Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Συγκλονίζει η ελληνική επιγραφή (ἅπαξ ποιούμενον) στο μουσείο της Ferrari(Βίντεο)

Στο Μουσείο της γνωστής και σπουδαίας αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari, στην ιταλική πόλη Maranello, εκθέτει μεταξύ άλλων και αυτό το αυτοκίνητο της Ferrari, το F12 TRS.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι στο χώρο έκθεσης του αυτοκινήτου, επέλεξαν ελληνική πολυτονική γραφή, για να πλαισιώσουν το σπουδαίο αυτοκίνητο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ, «ΕΛΛΗΝΕΣ GE…ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΡΕΣ!!!» (Βίντεο)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Πήραμε από ένα αναγνώστη της ιστοσελίδας μας την πράγματι πρέπουσα απάντηση στο τουρκικό βίντεο που προσπαθεί να ξευτιλίσει τους Έλληνες τσολιάδες της προεδρικής φρουράς αντιπαραβάλλοντας τους με τους Τούρκους φρουρούς του μαυσωλείου του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.
Σας το παρουσιάζουμε γιατί πραγματικά αξίζει.
Αφιερωμένο στους «φίλους» μας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου!

ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΠΟΛΗΣ, (Φωτογραφίες)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Τούρκοι όταν αντίκρισαν τα πρώτα ίχνη ενός βυζαντινού ελληνορθόδοξου νεκροταφείου που αναδύθηκε τελείως αναπάντεχα σε ένα από τους ποιο κεντρικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης.


Όπως αναφέρεται, κατά την διάρκεια εργασιών αναπαλαίωσης ενός ιστορικού κτιρίου της Κωνσταντινούπολης συγκεκριμένα το κτίριο Casa Garibaldı που βρίσκεται στον κεντρικό δόμο İstiklal Caddesi, άρχισαν να αναδύονται κάτω από το έδαφος τάφοι από τον τέταρτο μ. Χ. αιώνα και ανθρώπινοι σωροί 1600-1800 ετών σε καλή κατάσταση από ένα όπως φαίνεται κεντρικό ελληνορθόδοξο χριστιανικό νεκροταφείο που βρίσκονταν επί αιώνες θαμμένο κάτω από τα θεμέλια αυτού του κτιρίου.

Τούρκος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να αγοράσει ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι;

Προπαγανδίζουν οι Τούρκοι ή μας τρολάρουν; Συγκεκριμένα ο νέος ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali, δια μέσου του διευθυντού μάρκετινγκ του καναλιού Ali Cemal Karabudak, δήλωσε ευθαρσώς πως: «έχουμε 2 εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας!».
Δείτε τι γράφουν οι Τουρκικές ιστοσελίδες:

Χανς Βέρνερ Ζιν: "Τα πλεονάσματά μας θα διαλύσουν την ευρωζώνη και οι οικονομίες των Γερμανών καταθετών θα χαθούν" - TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το  pronews

"Απειλούνται οι καταθέσεις των Γερμανών πολιτών από τα ίδια τα γερμανικά πλεονάσματα, καθώς προκαλούν ελλείμματα στην Νότια Ευρώπη, που θα διαλύσουν την Ευρωζώνη" δήλωσε ο διευθυντής του IFO του Μονάχου, Χανς Βέρνερ Ζιν, που αποτελεί τον επίσημο οικονομικό σύμβουλο της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αγρότες: Έκλεισε επ' αόριστον το μπλόκο στον Προμαχώνα - Πάνω από 8.000 τα παρατεταγμένα τρακτέρ

Αιφνιδιαστική αλλαγή στα μπλόκα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και προετοιμάζονται για την αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη - «Βραχυκύκλωμα» στην κυβέρνηση από τις πιέσεις
Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες στις θέσεις τους, αντίθετα προετοιμάζουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους κι ενώ αύριο συγκαλείται στη Θεσσαλονίκη η πανελλαδική σύσκεψή τους για την οργάνωση των επόμενων κινήσεών τους. Τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού, αλλά και στα τελωνεία, υπερβαίνουν πλέον τα 8.000.

Τελεσίγραφο στην Ελλάδα για τους μετανάστες - Οδηγίες Γιούνκερ για «de facto» εξαίρεση της χώρας από τη Σένγκεν - Για διορία έξι εβδομάδων γράφουν οι Times

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, με επιστολή του προς τον Σλοβένο πρωθυπουργό, ενθαρρύνει και «κατευθύνει» την αποστολή ευρωπαϊκού στρατού στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα - Απειλή διετούς «καραντίνας» για την Ελλάδα - Με ποιον μηχανισμό θα βρεθεί εκτός Σένγκεν, εάν κριθεί ότι δεν κάνει αρκετά για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
Νέα αυστηρή προειδοποίηση και διορία έξι εβδομάδων για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές, αναμένεται να δώσουν σήμερα στη χώρα μας Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία και Δανία, κατά την σημερινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το ζήτημα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθεί ιδιότυπη διετής «καραντίνα» στην χώρα μας, που ουσιαστικά θα τεθεί εκτός Σένγκεν.