Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ένας Προμηθέας που σπάει τα δεσμά του – Για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό


Το έργο του Καρλ Μπλοχ «Προμηθέας Λυόμενος» (1864)

Ένας ιστορικής σημασίας πίνακας, συνδεδεμένος με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας όσο και της Δανίας είναι ο «Προμηθέας Λυόμενος», που θα παρουσιαστεί από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Νέα Εποχή: Ανθρωποειδή ρομπότ εκτελούν κάθε εργασία σε ένα σπίτι


Στο πλαίσιο της παρουσίασης We Robot, η αμερικανική εταιρεία Tesla παρουσίασε αρκετές από τις εξελίξεις της.

Ένας ακόμα μίσανδρος “οδηγός” για την ενδοοικογενειακή βία.


Διάβασα έναν “οδηγό” για την ενδοοικογενειακή βία που εκδόθηκε το 2015, γεμάτος με ανακρίβειες, και φυσικά άπλετη μισανδρία και σεξισμό. Ας τον δούμε αναλυτικά. Για αρχή ο οδηγός απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες. Στον πρόλογο το ομολογεί και επικαλείται το ότι “η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που κακοποιούνται στην ερωτική τους σχέση είναι γυναίκες που κακοποιούνται από τον άνδρα (νυν ή πρώην) σύντροφο ή σύζυγό τους”. Κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. 

Go woke, go broke...


Εδω, λοιπον, θελω να συζητησουμε κατι ενδιαφερον. Η πρωτη ταινια Τζοκερ αποθεωθηκε. Και αποθεωθηκε κυριως απο ανδρες. Οχι επειδη ειχε αμαν και τι καποια ιδιαιτερη σκηνοθεσια ή τιποτα πολυ "ψαγμενα" μηνυματα. Οχι

Παύλος Μελάς: Σαν σήμερα, το 1904, άφησε την τελευταία του πνοή ο Μακεδονομάχος ήρωας


Τμήμα φωτογραφίας που τραβήχτηκε στις 21/8/1904 στη Λάρισα από τον Γεράσιμο Δαφνόπουλο κατόπιν εντολής του οικοδεσπότη του Μελά στη Λάρισα, συναδέλφου του αξιωματικού, ανθυπολοχαγού Χαράλαμπου Λούφα (φωτ.: Γεράσιμος Δαφνόπουλος)

Η θυσία του ενέπνευσε πολλούς, ευαισθητοποιώντας την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη στο ζήτημα της Μακεδονίας

Η πραγματική αλήθεια πίσω από το «να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς»

Σκίτσο στο TikTok «πετσοκόβει» όσους εκφράζουν ρητορική μίσους κατά της πατρίδας της οικογένειας και τις θρησκείας.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Ισλάμ και η Αριστερά σήμερα


Ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στη συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024.
£Eurokinissi
Μια παράξενη σχέση

Δρ. Νίκος Ντάσιος, Αρθρογράφος
Στέλεχος Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Προγραμμάτων του ΕΚΤ_Υπ. Ανάπτυξης

Η Λευκωσία διεκδικεί τον γεωστρατηγικό της ρόλο

Μιχάλης Ιγνατίου

Το έχω γράψει πολλές φορές και απαιτείται να το επαναλάβω μετά τον θρίαμβο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρόσφατη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών: Έξω πάμε πολύ καλά. Και όποιοι το αμφισβητούν είναι κακοήθεις. Μου έχουν έρθει στο μυαλό και άλλες λέξεις, αλλά επιλέγω αυτήν ως την καλύτερη.

Καλά νέα… Έτοιμη η προμελέτη, «τρέχουν» οι διαδικασίες για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί: Οι υποδομές συνδέονται με την ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου


Ξεκινά σύντομα η αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί της Κύπρου.

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Φιλελεύθερος

Το νερό μπήκε στο αυλάκι για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, τα έργα υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν σε δώδεκα περίπου μήνες και η ολοκλήρωσή τους, χρονικά τοποθετείται το 2027, το αργότερο το 2028.

Ραντεβού στα τυφλά με παγίδα την ισότιμη κυριαρχία

Γιάννος Χραλαμπίδης

Ποιες κόκκινες γραμμές θέτει η Λευκωσία και γιατί ανησυχεί - Θέλουν να βγάλουν το νόμιμο κράτος από την ΕΕ και τον ΟΗΕ και να εντάξουν το ψευδοκράτος

ΠτΔ: Στόχος η τριμερής να αποτελέσει πρώτο βήμα για διαπραγματεύσεις


«Μεταβαίνω στη Νέα Υόρκη με μοναδικό στόχο αυτή η τριμερής συνάντηση, να αποτελέσει το πρώτο βήμα, ώστε να βάλουμε ξανά το Κυπριακό σε τροχιά διαπραγματεύσεων», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου στον Αστρομερίτη.

