Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Γεώργιος Σουρής (1853 – 1919)

Έλληνας σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του, κυρίως χάρη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ο Ρωμηός, την οποία εξέδιδε από το 1883 έως το 1918.
Ο Γεώργιος Σουρής γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Φεβρουαρίου 1853. Ο πατέρας του με καταγωγή από τα Κύθηρα ήταν έμπορος (η μητέρα του καταγόταν από τη Χίο) και τον προόριζε για κληρικό, αλλά για οικονομικούς λόγους αναγκάστηκε να τον στείλει υπάλληλο στο κατάστημα ενός Έλληνα σιτεμπόρου στο Ταϊγάνιο (Ταγκανρόγκ) της Ρωσίας. Ήταν πάντα αφηρημένος γιατί δεν του άρεσε το εμπόριο και γέμιζε τα κατάστιχα με στίχους που έγραφε κρυφά.

Από 6 στα 12 ΜΙΛΙΑ! Τι σημαίνει η επέκταση στο Ιόνιο, το μήνυμα σε Τουρκία και Συμμάχους

Εκτίμηση της κατάστασης όσο πιο σύντομα γίνεται...
 
Η απόφαση επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια προετοιμάζει το έδαφος για οριστική διευθέτηση των ορίων στο Ιόνιο Πέλαγος και στέλνει μήνυμα στην Τουρκία αλλά και στους Συμμάχους μας, οι οποίοι επιδεικνύουν χλιαρή αντίδραση απέναντι στον Ενρτογάν.

Αρχικά, ας θυμηθούμε εν συντομία τι είναι χωρικά ύδατα και σε τι διαφέρουν από την ΑΟΖ:

Οι κινήσεις της Ελλάδας δεν εξόργισαν μόνο την Τουρκία – Δείτε ΟΛΟΙ το ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ιδού οι φιλότουρκοι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Τα βήματα της Ελλάδας, με τελευταίο την επέκταση των ναυτικών μιλίων από 6 στα 12 με αρχή το Ιόνιο, δείχνουν να μην εξοργίζουν μόνο την Τουρκία, αλλά και κάποιους διεθνιστές, οι οποίοι βρίσκονται στα «σπλάχνα» της Δύσης.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, απευθυνόμενος στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, έδειξε μπροστά στις κάμερες πως στηρίζει στην Τουρκία, καθώς δήλωσε πως «Η Τουρκία είναι εκνευρισμένη με την συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο» χωρίς να πάρει την πρέπουσα θέση, δηλαδή αυτή της νομιμότητας. Πως η Ελλάδα ακολουθεί τον νόμιμο δρόμο. «Οι Τούρκοι θεωρούν πως οι Έλληνες είναι αναξιόπιστοι», συμπλήρωσε.

Jerusalem Post: Οι ΗΠΑ αλλάζουν πολιτική μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τη Χαμάς

Για αλλαγή στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Τουρκίας, κάνει λόγο η Jerusalem Post, μετά την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμεντ όπου δηλώνει τη σαφή εναντίωσή του στην πρόσφατη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ηγεσία της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη [Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ].
Η ισραηλινή εφημερίδα επισημαίνει ότι η ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ καταδίκασε τη συνάντηση Ερντογάν-Χαμάς την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αναχωρούσε από το Ισραήλ με προορισμό το Σουδάν.

Η Airbus συντηρεί τα μεταγωγικά αεροσκάφη των Τούρκων με τα οποία “σπάει” το εμπάργκο στη Λιβύη!

Από το  militaire

Η Airbus συντηρεί τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν πτήσεις με προορισμό τη Λιβύη, παρά το εμπάργκο του ΟΗΕ. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της  έρευνας του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (ARD) του Μονάχου, του περιοδικού Stern, του Γραφείου Ερευνών Lighthouse Reports και άλλων μαζικών μέσων ενημέρωσης.
Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά σχέδια εξωτερικής πολιτικής της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Ειδικότερα ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας έχει θέσει τη διαμεσολάβηση στον

Πάφος: Δείτε τα F16 της Ελλ. Πολεμικής Αεροπορίας- «Θα έρθουν καλύτερες μέρες»(Βίντεο)

Βίντεο με μαχητικά F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που προσγειώνεται στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο τέως Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Λεοντάρης.

