιστολής της στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καμμένο.
Στην επιστολή της, η υφυπουργός αφήνει βαρύτατες αιχμές για τη συμπεριφορά του κ. Καμμένου απέναντι τόσο στην ίδια όσο και κατά των συναδέλφων της στο κόμμα.
«Από σήμερα παύω να αποτελώ μέλος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στην Αθήνα το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα - «Καθαρά συμβουλευτικός» ο χαρακτήρας της αποστολής τονίζει ο Τζ. Ράις

Καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα θα έχει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα πραγματοποιήσει την πρώτη διαβούλευση με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της νέας περιόδου της μεταπρογραμματικής εποπτείας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου, Τζέρι Ράις, η αποστολή του ΔΝΤ θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές προοπτικές, τους δημοσιονομικούς κινδύνους, αλλά και την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό(Βίντεο)

Συνέντευξη Ν. Λυγερού 
για το Προσύμφωνο των Πρεσπών 
στο Hellas FM με τον Δ. Φιλιππίδη, 
16/01/2019

Τελείωσε η παράσταση των 151 - Φτάνει πια με την Αριστερά και τη Δεξιά

Τελείωσε η παράσταση των 151
Του Ν. Λυγερού

Επιτέλους τελείωσε η παράσταση των 151 και μπορεί πλέον να αρχίσει ο σοβαρός αγώνας, γιατί δεν θα έχουμε πια ούτε τους πολιτικούς ούτε τους δημοσιογράφους ότι μπορεί στη συνέχεια να ψηφίσουν και διαφορετικά. Όλες οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει και μπαίνουμε τώρα στην τελική φάση που αφορά αποκλειστικά στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, όπου ο καθένας ξέρει ποιες είναι οι ευθύνες του, όχι μόνο για το όνομα της Μακεδονίας αλλά για το ίδιο το μέλλον της Ελλάδας. Διότι αυτό είναι το διακύβευμα. Όσο διπλωματικά και με όποιους