Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

7-8-626... ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...!!! Ο «ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ»!


Ο Βυζαντινός Στόλος καταναυμαχεί και διασκορπίζει τον στόλο των Αβάρων και Σλάβων που πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη.

Η νίκη αποδίδεται στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώνεται ο «Ακάθιστος Ύμνος»

O Ηράκλειος κατά το σχεδιασμό των πολεμικών του επιχειρήσεων γνώριζε ότι το αδύνατο σημείο της στρατηγικής του ήταν η προστασία της Πόλης από τους αναξιόπιστους Αβάρους σε συνδυασμό και με τις κινήσεις αντιπερισπασμού των Περσών.

Η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι(Βίντεο)

Το τελευταίο επεισόδιο στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ως όπλο την ατομική βόμβα, που πρώτοι αυτοί είχαν κατασκευάσει τον Ιούνιο του 1945, και σκόρπισαν τον όλεθρο σε δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945). Με την ενέργειά τους αυτή, που βρήκε πολλούς επικριτές, κατόρθωσαν να επισπεύσουν το τέλος του πολέμου στα μέτωπα του Ειρηνικού και να ελαχιστοποιήσουν τις δικές τους απώλειες. Παράλληλα, δήλωσαν με εμφατικό τρόπο ποιος θα είναι το αφεντικό στις παγκόσμιες υποθέσεις μετά τη λήξη του πολέμου.

Ανακαλύφθηκε αρχαίος δίσκος των Μάγια, ηλικίας 1.600 ετών (Εικόνες)

Ένας αρχαίος δίσκος της φυλής των Μάγια ηλικίας τουλάχιστον 1.600 ετών, έχει αποκαλυφθεί στα αρχαία ερείπια ενός ναού στη Γουατεμάλα.
Ο δίσκος περιγράφει τα 40 χρόνια της βασιλείας ενός άρχοντα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αναταραχής στην ιστορία των Μάγια. Η περιοχή λέγεται ότι είχε καταληφθεί μεταξύ 400 π.Χ. και 550 μ.Χ..
«Αυτή η επιτύμβια στήλη απεικονίζει έναν πρώιμο βασιλιά κατά τη διάρκεια μίας από τις πιο δύσκολα κατανοητές περιόδους της αρχαίας ιστορίας των Μάγια», δήλωσε ένας ανθρωπολόγος.

Τὸ σκάνδαλο τοῦ μονοτονικοῦ

Του Σαράντου Καργάκου 
 

  1. Το μονοτονικό επιβλήθηκε στον ελληνικό Λαό από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -Υπουργός Παιδείας κ. Ελευθ. Βερυβάκης- με τροπολογία που αιφνίδια προτάθηκε, κοντά στα μεσάνυχτα, όταν η Βουλή των Ελλήνων (συνεδρίαση της 11.1.1982) είχε περατώσει τη συζήτηση και είχε ψηφίσει το ένα και μόνο άρθρο του Νόμου 1228, που αποτελούσε «Κύρωση της από 11.11.1981 πράξης του Προέδρου της Δημοκρατίας περί εγγραφής μαθητών στα Λύκεια της Γενικής και Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως» και με αυτόν ακριβώς τον τίτλο δημοσιεύθηκε στο Α’ Τεύχος του φύλλου 15/11.2.82 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.
Ένα κεφαλαιώδες, λοιπόν, εθνικό θέμα, το θέμα του τρόπου γραφής των λέξεων μιας πανάρχαιας γλώσσας -τρόπου καθιερωμένου με εφαρμογή πολλών αιώνων- αντιμετωπίστηκε με ασύγνωστη, ανατριχιαστική επιπολαιότητα. Διότι:

Τσίπρας και Σίσι τα «βρήκαν» για την ΑΟΖ – Πλήρως απομονωμένος ο ταραξίας Ερντογάν


Στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας Διώρυγας του Σουέζ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, συμφώνησαν στη διοργάνωση νέας τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, στην οποία θα καθορισθεί η ΑΟΖ μεταξύ των τριών συμμάχων κρατών.

Η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας ενώ συμφωνήθηκε και η διοργάνωση νέας τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου – Αιγύπτου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για τον καθορισμό των μεταξύ των τριών χωρών των ζωνών αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης (ΑΟΖ).

Charlie Hebdo: Αυτό είναι το νέο του εξώφυλλο που προκάλεσε σάλο - Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο

-  Το εξώφυλλο της νέας του έκδοσης είναι αμφιλεγόμενο και προκαλεί σάλο στο διαδίκτυο - Στην προσπάθειά του να σατιρίσει τα ευρήματα της μοιραίας πτήσης, της Malaysia Airlines, μήπως «υπερβάλει εαυτόν» ;
Στα φώτα της δημοσιότητας βρίσκεται για ακόμα μία φορά το εβδομαδιαίο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, καθώς το νέο του εξώφυλλο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι έδειξε η έρευνα της ομάδας Σφακιανάκη για το χακάρισμα των ΑΦΜ από την ομάδα Βαρουφάκη

Το πόρισμα εστάλη ήδη στον εισαγγελέα - Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στη βάση δεδομένων του συστήματος της ΓΓΔΕ
Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε «παρέμβαση» από συνεργάτες του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του περιβόητου «Plan B».

Ώρες αγωνίας: 230 Eλληνορθόδοξοι απήχθησαν από τους ισλαμιστές στη Συρία (Βίντεο)

ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ - ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ

Μέχρι και εξήντα Ελληνορθόδοξοι χωρίς να είναι γνωστό εάν είναι περισσότεροι έχουν απαχθεί από τους ισλαμιστές του ISIL στη Συρία, μαζί με άλλα εκατόν εβδομήντα άτομα των οποίων το θρήσκευμα δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά εικάζεται ότι είναι Ελληνορθόδοξοι,και Αλαουϊτες, φτάνοντας στων αριθμό των διακοσίων τριάντα απαχθέντων

Η NASA δημοσιοποίησε εικόνες από τον Άρη - Το υλικό θα σας εκπλήξει… (Βίντεο)

Τη φαντασία των απανταχού οπαδών των συνωμοσιολόγων διεγείρουν τα νέα ευρήματα που καταγράφηκαν στον πλανήτη Άρη

Δείτε τα στο βίντεο: