Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Έφεσος: αστική περιοχή της βυζαντινής περιόδου ανακαλύφθηκε κάτω από στρώμα στάχτης!(Βίντεο - Φωτο)


Άποψη του ανασκαφικού χώρου στην πλατεία Δομιτιανού, αριστερά η παρακείμενη Άνω Αγορά και στα δεξιά, η αρχαία οδό Κουρήτες. © OeAW-OeAI/Niki Gail

Ένα συγκλονιστικό εύρημα ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των φετινών ανασκαφών στην Έφεσο: αρχαιολόγοι της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών κατάφεραν να αποκαλύψουν μια επιχειρηματική και γαστρονομική συνοικία της πρώιμης βυζαντινής περιόδου. Είναι η σημαντικότερη ανακάλυψη στην αρχαία πόλη από τότε που βρέθηκαν τα περίφημες επαύλεις πριν από 50 χρόνια.

Καθημερινή: Στον «πάγο» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία μετά το tweet Ζάεφ.

Εκνευρισμός στην Αθήνα για την ποδοσφαιρική αναφορά του Ζάεφ σε «Μακεδονία» χωρίς τον όρο «Βόρεια».. 

Την έντονη δυσφορία της Αθήνας προκάλεσε η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που ανέφερε στο Twitter πως «βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του. 

Η ανάρτηση που έρχεται ως συνέχεια άλλων αντίστοιχων κινήσεων το τελευταίο διάστημα, έφθασε εντός

Ρητή αναφορά ΟΗΕ: Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες

Ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζει η Ελλάδα, χαρακτηρίζουν, διπλωματικές πηγές την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης για την ανανέωση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη για ένα χρόνο.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, στο κείμενο της απόφασης γίνεται, για πρώτη φορά, ρητή αναφορά στο άρθρο 6 της Συμφωνίας του φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης, η οποία προβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα στο μέλλον και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ἤθελε νά ἑορτάσει τήν Τουρκική Δημοκρατία στήν ἐπέτειο τῆς 28ης Ὀκτωβρίου!

Ἀπίστευτο θράσος ἀπό τόν Τοῦρκο πρόξενο Κομοτηνῆς, ὁ ὁποῖος προσπάθησε νά κάνει ἐπίδειξη δυνάμεως τήν ἡμέρα τῆς ἱστορικῆς ἐθνικῆς μας μνήμης! – Πῶς ἀκυρώθηκε τό σχέδιό του

ΣΕ ΝΕΑ προκλητική ἐνέργεια προχώρησε ἡ Τουρκία, ἐπί ἑλληνικοῦ ἐδάφους, καί ἀνήμερα τῆς Ἐθνικῆς Ἐπετείου. Ἐπεχείρησε, μέ μία καθαρῶς διχαστική λογική, νά ἑορτάσει στήν Θράκη μας τήν ἵδρυση τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας τήν ἴδια ἡμέρα μέ τήν Ἐθνική μας Ἑορτή! Παρ’ ὅτι ἡ 29η Ὀκτωβρίου ἔχει ὁρισθεῖ ὡς ἡ ἡμερομηνία ἱδρύσεως τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας, τό τουρκικό προξενεῖο τῆς Κομοτηνῆς ἀπεπειράθη νά μεταφέρει τόν ἑορτασμό μία ἡμέρα πρίν. Μεταφορά διόλου τυχαία, ἀσφαλῶς, ἀφοῦ διά τοῦ τρόπου αὐτοῦ ἐπεδιώχθη νά κάνει ἐπίδειξη δυνάμεως ἀλλά καί θράσους, τήν ἡμέρα τῆς 28ης Ὀκτωβρίου.

Γκρέγκορι Μικς στην «Κ»: Η σχέση μας με την Ελλάδα είναι πάνω από τις κάλπες

Αθανάσιος Έλλις 

Οι ενδιάμεσες εκλογές δεν θα επηρεάσουν τους δεσμούς μας – Η πολιτική μας βασίζεται στην ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων μας - Μιλά στην «Κ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γκρέγκορι Μικς. 

Τη στρατηγική σημασία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, τόσο στο στρατιωτικό πεδίο όσο και σε αυτό της ενέργειας υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γκρέγκορι Μικς, ο οποίος χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα βαθιές, ισχυρές και διακομματικές» τις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας, σημειώνοντας ότι δεν θα επηρεαστούν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, αλλά ούτε και από τις εθνικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στην Ελλάδα την άνοιξη.

Η απειλή της Τουρκίας και οι ευθύνες των ΗΠΑ.

Γιατί επιδεικνύουν οι ΗΠΑ τέτοια ανοχή προς την Τουρκία είναι ένα ερώτημα. Με τόσες δεξαμενές σκέψεις είναι αδύνατον να μην έχουν αντιληφθεί πως η Τουρκία είναι χαμένη για τη Δύση 

1.-Η Τουρκία έχει αποκτήσει βαθμούς αυτονομίας στην πολιτική της και στην θέση που διεκδικεί. Βρίσκεται ακόμη στο σημείο που μπορεί να πέσει στην Παγίδα του Θουκυδίδη ή την έχει ξεπεράσει;

Η ανεκτική στάση των ΗΠΑ απέναντί της δείχνει πως η Τουρκία μπορεί να ξεπεράσει το κρίσιμο σημείο. Στην περίπτωση αυτή θα έχει αποκτήσει μη αντιστρεπτή αυτονομία.

Ολλανδός Βασιλιάς σε ΠτΔ για μεταναστευτικό: Όταν μιλάμε για τα σύνορα της Ευρώπης, τα δικά σας σύνορα είναι και δικά μας (Βίντεο)

Το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας επιβεβαιώθηκε κατά την συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον Βασιλιά της Ολλανδίας, Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και τη Βασίλισσα Μάξιμα, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη επίσημη επίσκεψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Καλωσορίζοντας το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η «Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση των σχέσεων με την Ολλανδία σε όλα τα δυνατά πεδία» και υπογράμμισε ότι οι χώρες μας συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας, είμαστε εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

M. Μελετόπουλος: Oι Τούρκοι είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες εν μέρει - τι θα γίνει όταν το καταλάβουν

 

Ο διδάκτωρ Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ. Μελέτης Μελετόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο IRISTV.gr για τα διεθνή τεκταινόμενα, με έμφαση φυσικά στα Ελληνοτουρκικά και τη σχέση των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σήμερα στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα με το ιστορικό τους υπόβαθρο.

LEADERS 24.10.2022 – Συγγραφέας Ηρ. Αποστολίδης – «Οι Τούρκοι δεν έχουν πρωτογενή πολιτισμό»

 

Στην  εκπομπή  LEADERS στις 24.10.2022 με τον Ηλία Παπανικολάου, ο  συγγραφέας και ιστορικός  Ήρκος Αποστολίδης αναλύει τον πολιτισμό της χώρας μας και της Τουρκίας, ξεκαθαρίζει πως στερείται ιστορικής βάσης η ονομασία «Μακεδονία» των Σκοπίων και κάνει μία αναδρομή στην αρχαία ελληνική σκέψη φτάνοντας ως τις μέρες μας.  

Σε διατεταγμένη αποστολή ο Καντέρ! Ναι στον NBAer, όχι στον Γκιουλενιστή | Spy Stories (23-10-2022)

 

Spy Stories: Ναι στον NBAer Καντέρ, όχι στον Γκιουλενιστή

Νεκρή πυρηνική ζώνη από Πούτιν και το στρατηγικό αγαθό του φυσικού αερίου

 

Νεκρή πυρηνική ζώνη από Πούτιν και το στρατηγικό αγαθό του φυσικού αερίου

Γιάννης Μπαλτζώης, στον Έβρο και όχι στα νησιά κατευθύνονται τα Γερμανικά Mader

 

Σαν το μακρύ χέρι της Δύσης στην περιοχή βλέπουν ορισμένοι στην Τουρκία την Ελλάδα και ιδιαίτερα των Αμερικανών δηλώνει ο Στρατηγός ε.α Γιάννης Μπαλτζώης στο Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά (https://kanaliena.gr) και στην εξαιρετική δημοσιογράφο, Βελίκα Καραβάλτσιου

Σάββας Καλεντερίδης: Βεβαίως και να αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα!

 

Σάββας Καλεντερίδης: Βεβαίως και να αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα!

Νέο επετειακό βίντεο της Τουρκίας για τα 99 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους | Ώρα Ελλάδος 31/10/2022 | OPEN TV

 


1. Νέο επετειακό βίντεο της Τουρκίας για τα 99 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους
2. Τουρκία: Δημοσκόπηση δίνει νίκη στον Κυβερνητικό συνασπισμό Ερντογάν
3. Π. Ιωακειμίδης και Ε. Γεωργούσης για τα ελληνοτουρκικά
4. Σολτς και Μητσοτάκης: Mπορούμε να διαθέσουμε τα άρματα όπου θέλουμε
5. Τι είπε ο Πούτιν για την Τρας και την Πελόζι

Video πρόκληση της τούρκικης προκλητικότητας: Το Αιγαίο είναι δικό μας, στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς | Σήμερα | 31/10/2022

 


1. Video πρόκληση της τούρκικης προκλητικότητας: Το Αιγαίο είναι δικό μας, στη Μεσόγειο υπάρχουμε εμείς
2. Προαναγγέλλει νέους εξοπλισμούς ο Ερντογάν με φόντο τις κάλπες
3. Ερντογάν: "Κάναμε την Αγία Σοφία τζαμί ως πρόκληση στην παγκόσμια κηδεμονία"
4. Εξοργισμένος ο Υπ. Εξωτερικών της Αιγύπτου για τις παρεμβάσεις του Ερντογάν στη Λιβύη
5. Απειλεί την Ελλάδα με νέους πυραύλους ο Ερντογάν