Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Αρχαίοι Εξωγήινοι: Προορισμός πλανήτης Άρης (Ντοκιμαντέρ)

Μέσα σε 20 χρόνια, περιμένουμε να στείλουμε τους πρώτους αποικιοκράτες στον πλανήτη Άρη.

Οι αστροναύτες θα αντέξουν το ταξίδι των έξι μηνών για να γίνουν οι πρώτοι εξωγήινοι επισκέπτες στον Άρη – όπου αναμένεται να ζήσουν και να πεθάνουν εκεί και δεν θα επιστρέψουν ποτέ στη Γη. Αλλά γιατί είχαμε πάντα μια παράξενη γοητεία με αυτόν τον συγκεκριμένο πλανήτη;

Η τελευταία έρευνα της NASA αποκάλυψε ότι όχι μόνο υπάρχει απόδειξη νερού σε υγρή μορφή, αλλά ότι η ζωή στη Γη είναι πιο πιθανό να αναπτύχθηκε στον Άρη.

Το Μουσείο Καραθεοδωρή ως μικρό Göttingen της Κομοτηνής - Ο Κ. Καραθεοδωρή και ο P. Debye

Το Μουσείο Καραθεοδωρή ως μικρό Göttingen της Κομοτηνής
Του Ν. Λυγερού

Μετά τη δεύτερη αποστολή του Μουσείου Καραθεοδωρή στο Göttingen για την αναζήτηση των επιστολών του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή με τους μεγάλους μαθηματικούς της Γερμανίας όπως ο Hilbert, ο Klein, ο Kneser και ο Bieberbach τώρα, συνειδητοποιήσαμε ότι η επιλογή του να σπουδάσει εκεί και να γίνει υφηγητής και στη συνέχεια Καθηγητής, μόνο τυχαία δεν ήταν. Διότι το Göttingen ήταν ήδη εκείνη την εποχή κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας για τα Μαθηματικά.

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Οι εξαιρέσεις της Συνθήκης της Λωζάνης και η Συνθήκη Σεβρών ". 
Τεχνικό επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9. 
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Στα μαύρα η Κύπρος: Νεκροί δυο δασοπυροσβέστες - Συνεχίζεται η μάχη κατάσβεσης

Λευκωσία: Για τρίτη μέρα μαίνονται οι μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες, με δυο δασοπυροσβέστες να χάνουν χθες τη ζωή τους, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Ο πρώτος είναι ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του. Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας τριών παιδιών.

Γιατί μόνο Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν λόγους να ανησυχούν από τυχόν BREXIT - Η ΕΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μόνο Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν λόγους να ανησυχούν από τυχόν BREΧΙΤ και κανένα λόγο ανησυχίας δεν έχουν αυτοί που τους αφορά, δηλαδή οι Βρετανοί και οι υπόλοιποι που το παρακολουθούν, δηλαδή οι Έλληνες, οι Ιταλοί κ.λ.π
 
Όλη αυτή φασαρία για να πειστούν οι Βρετανοί ότι θα «πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους» και «θα πάθετε πανούκλα και τις δέκα πληγές του Φαραώ» γίνεται μόνο για λόγους ελέγχου της μαζικής συνείδησης των λαών. Μην τυχόν πιστέψουν ότι μπορούν να ζουν ανεξάρτητα και κυρίαρχα αρκεί να το επιλέξουν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε καθαρή θέση υπέρ του Brexit: «Πέστε μου τρεις σοβαρούς λόγους για να παραμείνουμε στην ΕΕ»! ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε θέση υπέρ του Βrexit καθώς ζήτησε από καλεσμένους της σε δείπνο να της πουν τρεις καλούς λόγους για τους οποίους η Μ. Βρετανία θα έπρεπε να παραμείνει στην Ευρώπη!
 
Την αποκάλυψη την έκανε στην Telegraph ο βιογράφος της βασίλισσας, Ρόμπερτ Λέισι και σημειώνει ότι η Ελισάβετ είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ασύλληπτη τραγωδία στο Βραχάτι: Σκότωσε τον ένα γιο του για το «καλό» του άλλου!(Βίντεο)

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (21/6/2016), στο Βραχάτι Κορινθίας.
Ήταν λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί, όταν ένας κάτοικος του χωριού, ενημέρωσε την αστυνομία, ότι άκουσε πυροβολισμούς από συγκεκριμένο σπίτι στη γειτονιά του.
AdTech Ad
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν έναν νεκρό ηλικιωμένο άντρα στην αυλή του σπιτιού ο οποίος είχε, στο ύψος του αυχένα, ένα περίστροφο. Ακολούθως, προχωρώντας στο εσωτερικό του σπιτιού εντόπισαν έναν ακόμη άνδρα, επίσης νεκρό.

Σε…καλή μεριά: Πήραμε τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ και θα τη δώσουμε στα δάνεια!

Η μαύρη τρύπα των δανείων «καταπίνει» τις δόσεις – Η ανάπτυξη δεν φαίνεται ούτε με… κιάλια – Σε τόκους και ομόλογα θα πάνε τα περισσότερα χρήματα από τα 7,5 δισ. που εκταμιεύτηκαν από τον ESM.
Η πολυαναμενόμενη δόση των 7,5 δις. ευρώ, μπήκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στους ειδικούς λογαριασμούς του υπουργείου Οικονομικών και από εκεί θα καταλήξει και πάλι στις …τσέπες των δανειστών!
AdTech Ad
Ο φαύλος κύκλος του δανεισμού της Ελλάδας, χωρίς να κατευθύνεται ούτε ευρώ στην ανάπτυξη, συνεχίζεται ατέρμονα.

Πρόταση-έκπληξη από τον Καμμένο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων

Την τροποποίηση άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στις διαδικαστικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Προϋπόθεση, σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία είναι να το ζητήσει τουλάχιστον το 5% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών.
Συγκεκριμένα μεταξύ των προτάσεων των ΑΝΕΛ για την Συνταγματική αναθεώρηση περιλαμβάνεται η τροποποίηση των άρθρων 35, παρ. 3 και 44, παρ. 2 του Συντάγματος, όσον αφορά στις διαδικαστικές προϋποθέσεις για την προκήρυξη δημοψηφίσματος, ώστε ο θεσμός αυτός να αποτελέσει όργανο ελέγχου της κρατικής εξουσίας από το εκλογικό σώμα.