Υπ. Ενέργειας: Πρώτο κυπριακό φυσικό αέριο από το «Κρόνος»


«Το πρώτο κυπριακό φυσικό αέριο πιθανόν να είναι από το κοίτασμα Κρόνος στο βυθοτεμάχιο 6», λέει ο Υπ. Ενέργειας – Τέλη Νοεμβρίου πρώτη εικόνα από έρευνα δέουσας επιμέλειας για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Ο «Ζεύς», η φήμη του οποίου ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, θ’ αποκτήσει αδελφό demo F-16… Νέα έδρα, νέα σχέδια και σταθερές αξίες στην ελληνική Πολεμική αεροπορία (βίντεο)


Το αεροσκάφος μεμονομενων αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ είναι αυτό που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές για την πολεμική Αεροπορια. Πηγή εικόνας Ιστότοπος πολεμικής αεροπορίας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Το αεροσκάφος F-16 Block 52 plus της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» είτε φιλοτεχνημένο, είτε με το γνωστό χρώμα των μαχητικών της Σούδας κόβει την ανάσα των θεατών, όταν ο ιπτάμενος εκτελεί το πρόγραμμα με τους απαιτητικούς ελιγμούς.

Πολεμικό Ναυτικό: Εκσυγχρονισμός των 214 και άμεση απόκτηση καινούργιων υποβρυχίων πριν χαθεί το πλεονέκτημα στο βυθό του Αιγαίου

* Του Κώστα Σαρικά

Κάτι παραπάνω από ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος το πλεονέκτημα που διαθέτει ο Στόλος στον βυθό του Αιγαίου και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές εθνικών συμφερόντων να μετατραπεί σε εφιάλτη. Δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας το Πολεμικό Ναυτικό να βρεθεί με μόλις 5 υποβρύχια την ώρα που ο τουρκικός στόλος θα διαθέτει στο οπλοστάσιό του 14 υποβρύχια από τα οποία τα 6 θα είναι σύγχρονα 214 κλάσης «Piri Reis» και τα υπόλοιπα παλαιότερα αλλά αναβαθμισμένα.

Γαλλική Αμυντική Καινοτομία: «Μανδύας αορατότητας» έλαβε το βραβείο «Θράσους»


Κάθε δύο χρόνια, από το 1992, το Ίδρυμα « Maréchal Leclerc de Hautecloque » χρηματοδοτεί το «Βραβείο Θράσους»/« le prix de l’Audace» προκειμένου να διακρίνει τα καινοτόμα έργα που πραγματοποιούνται από στρατιωτικό προσωπικό ή πολίτες της Άμυνας.

Δένδιας: Γκρίνια για “πακέτο Μπλίνκεν”… θόλος, θητεία, Τουρκία


Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο και στην εφημερίδα Καθημερινή παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος ομίλησε και περί των ελληνοτουρκικών.

Η τουρκική LOA για τα F-16 Block 70, τα όπλα και το σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ανάθεση συμβάσεως ύψους 600 εκατ. $ στην Boeing για δοκιμές και ολοκλήρωση βομβών JDAM και LJDAM, καλύπτοντας Στρατιωτικές Πωλήσεις Αλλοδαπής (FMS) σε Ινδονησία, Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Τουρκία και Φιλιππίνες. Η σύμβαση προβλέπει παροχή τεχνικών υπηρεσιών και υποστηρίξεως, ολοκλήρωση αεροσκάφους και οπλικού συστήματος καθώς και υποστηριξιμότητα.

Ποιους υποψήφιους επιτρόπους «έκοψε» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1995 και γιατί;


Οι νέοι επίτροποι της Κομισιόν θα πρέπει να περάσουν τα «τεστ» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσα από τον θεσμό των ακροάσεων.

Ξεκινά ενταξιακές διαπραγματεύσεις η Αλβανία


«Η Αλβανία θα είναι η πρώτη από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες που θα ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις σύμφωνα με την αναθεωρημένη μεθοδολογία», σημειώνει η ουγγρική προεδρία. Εμεινε εκτός η Βόρεια Μακεδονία.

Μ. Ρόκας: Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν κάνουν αποδεκτά τα αιτήματα των Σκοπίων σχετικά με την ενταξιακή τους πορεία


Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ η πρόταση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, να τεθούν σε ισχύ οι τροποποιήσεις του Συντάγματος της χώρας (προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτό η βουλγαρική μειονότητα) από τη στιγμή που η Βόρεια Μακεδονία ενταχθεί στην ΕΕ εκτίμησε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Σκόπια, Μιχάλης Ρόκας.

Ελληνοτουρκικά: Διάλογος μεταξύ κωφών και μακάρι να παραμείνει έτσι


Σάκης Μουμτζής

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ο Χακάν Φιντάν είναι ένας πανέξυπνος και ικανός πολιτικός-τεχνοκράτης. Διετέλεσε διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της πατρίδας του (ΜΙΤ) και επί των ημερών του οι δραστηριότητές τους απλώθηκαν όπου έχει η Τουρκία συμφέροντα και ενδιαφέροντα. 

Ελληνοτουρκικά: Ευσεβείς πόθοι δίχως ρεαλιστική βάση, ή αλλάζουμε ή “βουλιάζουμε”


Δεν είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσει κανείς την συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Μια συνάντηση μισής ώρας είναι συμβολική και όχι ουσιαστική. Οι δυο πλευρές διεμήνυσαν ότι θέλουν να κρατήσουν τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς και τον γεωπολιτικό πυρετό σε χαμηλά επίπεδα. Πέραν τούτου μηδέν.

Τι θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα στη Θράκη; Να στείλει την αστυνομία; (video) Να απελάσει τον Τούρκο Πρόξενο; Να συλλάβει επί τόπου τον ψευδομουφτή και τα υπόλοιπα πρακτοράκια;


Ο Μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ, αποχώρησε από το τζαμί και, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, προσευχήθηκε έξω από τον αύλειο χώρο του τεμένους. Φωτογραφία από τη Φωνή της Ροδόπης

Άρθρο ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ, HELLAS JOURNAL

Το γεγονός: Την προηγούμενη Παρασκευή οι τρεις (νόμιμοι) Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης (Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου) επιχείρησαν να προσευχηθούν σε τέμενος της Ξάνθης (γνωστό στους παροικούντες της θρακικής Ιερουσαλήμ ως «ελεγχόμενο» από την Άγκυρα), μέσα στο οποίο βρισκόταν ήδη ο ψευδομουφτής Ξάνθης.

Καλαντζής: Η Ελλάδα σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών της. Ούτε εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται

«Η Ελλάδα σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών της. Ούτε εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται. Και φυσικά ούτε παζαρεύει, ούτε ανταλλάσσει τα δικαιώματα των δικών της πολιτών με κανέναν και για κανέναν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος εγκαινίασε σήμερα το νέο διδακτήριο του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου στην Ξάνθη.

Γιατί ο Ερντογάν επιμένει ότι η Τουρκία είναι στο στόχαστρο του Ισραήλ


Νίκος Μελέτης

Με μια ανεξήγητη αρχικώς δήλωση,  ο πρόεδρος της Τουρκίας τη στιγμή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή, έσπευσε να θέσει ο ίδιος την Τουρκία στο κάδρο του πολέμου, δηλώνοντας ότι το «Ισραήλ μετά τον Λίβανο θα στρέψει το βλέμμα του στα εδάφη μας».  

Θα εισβάλει το Ισραήλ στην Τουρκία; Πού βασίζεται το σκοτεινό προαίσθημα του Ερντογάν


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το νέο αφήγημα Ερντογάν έχει πηγή έμπνευσης παλιές συνωμοσιολογικές πεποιθήσεις για το «Μεγάλο Ισραήλ»

Τουρκικό πλοίο διερεύνησης πετρελαίου διέσχισε τη Διώρυγα του Σουέζ με τη συνοδεία φρεγάτας


Φωτό: Η στιγμή που το «Ορούτς Ρέις» διέσχισε τη Διώρυγα του Σουέζ – φωτογραφία από τον λογαριασμό του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας στο Χ

Τουρκικό ερευνητικό πλοίο, εξειδικευμένο στην εξερεύνηση και αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, διέσχισε τη Διώρυγα του Σουέζ, συνοδευόμενο από πλοία υποστήριξης και μια φρεγάτα ναυτικής ασφάλισης, σε μια κίνηση που θα ενίσχυε την επιρροή της Άγκυρας στο Κέρας της Αφρικής, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Λιβύη: Η παραγωγή πετρελαίου αποκαταστάθηκε στα προ της τελευταίας κρίσης επίπεδα


Η Εθνική Πετρελαϊκή Κοινοπραξία της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε σήμερα ότι η πετρελαϊκή παραγωγή της έχει φτάσει πλέον στα 1,3 εκατομμύρια βαρέλια κατά το τελευταίο 24ωρο, και ουσιαστικά έχει επανέλθει στα επίπεδα παραγωγής που είχε πριν από την κρίση της κεντρικής τράπεζας στη χώρα.

Αμερικανική ασπίδα στο Ισραήλ με το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα THAAD


Η ανάπτυξη του THAAD υπογραμμίζει τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι οποιαδήποτε σημαντική ισραηλινή στρατιωτική δράση θα μπορούσε να προκαλέσει γρήγορα ιρανικά αντίποινα

Βίντεο από τη στιγμή που οι IDF συλλαμβάνουν μαχητή της Χεζμπολάχ σε υπόγειο καταφύγιο


Το βίντεο δείχνει στρατιώτες τις IDF να δίνουν εντολή στον μαχητή της Χεζμπολάχ στα αραβικά να σκαρφαλώσει αργά από το καταφύγιο, φορώντας μόνο εσώρουχα και παπούτσια

Το Ισραήλ βάλλει κατά του Λιβάνου από ξηράς και αέρος - Η Χεζμπολάχ απώθησε δύο απόπειρες διείσδυσης

Λιβανέζοι στρατιώτες φρουρούν ένα κτήριο που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, σε χωριό, νότια της Βηρυτού (AP Photo/Mohammed Zaatari)

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα εναντίον της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, καθώς και οι απόπειρες χερσαίας εισβολής κατά μήκος των συνόρων, τις οποίες ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.  

Νετανιάχου προς ΟΗΕ: Να αποσυρθούν οι κυανόκρανοι από τον νότιο Λίβανο - Γίνονται ανθρώπινη ασπίδα


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό των κυανόκρανων, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτό

Αποκάλυψη NYT: Η Χαμάς ετοίμαζε επίθεσης σε τρεις ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ


Σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Ισραήλ, ανάλογο με εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με τους «δίδυμους πύργους», ετοίμαζε η Χαμάς σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναμεταδίδουν πολλά αμερικανικά, αλλά και ισραηλινά ΜΜΕ

Το Ιράν απορρίπτει δημοσιεύματα που το συνδέουν με την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ


Η ιρανική διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ υπογραμμίζει πως «οποιοσδήποτε ισχυρισμός αποσκοπεί να συνδέσει μερικώς ή πλήρως την επιχείρηση με το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ είναι άκυρος και προέρχεται από παραποιημένα έγγραφα».

New York Times: Απόρρητα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς προσπάθησε να πείσει το Ιράν να εμπλακεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου


Η Χαμάς προετοίμαζε για περισσότερα από δύο χρόνια την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, η οποία σχεδιάστηκε να είναι η πιο αιματηρή στην ιστορία της οργάνωσης, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που εξέτασαν οι New York Times.

Συρία: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατόπεδα του ISIS


Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα με αεροπορικές επιδρομές στρατόπεδα του ISIS στη Συρία.

Ο Άσαντ, ο ISIS και η Ρωσία

Ιούλιος 2024 Ο Ασάντ στη Μόσχα μαζί με τον Πούτιν.
Anadolu via Getty Images
Η προπαγάνδα και το αφήγημα του καθεστώτος Άσαντ και πως έβλαψαν τον λαό της Συρίας, τις μειονότητες όπως τη Χριστιανική, αλλά και την ίδια την Ευρώπη.

Δρ. Γιώργος Ρακκάς, Αρθρογράφος
Δρ. κοινωνιολογίας - Πολιτικός αναλυτής

Reuters: Την Παρασκευή ο Μπάιντεν στη Γερμανία - Το ταξίδι είχε μετατεθεί λόγω του «Μίλτον»

O Τζο Μπάιντεν και ο Όλαφ Σολτς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Susan Walsh

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα επισκεφτεί τη Γερμανία την Παρασκευή (18/10), μετά την ακύρωση της επίσκεψης την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας του κυκλώνα Μίλτον.

Κουρσκ: Οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους στη ρωσική περιφέρεια, λέει ο Ζελένσκι [vid]


Ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν ουκρανικά στρατεύματα από θέσεις τους στη ρωσική συνοριακή περιφέρεια Κουρσκ, αλλά ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία χτύπησε με βόμβες μακρού πλήγματος τις ουκρανικές δυνάμεις στο Κουρσκ


Η Ρωσία προσπαθεί κατά τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες ν’ απωθήσει τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που κατέλαβαν ένα τμήμα της περιοχής του Κουρσκ

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τη Σεούλ με «τρομερή καταστροφή» αν drones με φυλλάδια ξαναπεράσουν τα σύνορα [vid]


Η ισχυρή αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ, απείλησε χθες 12/10/2024 την Νότια Κορέα με «τρομερή καταστροφή» αν drones φορτωμένα με προπαγανδιστικά φυλλάδια περάσουν ξανά τα σύνορα.

Συναγερμός στην Ταϊβάν, κινεζικό αεροπλανοφόρο νότια του νησιού


«Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Λιαονίνγκ εισήλθε σε ύδατα κοντά στον πορθμό του Μπάσι και κατευθύνεται προς τον δυτικό Ειρηνικό», ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας.