Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Εξελίξεις υδρογονανθράκων και Στοχασμοί

Των  Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού
 
 
Σε όσους δεν πιστεύουν στις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων, παραθέτουμε τα εξής στοιχεία: Το εμπορικό άνοιγμα του κοιτάσματος Tamar το 2013, θα επηρεάσει τις αγορές. Ενώ το κοίτασμα Leviathan θα ανοίξει εμπορικά το 2016. Στο Ισραήλ, το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο της επιλογής πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις για την αξιοποίησή του και οι βιομηχανίες θα συμβάλλουν σε αυτή την επιλογή.

Διαφθορά; Ποια διαφθορά; Έχουν γνώσιν οι Φύλακες. Ή μήπως όχι;

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

Ο «μη επαγγελματίας» Κλέφτης, λέει, πιάνεται πάντα διότι, θέλει δεν θέλει, κάποια στιγμή «ξεπερνάει ένα όριο».
Μ’ άλλα λόγια, η απληστία τον κάνει να γίνει «όλο και πιο θρασύς», όλο και πιο «αλαζόνας» (ποιός θα τολμήσει να με «αγγίξει ΕΜΕΝΑ»;), τουτέστιν «απρόσεκτος». Και κάποια στιγμή «κάνει το λάθος».
Εκεί είναι που έρχεται το «οργανωμένο έγκλημα των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ» να «προφυλάξει αυτά τα όρια».
Χτίζει ένα Σύστημα. Κι όποιος (από τα «ερασιτεχνικά όρνεα») το παραβιάσει, πρώτα «συνετίζεται». Και μετά, αν αρνηθεί να συνετιστεί, «κλαδεύεται».

BBC: Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί



Σχόλιο από ALEXANDER

Ρε αί σιχτίρ που θα μας πείτε τι είναι αντί-ελληνικό και τι όχι….
Όποιος έρχεται στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να συνταχθεί με ότι υπάρχει στην Ελλάδα.
Αν δεν του αρέσει ας μην έρθει…ας έρθει στη Βρετανία και ας φτιάξετε σε κάθε γειτονιά και τζαμί…εμείς δεν θα έχουμε αντίρρηση….
Και να δείτε τι ωραία ρεπορτάζ θα κάνουμε εμείς μετά για την ένταξη της Βρετανίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία…

Τι αναφέρει ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου για την απουσία τζαμιού από την Αθήνα.
Η Αθήνα, "μια μητρόπολη στην άκρη του μουσουλμανικού κόσμου", είναι και η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν διαθέτει τζαμί για τους Μουσουλμάνους πολίτες της.
Έτσι ανοίγει το ρεπορτάζ του BBC.
Πάνω από 300.000 Μουσουλμάνοι αναγκάζονται να συγκεντρώνονται για την προσευχή τους "σε παράνομες και πρόχειρες εγκαταστάσεις", αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.

Τατούλης: Nα διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο


Τατούλης: Nα διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο
Tη διάλυση των υφιστάμενων καταυλισμών των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο ζήτησε από τον Αρχηγό της αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με αφορμή τα συχνά φαινόμενα λεηλασίας που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Τατούλης, η περιφέρεια θα προχωρήσει στη λήψη πολιτικών αποφάσεων - αντιμέτρων στην κυβέρνηση.
Ανακοίνωσε, δε, ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει στην Τρίπολη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος και η σύγκλιση διεθνούς επιτροπής για την δημιουργία προγραμμάτων επανένταξης των ΡΟΜΑ με την συμμετοχή και της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου.

«Αγριεύει» ο καιρός από σήμερα

«Αγριεύει» ο καιρός από σήμερα
Δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, η οποία προειδοποιεί ότι δύσκολα φαινόμενα θα πλήξουν την χώρα το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, και χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά.
Επιπλέον, έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ βαθμιαία στη βορειοανατολική χωρά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ με την θερμοκρασία να πέφτει σταδιακά από βορρά προς νότο.

Ανασκόπηση: Η Ελλάδα του 2012

Ανασκόπηση: Η Ελλάδα του 2012
2 Μνημόνια, 2 Εκλογές, 2 Κυβερνήσεις, αμέτρητη μιζέρια και κατάθλιψη. Ξαναθυμόμαστε τα γεγονότα που σημάδεψαν την πιο σκληρή χρονιά για τους Έλληνες. Ιανουάριος
Η Ελλάδα συζητά με την τρόικα για το PSI και την... δόση της. Συμφωνίες και διαφωνίες, διαρροές για (πάντα επίπονα) μέτρα, διαψεύσεις, προσδοκίες, απογοητεύσεις, ελπίδες. Μια διαδοχή σκηνικών και συναισθημάτων που θα συνεχιστεί για ολόκληρη τη χρονιά. Σαν τρενάκι Λούνα Παρκ η ψυχολογία των Ελλήνων ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις φήμες που διαρρέουν από κάποια σύσκεψη. Όπως ξεκίνησε η χρονιά, έτσι και θα τελειώσει...

Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής(Βίντεο)

Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το newsbomb

Γιατί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ακολούθησε τις πολιτικές επιλογές του θείου του Μιχάλη για τα κατοχικά δάνεια και τώρα επιχειρεί να προστατεύσει τις εξαδέλφες του, Ελένη και Μαρίνα.

Η εμπλοκή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η γραπτή δήλωση που έστειλε από την Ολλανδία λέγοντας πως δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που έφυγε προς όλα τα ΜΜΕ διαμορφώνουν νέα δεδομένα.

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η παράταση;

Εκατοντάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ζητήσει παράταση προκειμένου να ανταποκριθούν στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός των κατόχων ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πληρώσει. Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων δήλωσε πως δεν υπάρχει απόφαση για παράταση των τελών κυκλοφορίας, επεσήμανε ωστόσο ότι εάν είναι να δοθεί παράταση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Οργή για τον «δράκο» της Ξάνθης

Σοκ, θλίψη και οργή έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος μιας 34χρονης γυναίκας, η οποία βιάστηκε, χτυπήθηκε και κάηκε έξω από την πολυκατοικία της. Ο 27χρονος που κατηγορείται για το έγκλημα ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Κάτοικοι της Ξάνθης επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 27χρονο, ο οποίος φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης.

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εξελίξεις στην Αθήνα

Στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, την εμπλοκή του ονόματος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις αναφέρονται με εκτενή ρεπορτάζ τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ.

Με τίτλο «η λίστα των φοροφυγάδων τροποποιήθηκε για να κρυφτούν ονόματα» το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ από τις τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα. Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου μετά την διερεύνηση των οικονομικών εισαγγελέων, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχουν σβηστεί ονόματα συγγενών του από «τη λίστα με τους πιθανούς φοροφυγάδες την οποία χειρίστηκε όσο ήταν υπουργός».

Έρχονται δύο προκαταρκτικές

Την Δευτέρα παραμονή Πρωτοχρονιάς αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση των τριών κομμάτων για την σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Δεν αποκλείεται την ίδια ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την δική του πρόταση για προκαταρτική η οποία εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών θα περιλαμβάνει και τον Ευ. Βενιζέλο.

Μέσα σε 15 ημέρες από την στιγμή που θα κατατεθούν οι προτάσεις θα πρέπει να συζητηθούν στην ολομέλεια της βουλής.

Σοφία Παπανδρέου: Άδικη η διαγραφή Παπακωνσταντίνου

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να πήρε αποστάσεις από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά η αδελφή του Σοφία φαίνεται να έχει άλλη γνώμη.

Στη σελίδα της στο facebook έγραψε ότι ήταν άδικη η διαγραφή του πρώην υπουργού Οικονομικών και ότι με αυτή χάθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας στο κόμμα.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι "φίλοι" της στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έτριβαν τα μάτια τους μόλις είδαν τη σχετική ανάρτηση.

Τόνισε ότι η λίστα Λαγκάρντ ακόμη δεν έχει δοθεί στα κόμματα Καμμένος: Ο Παπακωνσταντίνου και η συμμορία του έπρεπε να έχουν συλληφθεί

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις αποκαλύψεις για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου και αυτή η συμμορία έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί. Απλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν κατάφεραν να το κρύψουν»,

Διεγράφη ήδη από το ΠΑΣΟΚ Δεν γνώριζα αν υπήρχαν λογαριασμοί συγγενών μου στη λίστα Λαγκάρντ, λέει ο Παπακωνσταντίνου

Απίστευτες δικαιολογίες επιστρατεύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να αντιμετωπίσει τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ότι στην «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών συγγενών του που περιέργως δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα που παρέλαβε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό πιθανής φοροαποφυγής...

Αυτό είναι το πόρισμα που «καίει» τον Παπακωνσταντίνου

Μέσα σε 17 σελίδες και σε δύο καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ που ταξίδεψαν στο Παρίσι για να παραλάβουν την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, το πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων «καίει» τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στο πόρισμα, που έφτασε χθες στη Βουλή μαζί με την αυθεντική λίστα, περιλαμβάνονται τρία ονόματα που ... κάνουν τη διαφορά σε σχέση με την «αρχική» λίστα, καθώς η αυθεντική λίστα περιλαμβάνει 2.062 ονόματα, ενώ η λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας περιλάμβανε 2.059 ονόματα. Τα τρία νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι αυτά του Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, του Συμεών Σικιαρίδη και της Ελένης Παπακωνσταντίνου, συζύγου του Συμεών Σικιαρίδη.