Το βίντεο του Στρατηγού Λεοντάρη συνοδεύεται από το πιο κάτω σχόλιο:
«..ήρθε η ώρα....εύχομαι να μην ήταν η ανάγκη. Ελληνικά F-16 ( μετά τα RAFALE), στην ΑΒΑΠ. Το όραμα, το όνειρο, η υπομονή, η επιμονή και η προσήλωση στο σκοπό ....θα φέρουν και τα "χαμόγελα". Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦ.....απολαύστε το.... δε μπορεί θα έρθουν και καλύτερες μέρες..»

Αληθινά άθλιοι οι Τούρκοι… Έκοψαν το νερό στους Κούρδους της Συρίας

Μπροστά στο σπίτι της στη βορειοανατολική Συρία, η Σεΐχα Μαζίντ αφηγείται πώς η ζωή της έγινε μια ατελείωτη αναζήτηση για νερό αφού η Τουρκία κατέλαβε τον σταθμό υδροδότησης που τροφοδοτεί την πόλη της. «Περνώ τον χρόνο μου τρέχοντας πίσω από βυτιοφόρα», συνοψίζει αυτή η 43χρονη γιαγιά, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη λειψυδρία εδώ και μήνες στη Χασάκα, πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ημιαυτόνομης κουρδικής διοίκησης.
«Μερικές φορές πρέπει να ζητώ νερό από τους γείτονές μου», προσθέτει. Η ανησυχία είναι ακόμη

CNN: ''Έρχεται σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας-Η ένταση θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Μεσόγειο''(Βίντεο)

Το αμερικανικό CNN International ανέφερε στο δελτίο του ότι ''οι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ (Ελλαδα-Τουρκία) βρίσκονται σε φάση πιθανής ''αντιπαράθεσης'' στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή'', προκαλώντας φυσικά τεκτονικές αντιδράσεις.
Το CNN International, δημοσίευσε μια είδηση ​​που εξέφρασε την πιθανότητα για απότομη αύξηση της έντασης στην περιοχή λόγω... τουρκικών κινήσεων.
"Η ένταση στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου ανάμεσα σε συμμάχους του ΝΑΤΟ αυξάνεται και κινείται προς μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση που θα προκαλέσει δίνη στην Α.Μεσόγειο'', αναφέρει το αμερικανικό δελτίο ειδήσεων.

Πιλότος της Π.Α. συγκινεί με όσα γράφει για τους «αφανείς» ήρωες μηχανικούς

Μηχανικοί: Οι «αφανείς» ήρωες των αιθέρων

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εξέφρασε πιλότος της πολεμικής αεροπορίας προς τους μηχανικούς των Ένοπλων Δυνάμεων…τους αφανείς ήρωες που σπάνια κάποιος μιλάει για εκείνους…

Ο πιλότος της 115 πτέρυγα μάχης έκανε κάτι που όλοι εμείς είχαμε ξεχάσει… να πούμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που ακούραστα αγωνίζονται νύχτα και μέρα.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο πιλότος Μανώλης Καρυωτάκης αναφέρει:

Και το Αιγαίο και ο ταραμάς και ο Αγαμέμνων και ο κιμάς, όλα τουρκικά…

Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς


“Μύθος εστί λόγος ψευδής εικονίζων την αλήθειαν”, πρεσβεύει η αρχαία σοφία. Οι μύθοι, οι παραβολές εξηγούν αριστοτεχνικά και ερμηνεύουν με σαφήνεια δυσπερίγραπτα γεγονότα.

Παραπέμπω σε έναν μύθο του Αισώπου, ο οποίος εξεικονίζει την ελληνοτουρκική διένεξη. Τίτλος: “Λύκος και αρνί”. Μάλιστα η υπόθεση του μύθου “λαμβάνει χώρα” σε ποτάμι, σε ύδατα.