Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Αρχαία Ολυμπία: Η βροχή αποκάλυψε ένα υπέροχο αρχαιολογικό εύρημα (Φωτογραφία, Βίντεο)

Τυχαία αποκάλυψη χάλκινου ειδωλίου ταύρου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας.   

Στο φως του ήλιου της Ολυμπίας ήρθε ένα χάλκινο ειδώλιο ταύρου, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που διενεργούσε ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από στελέχη Κεντρικών Υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. 

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το μικρό, ακέραιο ειδώλιο εντοπίστηκε χάρις στην παρατηρητικότητα της αρχαιολόγου Ζαχαρούλας Λεβεντούρη πλησίον του Ναού του Διός στην Ιερή Άλτη της Ολυμπίας, καθώς το ένα κέρατό του εξείχε από την επιφάνεια του εδάφους, έπειτα και από τις πρόσφατες, έντονες βροχοπτώσεις. 

Χυδαία προπαγάνδα κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών !

Μονάδες του ελληνικό λιμενικού απόψε χτύπησαν 7 μετανάστες, πήραν τα υπάρχοντά τους, τους έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες και τους πέταξαν στο θάνατο χωρίς βάρκα και σωσίβια.


Η ακτοφυλακή μας στις 2:55 διέσωσε δύο μετανάστες ενώ έφτασε και σε ένα πτώμα.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.

Ερντογάν: "Ελλάδα και Κύπρος προκαλούν" - Τι είπαν Μισέλ- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί ανοιχτά και η Ε.Ε. παρακαλεί να μην κλιμακώσει τις εντάσεις...

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχαν οι επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης δεν παρέλειψε να τονίσει πως «Αθήνα και Ελληνοκύπριοι» προκαλούν και επιτίθενται.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Όλα τα νέα μέτρα του lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 – Κωδικός 6 χωρίς… αυτοκίνητο – Ανοίγουν τα κομμωτήρια -Τέσσερα δωρεάν rapid test τον μήνα για κάθε πολίτη

Η κυβέρνηση έπειτα από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων αποφάσισε την χαλάρωση του lockdown, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου στις 06.00 το πρωί, ισχύουν τα εξής:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία από τις 21.00 το βράδυ μέχρι το πρωί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα