Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Γαλλική Αμυντική Καινοτομία: «Μανδύας αορατότητας» έλαβε το βραβείο «Θράσους»


Κάθε δύο χρόνια, από το 1992, το Ίδρυμα « Maréchal Leclerc de Hautecloque » χρηματοδοτεί το «Βραβείο Θράσους»/« le prix de l’Audace» προκειμένου να διακρίνει τα καινοτόμα έργα που πραγματοποιούνται από στρατιωτικό προσωπικό ή πολίτες της Άμυνας.

Αυτό συνεπάγεται την ενθάρρυνση της συμμετοχικής καινοτομίας εντός του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων [και της Εθνικής Χωροφυλακής], η οποία καθιστά δυνατή την εξεύρεση λύσεων όσο το δυνατόν πιο κοντά στο «πεδίο».

Με οκτώ κατηγορίες, η έκδοση του 2024 αυτού του Βραβείου l’Audace, που διοργανώθηκε αυτή την εβδομάδα, ήταν ιδιαίτερα «πλούσια», με τουλάχιστον είκοσι τέσσερα έργα σε εξέλιξη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, στο Balard.

Βραβεύτηκαν οκτώ έργα καινοτομίας στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Για την εθνική χωροφυλακή, ήταν η στολή NéoDK, που φορούσε ο συνταγματάρχης Nicolas Thiburce, διευθυντής έργου στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Απασχόλησης (DOE), που διακρίθηκε γιατί την κάνει σχεδόν αόρατη στα συστήματα εντοπισμού.

 «  Χρειαζόμαστε θράσος, περισσότερο θράσος, πάντα θράσος  », διακήρυξε ο Danton στις 2 Σεπτεμβρίου 1792 ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης. Είναι αυτό το θράσος, αλλά και η δημιουργικότητα, η πρωτοβουλία, η ευρηματικότητα  που πρέπει να υπάρχει στις υπηρεσίες των ενστόλων.

 Από το 1992, το «Βραβείο Θράσους» εκτιμά και επιβραβεύει στρατιωτικούς και πολιτικούς παράγοντες του γαλλικού Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων και της εθνικής χωροφυλακής, που φαντάζονται και αναπτύσσουν νέο εξοπλισμό και υπηρεσίες, βελτιώνοντας έτσι τις επιχειρησιακές δυνατότητες των δυνάμεών ή τη λειτουργία στην καθημερινή ζωή των ιδρυμάτων, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της γαλλικής χωροφυλακής (gendarmerie nationale).

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου