Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Το Βυζάντιο και η Κωνσταντινούπολη πριν το 1204(Βίντεο)

Δύο εκπληκτικά βίντεο αναπαράστασης της Κωνσταντινούπολης πριν οι δυτικοί της Δ' Σταυροφορίας εισβάλουν και κλέψουν κάθε είδους θησαυρό.

Βέλγιο: Τρεις νεκροί σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής-Σε εξέλιξη η επιχείρηση(Βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου RTBF η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερβιέ ανατολικά της χώρας
Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των αστυνομικών αρχών στην περιοχή Βερβιέ του Βελγίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου RTBF η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Belga επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό.

Αντίσταση ενάντια στην αντιδραστικότητα

Του Ν. Λυγερού

Οι αντιδραστικοί συχνά θεωρούν ότι είναι και αντιστασιακοί, ενώ δεν έχουν βέβαια το υπόβαθρο αφού χρειάζεται ιστορία. Η αντίδραση δεν έχει ανάγκη από τίποτα εκτός από την ύπαρξη ενός αντικειμένου πάνω στο οποίο θα δράσει. Γι' αυτόν το λόγο το μεταμοντέρνο είναι αντιδραστικό κι όχι αντιστασιακό. Επίσης όταν δεν πιστεύεις στους ήρωες, στις θυσίες, στους αγώνες πώς θα μπορούσες να είσαι όντως αντιστασιακός. Έτσι πολλοί νομίζουν ότι μια παρέα είναι μια ομάδα, ότι μια συμμορία, μια ομάδα κρούσης, ένα κόμμα, είναι επαναστατικό κίνημα. Όλα αυτά βέβαια είναι γελοία, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή το γελοίο δεν σκοτώνει. Αυτό όμως δεν αλλάζει απολύτως τίποτα γιατί δεν επηρεάζει την ιστορία. Απλώς είναι κρίμα που επηρεάζουν άτομα που πιστεύουν σε αυτό το κενό και σπαταλούν το χρόνο τους με το ανούσιο. Γιατί η αντίσταση είναι κάτι άλλο και θέλει ενότητα και στρατηγική, όχι φρουφρού και αρώματα.

Η Ήπειρος ως πεδίο αγώνα

Του Ν. Λυγερού

Η Ήπειρος έδωσε τόσα πολλά στην Ελλάδα που θεωρεί ότι τώρα είναι από τα ξεχασμένα μέρη. Νιώθει ότι είναι απλώς πέρασμα για τους περισσότερους, ενώ είναι πηγή ιστορίας για τον Ελληνισμό κι όχι μόνο σε μια χρονική φάση, αλλά σε πολλές. Και στην Εθνική Επανάσταση με την προσφορά της Φιλικής Εταιρείας, η αλλαγή φάσης που προκάλεσε ήταν από τις πιο σημαντικές. Αλλά βέβαια, τώρα, θα πουν μερικοί ότι είναι από τις πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδας και χρειάζεται ανάπτυξη, αλλά ο γύρος αδειοδότησης για τους υδρογονάνθρακες έχει ακριβώς αυτό το σκοπό. Διότι αφού υπάρχει ορυκτός πλούτος, είναι απαράδεκτο να μην βοηθήσει στην ανάκαμψη της όλης περιοχής. Γιατί η Θράκη δεν είναι διαφορετική από την Ήπειρο και βλέπουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται. Επίσης δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και την Βόρεια Ήπειρο. Γιατί έτσι όπως το πάνε μερικοί μεταμοντέρνοι θα έπρεπε όχι μόνο να την λησμονήσουμε, αλλά να βάλουμε σε παρένθεση όλη την ελληνικότητα της περιοχής, για να μην ενοχλούμε.

Ο Μπόμποκ του Ντοστογιέφσκι στο Εσωθέατρο

Του Ν. Λυγερού

Σε μια δραματοποίηση και σκηνοθεσία του Τάσου Προύσαλη ζωντάνεψε στο Εσωθέατρο ο παράξενος ήρωας του ομώνυμου έργου του Ντοστογιέφσκι. Αυτή η πράξη είναι τολμηρή από μόνη της και μάλιστα για δύο λόγους: το έργο δεν είναι από τα πιο γνωστά και το ύφος του, ως σατυρικό κείμενο, δεν είναι τόσο διαδεδομένο στον αναγνώστη του Ντοστογιέφσκι. Κι όμως η προσπάθεια του Τάσου Προύσαλη δεν είναι μόνο αξιόλογη. Συνεχίζοντας την αναζήτησή του στον εσωτερικό ανθρώπινο κόσμο, αυτή τη φορά παίζει το ρόλο του Ιβάν Ιβάνοβιτς. Αναγνωρίζουμε το υπόβαθρο του Στανισλάβσκι, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα και μια προσφορά ακόμα πιο προσωπική. Γνωρίζει το έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, αφού έχει ήδη δραματοποιήσει Έγκλημα και Τιμωρία (1866) αλλά και το Υπόγειο (1864). Ο Ντοστογιέφσκι έγραψε τον Μπόμποκ το 1873, δηλαδή μετά τον Ηλίθιο (1869) και τους Δαιμονισμένους (1872). Αυτό το πλαίσιο μας δίνει και μια εικόνα που έρχεται καθαρά σε αντιπαράθεση με το κωμικό στοιχείο του έργου.

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙΣ ΚΟΠΕΛΑΡΑ ΜΑΣ...!!! ΒΙΝΤΕΑΡΑ: ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΕΙ ΣΕ ΛΥΓΜΟΥΣ...!!!

«Στο σχολείο κάνουμε Πολιτική τώρα, ρώτησε ο καθηγητης ποιος θελει να πει τον εθνικό ύμνο της χώρας του. Καποιοι ντραπηκαν κ κάποιοι είπαν δεν τον ξέρω ΕΓΏ ΌΜΩΣ ΕΊΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ» λέει περήφανη η ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ της διασποράς. Περήφανοι είμαστε κι εμείς για εκείνη,

Δείτε το βίντεο ...

Αρχαία Ελληνικά στα αγγλικά σχολεία από το 2014!


Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ψέμα η συμμετοχή ξένων ηγετών στην πορεία ‘Je suis Charlie’

 Εξαπατήθηκαν οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο από τις εικόνες που έδειχνε η γαλλική τηλεόραση με τους ηγέτες κρατών να συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία της Κυριακής κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι.

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τα πλάνα που έδειχναν τους ηγέτες του κόσμου να διαδηλώνουν αγκαζέ δείχνοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα των τρομοκρατικών κτυπημάτων στο Παρίσι δεν είναι αληθινά, αλλά είναι πλάνα που μαγνητοσκοπήθηκαν σε παράλληλο περιφραγμένο δρόμο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Απίστευτο: Στη Βρετανία ζητούν παιδικά βιβλία χωρίς γουρούνια και λουκάνικα για να μην προσβάλλονται μουσουλμάνοι και Εβραίοι!

Η σύσταση του εκδοτικού οίκου Oxford University Press (OUP) προς τους συγγραφείς να αποφεύγουν να αναφέρονται σε χοίρους, λουκάνικα ή άλλες λέξεις που μπορεί να σχετίζονται με αυτά στα παιδικά βιβλία, ώστε να μην προσβάλλονται οι μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολλούς Βρετανούς βουλευτές.
 
Η ύπαρξη αυτών των συστάσεων αποκαλύφθηκε στη διάρκεια μιας συζήτησης στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC4 με θέμα την ελευθερία του Τύπου, μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της γαλλικής, σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo την προηγούμενη εβδομάδα.

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανεργος με 4 παιδιά ξεψύχησε μόλις έλαβε από την τράπεζα το κατασχετήριο του σπιτιού του...

Για όποιον έχει καμία απορία για την χαοτική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ στην πληγωμένη από την ανεργία και την λαθρομετανάστευση Αχαΐα η παρακάτω τραγική είδηση θα δώσει πολλές εξηγήσεις: Πατέρας τεσσάρων παιδιών έπαθε έμφραγμα και ξεψύχησε μόλις έφθασε στα χέρια του το ειδοποιητήριο πλειστηριασμού του σπιτιού του στην Πάτρα, λόγω χρεών προς την τράπεζα...
Σε σχετικές δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα ο πρόεδρος του Σωματείου Ανέργων Ανασφάλιστων του Νομού Αχαϊας Γιώργος Μητράκης σνέφερε ότι:

Σοκ από την υποβάθμιση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου - Στο 1:1 η ισοτιμία

Άρση υποστήριξης της ισοτιμίας του φράγκου έναντι του ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας

Ενισχύεται το ελβετικό νόμισμα - Ψυχρολουσία για τουλάχιστον 65.000 δανειολήπτες των οποίων το άληκτο κεφάλαιο αυξάνεται κατά 25% περίπου - Αύξηση και στις μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής
Η κίνηση της Τράπεζας της Ελβετίας να άρει τη στήριξη της ισοτιμίας του φράγκου έναντι του ευρώ (1 ευρώ = 1,20 ελβετικά φράγκα) προκαλεί σοκ και... δέος.


EKTAKTO: H Ρωσία αποφάσισε την περικοπή 60% του φυσικού αερίου σε 6 χώρες. Και η Ελλάδα στο ψυγείο

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε και επίσημα ότι με απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν ο ρωσικός κολοσσός GAZPROM θέτει άμεσα σε εφαρμογή την περικοπή κατά 60% του φυσικού αερίου έξι χωρών, μεταξύ των οποίων Ελλάδα, Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία και Τουρκία.

Ήδη στη Βουλγαρία, υπάρχει τραγικό πρόβλημα, καθόσον οι υποδομές αποθήκευσης είναι μηδαμινές σε σχέση με τις ημερήσιες ανάγκες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας GAZPROM αιτία της άμεσα υλοποιήσιμης απόφασης είναι το υπέρογκο χρέος των 6 αυτών χωρών, ήδη όμως δημοσιεύματα όπως της daily mail κάνουν λόγο για πολιτική απόφαση προκειμένου να πιεσθεί η ΕΕ να άρει τα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας,